Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

simson

Membru activ
 • Content Count

  890
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

104 Excellent

About simson

 • Rank
  Membru
 • Birthday 06/18/1957

Profile Information

 • Locatie
  Oradea

Recent Profile Visitors

573 profile views
 1. simson

  HELP SETUP ESL 63

  Declarati ca setupul se comporta nesperat de bine. Totusi eu presupun ca dvs nu veti fi in veci multumit si mereu o sa cautati noi variatiuni, noi simulari, alte topicuri deschise pe aceeasi tema ESL63.
 2. Intradevar , sunt sceptici cu modul de lucru in A2...nu au experienta zic eu, desi acel domn cu care s-a purtat discutia s-a prezentat cu un GM70 SE.Nici pe forum audiodiyers nimeni nu a prezentat un amplif. care macar in varfuri sa intre in A2 PP. Parca asa a fost filmul si pe elforum pana la deschiderea topicului ,,Clasa A2" de colegul Popa Marius.
 3. simson

  Ceva frumos: Ampli SRPP KT90 Diafan

  Incintele horn echipate cu Lowther suna senzational chiar daca sunt conduse de un amplificator care nu face senzatie cu o incinta BR.
 4. simson

  Momentan...nimic :)

  Nu inteleg de ce trebuie sa va legati la predare personala...nu este cazul de a incerca, proba aparatul.Fan Courier vine la domociliu dupa colet. Aparatul dezmembrat constitue valoare numai difuzoarele si trafurile.Restul zero.Am dezmembrat multe aparate radio cu lampi si am ajuns la aceasta concluzie.
 5. simson

  Single-ended EL34

  Eram in dilema sa comand OT-uri din Ungaria, dar ma retrag.Daca OT-urile ar fi fost = cu reclama demult ar fi aparut rezultate din comportamentul OT-ului in configuratia din titlu.Totusi au trecut doua luni timp in care se putea testa.Este doar parerea mea fara pic de rea vointa.
 6. simson

  Single-ended EL34

  Don Marius: Ati facut ceva masuratori cu trafurile de iesire sosite din Ungaria?
 7. simson

  Incinta HORN cu Fostex 206

  Up nr 9
 8. simson

  Amplificator de 5W cu sunet de lampa

  Am construit acest amplificator JLH69 in varianta quadro prezentat in aceasta sectiune la pag 10. Merita construit, recomand utilizare iarna astfel se economiseste incalzirea. In multe privinte depaseste ampliful cu lampi.
 9. simson

  Amplificator de 5W cu sunet de lampa

  Sunetul de lampa se obtine doar si numai prin sarcina conectata prin traf. de iesire la colectorul tranzistorului final. Astfel se obtine modulatia in curent . Orice alta configuratie, fara transformator de adaptare impedanta sarcina nu are treaba cu sunetul de lampa.A fost o discutie ampla in sectiunea Audio pe tuburi pe aceasta tema.Sunetul de lampa se vizualizeaza in distributia armonica redat de un Analizor de spectru.
 10. simson

  Incinta HORN cu Fostex 206

  Up nr 8
 11. simson

  Tube Weekend

  Vazand spectrul armonic al amplifului prezentat de colegul Popa Marius, automat se naste intrebarea cum au prezentat celelalte amplificatoare spectrul armonic? Ar fi de invatat ptr. cei care construiesc si regleaza amplificatoare dupa ureche si avometru.Asta binenteles daca nu este jenant.
 12. simson

  SE fara NFB

  Am avut si eu placerea sa-l ascult pe incintele Frugel Horn cu dif. Fostex.Sunet natural echilibrat.Realizat dupa o schema clasica fara piese extravagante doar esenta:un traf de iesire realizat deosebit pe miez hipersil si nu in ultimul rand stabilirea optima a punctului de functionare al tubului PL504 dovedit in raspunsul armonic facut pe analizorul de spectru la Colibita.
 13. simson

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Multumesc ptr. ajutor insa voi continua pe varianta La pornirea curentului de grila cand amplitudinea semnal atinge maximul de +20V grila de comanda GU absoarbe aprox. 15-17mA sub forma de impulsuri aratat de Valderama Prin urmare valoarea medie a curentului de grila scade aproximativ la 5mA poate si mai putin deci alegerea facuta ptr. tubul ECC85 ca repertor catodic a fost cu noroc.Tensiunea -Ug de negativare ECC85 este urmarita de catod prin urmare tensiunea de negativare GU50 de -52,5V este stabilizata.La pornirea curentului de grila este solicitat tensiunea de +300V si nu cea de -150V care nu trebuie stabilizat.Trasarea dreptei de sarcina este mai dificil, greoi ptr. mine. (In paranteza zic ca de obicei o determin practic cu sursa negativa reglabila).In pct. de lucru Uak=352V, Ia=4,5mA, Ugk=-6V.La pornirea curentului de grila in varf curentul anodic va creste Ia=4,5+10,5mA cand tensiunea Ugk urca la -0,7V aprox.Am lucrat cu creion si liniar pe un grafic si nu arata estetic ptr. postare. Acum la sfarsit imi dau seama ca s-ar mai putea ajusta prin reducerea tensiunii anod-catod.Deocamdata ptr. atat am avut rabdare.Cam asa ar fi schema la prima incercare.
 14. simson

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  La o prima incercare este destul de dificil fara a cunoaste curentul absorbit de grila la varf de sinus +20V.Ca driver aleg (la preferinta) ECC85 conectat repertor catod, intrucat curentul de grila curge sub forma de impuls, deci curentul continu de grila are valoarea medie a impulsurilor. Limitarea curentului de grila GU50 ma gandesc ca s-ar putea realiza prin rezistenta interna a tubului ECC care in acest caz este 1/S.Deci : delta Ug=Ri*Imax.Aici ma opresc; e necesar dr. de sarcina pct. de functionare ECC ca sa aflu S iar Imax ar trebui exprimat prin Pdg1=1W.
 15. simson

  SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

  Incerc sa proiectez etajul de atac cu parametrii precizati mai sus, mai ales ca eu am propus acest proiect.Cer ceva timp.
×