Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kosmin

Moderatori
 • Content Count

  1,553
 • Joined

 • Last visited

About Kosmin

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

875 profile views
 1. Dacă mai ai și un termostream (sau mai multe) la banc...lucrezi în tricou indiferent de vremea de afară Glumesc... Ar trebui să beneficieze de climatizare laboratorul respectiv, cel puțin la mine "la baracă" au climatizare serioasă.
 2. Ar merge și un dp501 (prescaler) ca să ai setul complet .
 3. @Mircea Ai punctat bine, foarte util pentru cele cu Lxi sau măcar un usb să salvezi "captura" ADC-urilor.
 4. @sesebe da, la cei cu Fluke mă refeream. Eu nu m-am ocupat de așa ceva însă îi vedeam anual parcați în fața firmei și cu antena "specifică" de GPS scoasă pe geam (pt. sincronizarea unei baze de timp). În capitală știu că mai activează cei de la Trescal, aveau sediul prin clădirea Electromagnetica într-un timp. Îmi aduc aminte că pe lângă celebrul 3458A mai aveau un Fluke 5520A și un Symmetricom 58503B. @mac01 îți poți încerca norocul cu un email către distribuitorii din Ro poate mai au vreun 3012 rămas "de rezervă" sau utilizat ca exponat în showroom ori târguri de profil din
 5. Erau români sau cehi? În ultimii ani "la baraca" unde mai dau cu sapa s-au perindat doar cehi. @mac01 caută un DPO3012 de la Tek, are 8bit nativ însă există opțiune de highres (și urcă la 11bit) probabil pt. semnale repetitive. Are 2,5Gs/s și cum a zis și sesebe stă bine la capitolul zgomot. Siglent cred că mai găsești la TME sau Mouser ori "Fănell" la preturi mai bune ca în Ro iar pe ei nu ii poți bănui de rea voință. Însă un lucru e clar, cel puțin eu nu am văzut pe careva să îți dea /vândă piese dacă vrei să îl repari. Ori îl trimiți la ei și dacă îi convingi că e un d
 6. @carageae cred ca e vorba de modelul OX710 (B, C sau D) cu o banda de intrare in jur de 10-20MHz. Din poze pare sa fie lucrat destul de aerisit si usor de reparat in caz de avarie: https://www.radiomuseum.org/r/metrix_oscilloscope_ox_710c.html . Pentru audio sau surse in comutatie se incadreaza binisor. Manualul cu scheme il gasesti pe elektrotanya. Free up!
 7. M-am uitat și eu în foaia de catalog, are dreptate sesebe. Așa are sens lăsarea lor în aer atâta timp cât au pull-up intern. De ex. pt. low level input pe data ai -1,6mA (la 0,4V). Rămâne întrebarea de ce sunt conectate împreună... când puteau să stea și separat. Oare s-au gândit și la alte variante mai "moderne" să poată fi conectate cu o rezistență pe spatele cablajului către 5v?
 8. Logic ar fi să fie legate la masă ori la 5v, nu în aer. Pe placă tot așa sunt?
 9. Mă interesa mai degrabă distribuția armonicelor decât nivelul de zgomot. Picoscope știu ca are în meniu opțiunea de calcul pt. FFT. Cât despre generator... Nu te condamnă nimeni, nah folosești și tu ce ai disponibil. Poți atașa și un FFT cu semnalul de intrare în amplificator. Ca să îl avem ca referință.
 10. Un FFT cu un sinus la 1kHz si apoi la 10kHz, ambele sub clipping, ar fi interesant sa vedem.
 11. Da, e de apreciat ambitia lui mac01. Multitura e pusa pt reglajul mai fin al pozitiei pe Y, initial avea un potentiometru rotativ obisnuit. mac01 vad ca ai inlocuit si tranzistorii din amplif. Y, ce tipuri ai folosit?
 12. Allen Bradley nos putin cam piperat la pret.
 13. La pagina 43 incepe capitolul depanarea, la pag.48 zice de oscilator iar mai catre final este si schema placii P2.
 14. Cum s-ar zice.... ii moare oscilatorul. Nu cred ca iti poate spune cineva direct ce piesa trebuie inlocuita in aceasta situatie. Pasul 1 descarca schema si apoi vezi puntea Wien ce pateste pe ultima gama 1-10MHz. O identifici ca fiind placa mare de sus (aceea cu claviatura).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines