Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

G811 SE A2


Postări Recomandate

6P3C-E nu functioneaza in realitate conform graficului prezentat in postul anterior. Din cauza curentului de grila al G811, care se mareste progresiv cu cresterea tensiunii pe grila, are loc o scadere a valorii Ra al driverului. Un grafic precis nu poate fi trasat decit in posesia unui grafic exact al curentului de grila functie de tensiunea de grila pentru G811. Graficul atasat nu se bazeaza pe date exacte, se vrea doar o exemplificare. Am marcat cu verde locul de unde grila G811 ia valori pozitive ale tensiunii si implicit absoarbe curent, fapt care determina curbarea Ra.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 130
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nimic spectaculos, in poza este inceputul celei de a doua infasurari din patru ale primarului. schita exacta dupa ce termin bobinarea. 4x1000sp cu 2xd0.2 primar. Secundar 4x100sp 100+100 serie, paralel cu 100+100 d0.5, rezulta 2xd0.5 stiu, un pic mic diametrul dar alta sirma n-am avut. Sint doar curios cum va merge inainte de a face o comanda ferma pentru niste traf-uri serioase.

Link spre comentariu

Pe margini banda galbena de 16 mm speciala pentru trafo SMPS , 2 straturi, iar ce a ramas acopar cu banda folosita la impachetarea coletelor, tot doua straturi, un scotch maroniu, urit. La exterior scotch din hirtie. Comanda trafuri, evident, la d-l Lazaroiu!

Link spre comentariu

Referitor la prima fotografie din postul de mai sus: infasurarile nu trebuiesc distribuite pe intregalungime a carcasei (exceptand cei cativa mm de la capete) ?Adica, daca ramane o ultima infasurare cu nr. de spire mai mic decat cele anterioare, nu ar trebui bobinata cu pas mai mare cu scopul de a fi distribuita pe toata lungimea carcasei ?

Link spre comentariu

Ciudatenia asta chiar merge, vedem dupa reglajul fin si cum.

Felicitari pentru munca depusa de dv. la toate proiectele pe care le realizati,foarte frumos! Astept cu nerabdare o concluzie in ceea ce priveste calitatea sunetului obtinut cu acest tub, G-811,dealtfel un tub foarte dificil in aplicatii audio. Felicitari! :aplauze :101P.S daca se poate si nu va este greu,ar fi utile si cateva valori si tensiuni in cateva puncte pe schema,dupa ce faceti acel reglaj fin,bineinteles cu si fara semnal,asa imi pot imbunatati si eu modele pentru tuburi utilizate in simularile mele,simulari ce au fost interzise pe acest forum,subiectul : fiind interzis si inchis fara ca eu sa stiu motivul.
Link spre comentariu

Multumesc, prima dintre probleme este ca G811 merge doar cu 1/2 din curentul preconizat. Ua este pe la 390V si Ug 10V, masurat evident intre grila si filament(unul dintre capete). In plus SMPS-ul se incalzeste prea tare dupa gustul meu. Nu am ce sa fac, trebuie sa pornesc osciloscopul, dita-i huiduma. Ori si ce metoda care ingradeste transferul de informatie este o insulta.

Link spre comentariu

Din pacate pe partea de 12V care duce la grila G811 apar niste spike-uri de mai bine de 4Vvv. Trbuie luat la-ntors SMPS-ul.... nici vorba, selectorul volti/div era dat peste cap este vorba despre 0.8 Vvv dar spike tot spike ramine. Poate a venit timpul pentru un traf de retea?

Link spre comentariu

Parerea mea este sa faci reglajele cu un alimentator clasic ,chiar daca e provizoriu.Dupa care daca sinusul din secundar este pe placul tau, te poti juca cu smps-ul .Oricum,dupa cum am mai afirmat intr-un alt topic al tau,smps-ul nu are ce cauta intr-un amplif. cu tuburi.Este parerea mea.Din cate stiu,nu exista nici o firma consacrata,care sa foloseasca smps in amplif. cu tuburi.Urmaresc cu atentie evolutia proiectului , partea interesanta acum va urma.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări