Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Kosmin

Moderatori
 • Content Count

  1,622
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 core_reputation_level_4

About Kosmin

 • Rank
  Membru

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  DB. KN24RW

Recent Profile Visitors

602 profile views
 1. Am mai spus înainte și chiar pus pe forum poze cum se pot măsura atât după SMPTE cât și după CCIF dacă există un minim de 2 versatestere și o placă de sunet de 24b (sa zicem cu o gama utila de aprox. 100-110dB)
 2. Etajul de intrare pt. FM era utilizat in vremea aceea si de catre alti producatori de radiouri. Eu l-am mai intalnit printr-un Ilmenau, pare-mi-se cu UC92 (avand alimentarea filamentelor tip serie direct din retea).
 3. Din nou ai postat... la mișto, Popa Marius a atenuat semnalul introdus în SDR. Asa cum trebuie atenuat și pt o placa de sunet.
 4. Cred ca nu ai citit ce se discuta aici și ai postat la mișto. Cine a pomenit de un SDR full-valve ca sa te citez? Sau placa de sunet cu tuburi?
 5. Pe langa acel SDR intrarea unei placi de sunet in zona 1kHz-20kHz cred ca ar fi cel putin la fel de buna si puteti verifica daca obtineti aceeasi spectrograma folosind intrarea de linie a laptopului alimentat doar din baterie. Se poate folosi Visual Analyzer sau ceva similar. La 8kHz arata a ceva intermodulatie...insa de ce doar acolo?
 6. Ciudata si variatia dimensiunii fontului inscriptiilor .... probabil dupa cum or fi fost valurile in jurul vaporului?
 7. Gz34 se mai găsesc și la magazin.
 8. Cateva info si aici https://www.qsl.net/yo4hfu/TEST_X1-50.html
 9. Da, asa este. Daca mai are vreunul bun pe placa il poate masura si vede daca este bipolar sau mosfet.
 10. Inclin sa cred ca asta e ceea ce cauti: https://datasheet.lcsc.com/szlcsc/KEC-Semicon-KTA1666-Y-RTF-P_C108045.pdf Posibil inlocuitor: https://ro.farnell.com/rohm/2sar553pfrat100/trans-bipol-pnp-50v-sot-89/dp/2528406
 11. Se vede codul chiar în prima poza, în partea din dreapta jos a bazei tubului. E un cod imprimat (cu ajutorul unui acid) pe 2 randuri.
 12. O structura parafeed în config. SE poate ajuta la eliminarea intrefierului. Condensatorii nepolarizati la tensiune mare și capacitate mare (de ordinul uF sau zeci de uF) se găsesc relativ ușor. Avantajele și dezavantajele config. parafeed le poate ''cântării'' fiecare.
 13. Nu cumva tubul care se aprinde mai intens la pornire e pozitionat cel mai aproape de transformator și/sau producătorul lui e altul față de al celorlalte ?
 14. Tuburile dvs din poza sunt fabricate de RFT 100%. Se vede și după baza tubului ca e comuna celebrelor Ecc83 RFT cu anod scurt. Dacă mai și 'beculesc' la fel ca ECC-urile la punerea sub tensiune cu atât mai mult. Atenție la soclurile mai 'nărăvașe' ca au tendința sa fărâme RFT-urile ușor.
 15. De regula tuburile fabricate de Siemens aveau și o serie din 4 sau 6 simboluri pe o tăbliță internă sau imprimata jos la marginea sticlei tubului.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.