Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

bobinatorul

Membru activ
 • Content Count

  426
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Se poate si mai bine

About bobinatorul

 • Rank
  Coffee Service
 • Birthday 01/20/1987

Profile Information

 • Locatie
  BUCURESTI

Recent Profile Visitors

2,667 profile views
 1. bobinatorul

  Defectiune expresor cafea Jura S75

  Pune o poza Filet la boiler la Jura???? Ești sigur?
 2. bobinatorul

  Cumpar UDN2981 sau UDN2982

  În fine,daca nu e graba scot eu unul de pe placa vineri,noi nu am.Nu costa nimic doar ca trebuie sa vii după el în Berceni
 3. bobinatorul

  Cumpar UDN2981 sau UDN2982

  Pentru un aparat snaky cumva? Găsești pe plăcile de pe ușă la Necta
 4. bobinatorul

  Defectiune expresor cafea Jura S75

  Dacă nu"vede"apa in bazin sunt două variante: plutitorul magnetic este blocat jos(posibil de prea mult stat) sau sau senzorul din interiorul aparatului. Cu privire la pompă.La Jura din ce stiu sunt numai conexiuni rapide cu garnitura si siguranța mecanică.S-au mai folosit si la delonghi sistemul ăsta dar nu etanșa bine,majoritatea erau cu pilulita conica.
 5. bobinatorul

  Defectiune expresor cafea Jura S75

  Înainte de a monta , sufla cu un compresor pe ea dacă ai posibilitatea,incet cât să scoată puțin aer .Dacă nu e folosită de mult timp rămâne lipită.Se întâmplă și la cele noi.
 6. bobinatorul

  Defectiune expresor cafea Jura S75

  Probabil intern sunt construite diferit.Astea de la Jura au doar bile de cauciuc,nici o garnitura.Pompele si mai bune au acele bile din sticla si sunt "long live".Dar încet încet ,începe să se simtă că scade calitatea de la an la an mai ales la producătorii italieni
 7. bobinatorul

  Defectiune expresor cafea Jura S75

  În cazul ăsta e clar că e pompa.Ciudat , foarte rar pica în regim casnic sau chiar deloc.Presupun ca e aia de culoare neagră și nu albastra.Succes
 8. bobinatorul

  Defectiune expresor cafea Jura S75

  Ok,in "curul"pompei ajunge apa?Între pompă si contorul volumetric,intre contorul volumetric si bazinul de apa? Dacă ai apa pana la pompă e pompa defectă. Apropo pompa bâzâie,caraie face ceva?
 9. bobinatorul

  Defectiune expresor cafea Jura S75

  Dacă ajunge apa pana la pompă verifica si supapa de la ieșire din ea.Tu probabil ai scos furtunul din supapa si nu din pompă. Dacă nu ajunge apa la pompă fa ce a spus colegul mai sus.Spun de supapa pentru că nu îmi aduc aminte să fi văzut pompa fara.
 10. bobinatorul

  Sursa laborator ajustabila V2 + FLOWCODE

  Aaa nu.Picul se ocupă de afișare U/I//W temperatura,ventilator . La următoarea voi încerca să fac asta folosind un potentiometru digital,cel mai probabil unul gen up/down protocol , i2c sau spi nu am reușit încă să le înțeleg. Fișierele Proteus nu stiu de ce nu se deschid posibil să le fi făcut în 8.7 nu mai țin minte a trecut ceva timp. Proteus 8.7 afisaj.pdsprj sursa marian.pdsprj
 11. bobinatorul

  Sursa laborator ajustabila V2 + FLOWCODE

  Am rascolit unul dintre cele 3 pc-uri de pe care lucrez si am vreo 12 variante dar nici una cea finala.Au mai ramas cele 2 de la serviciu dar mai dureaza minim 2 saptamani pana despachetez tot atelierul.O varianta ai rapida poate verifica domnul @rosmarin printre mail-uri daca nu cumva i l-am trimis(eu am facut curatenie)
 12. Va salut Pentru ca am reusit intr-un final sa termin si eu sursa al carei proiect a fost prezentat de Marian,m-am gandit sa postez si eu aici rezultatele.M-am gandit ca e mai potrivit decat in sectiunea "proiecte realizate cu flowcode". Schema asa cum o stiti este cea de aici https://www.elforum.info/topic/109159-sursa-laborator-ajustabila-v2/ Aveti mai jos sunt cateva din timpul constructiei https://postimg.org/gallery/3b3x1rp6i/f2ed14b5/ Pe partea de afisare ,schema a suferit modificari minore cum ar fi controlul iluminarii display-ului. Softul este realizat in Flowcode si pe langa functiile de afisare sunt prezente si urmatoarele: -la pornire se testeaza functionarea ventilatoarelor -display-ul da flash-uri atat in momentul testarii ventilatoarelor precum si in cazul in care temperatura depaseste 80grade.L a depasirea temperaturii sarcina este decuplata iar ventilatoarele merg in continuu pana scaderea temperaturii cu 40grade. -in timpul functionarii atingerea pragului de 50 de grade duce la pornirea ventilatoarelor pana acesta se raceste la 40. -orice consum de peste 6A tine ventilatoarele pornite -limitarea este prezenta si in soft si mai exact la 9A(resetare mcu). display.pdf Constructia efectiva a modulelor electronice a decurs fara mari probleme iar la punerea in functiune a mers din prima Imi place foarte mult cum se face limitarea de current si il felicit pe aceasta cale pe Marian.La scurtcircuit la fel zici ca nici nu s-a intamplat nimic. Asadar astept parerile voastre In zilele ce vor urma voi atasa hex-ul si proiectele in Proteus pentru cine va fi interesat.
×