Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

simson

Membru activ
 • Posts

  1,203
 • Joined

 • Last visited

About simson

 • Birthday 06/18/1957

Recent Profile Visitors

1,660 profile views

simson's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated Rare
 • One Year In
 • One Month Later
 • Week One Done
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Aici este vorba de traf INTERSTAGE ptr. care acea banda de trecere de 15kHz este super buna daca in aceste limite este liniara. Macar Tamura declara realitate fara cosmetizare. Postarea este off dar vorba vine, si nu este logic ca ptr. doua postari colaterale sa deschidem topic separat, zic eu.
 2. Adevarat...calitul este alb, pe cand cele din poza colegului par a fi din ebonita.
 3. Soclul de 5U8C nu este consacrat ptr. acel tub, dar merge si cu soclu GU50 cu atentie la introducerea tubului in soclu. Referitor la bobinarea trafurilor:Inainte de a-mi realiza aparatul de bobinat, faceam pe genunchi dar totdeauna spira langa spira cu rabdare,cu izolatie dupa fiecare strat chiar si mii de spire fie si de fi 0,22. De obicei in 6-8 zile finalizam, lucrand cam 3-4 ore pe zi pana simteam durere in incheieturi.Multi nu au rabdare, si cu riscul de a pierde mult din spatiul de bobinat, realizeaza repede, vrac fie cum o fi numa sa fie gata.Fostul nostru coleg Popa Marius mi-a deschis ochii ca in timpul consacrat ptr. realizarea a doua trafuri de iesire pe genunchi, pot sa confectinez un aparat de bobinat si sa realizez si trafurile.Acum lucrez cu un aparat semiautomat realizare proprie . Totusi de unde vine denumirea amplificatorului Lady M ? Pare sa fie un titlu de melodie.
 4. Propun ca citatele in limba engleza sa fie postate tradus asta ca sa fie citite de toti. Eu de exemplu nu am rabdare si nici timp sa migalesc translator cum cred ca sunt si altii.
 5. Tubul 6P13C nu este echivelent cu EL36/PL36. De fapt acest tub nu are echivent cu tuburi europene. EL36 are echivalent cu indulgenta tubul sovietic 6P31C.
 6. Posibil sa fie inductanta masurata fara componenta continua...sau o fi amagire de marketing, lipsa unei virguli intre cifrele 7.
 7. Mersi de rabdarea cu tradusul.
 8. O bijuterie de aparat. 200lei +transport.
 9. Cel mai elegant este un redresor semicomandat cu tiristoare cu comanda in faza.Se evita astfel prizele din secundar, comutatorul etc.
 10. Tot asa ne-a parasit si colegul Popa Marius care a avut un mare aport la animarea acestei sectiuni cu multe topicuri cu continut interesant, realizari practice care au avut urmare zeci de mii vizionari. Sa nu uitam ca multe vizionari implica dezvoltarea acestui site Elforum- atrage reclamele. Pe de alta parte un titlu topic atrage, implica si probleme tehnice colaterale interesante, si daca exista interes din partea membrilor nu ar trebui sufocate din fasa zic si eu fara nici o intentie, doar ca o remarca...nivelul acestei sectiuni a scazut mult.
 11. Nu vad unde este 470K in catod; eventual in grila si in divizor. Aveti in fata o schema realizata si testata practic cu toate masuratorile posibile...ce mai este ,,mura-n gura" si totusi dvs. umblati dupa scheme publicate pe net. Chiar nu inteleg logica .
 12. Osciloscopul vandut la colegul @carageae, ridicat personal, cu care ocazie am audiat muzica amplificat pe lampi si redat pe hornuri.
 13. Deocamdata este rezervat pana luni de colegul @icar.
 14. Totul nagociabil.
 15. Vad ca nu se intelege functionarea autotransformatorului.Din figura atasata pe AB se aplica tensiunea retelei iar pe portiunea de infasurare C-B se ia alimentarea filamentelor. Eu scot priza la 90V iar din rezistenta de balast R reglez astfel incat prin filamente sa treaca 0,3A. Am specificat pe schema si sensul curentilor:sensul curentului retelei i1 si al sarcinii i2 din portiunea C-B sunt de sens opus, astfel pe sectiunea C-B va trece diferenta de curent i2-i1 implicit diametru sarma mai mic.Si nici vorba ca pe portiunea A-C sa fie necesar diametru mai mare vizavi de calculul de baza rezultat, cum afirmase cineva. La tubul PY500A izolatia catod filament este exceptionala, in catalog se da ceva in jur de 6000V peak deci nu este nici un pericol ca faza retelei sa ajunga la catod. Pai daca se doreste infasurare separata ptr. filament PY500, n-am facut nimic; am pierdut avantajul de a obtine gratis, tensune filament, putere care nu incarca traful retea.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines