Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

simson

Membru activ
 • Content Count

  1,198
 • Joined

 • Last visited

About simson

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 06/18/1957

Recent Profile Visitors

1,630 profile views
 1. Mersi de rabdarea cu tradusul.
 2. O bijuterie de aparat. 200lei +transport.
 3. Cel mai elegant este un redresor semicomandat cu tiristoare cu comanda in faza.Se evita astfel prizele din secundar, comutatorul etc.
 4. Tot asa ne-a parasit si colegul Popa Marius care a avut un mare aport la animarea acestei sectiuni cu multe topicuri cu continut interesant, realizari practice care au avut urmare zeci de mii vizionari. Sa nu uitam ca multe vizionari implica dezvoltarea acestui site Elforum- atrage reclamele. Pe de alta parte un titlu topic atrage, implica si probleme tehnice colaterale interesante, si daca exista interes din partea membrilor nu ar trebui sufocate din fasa zic si eu fara nici o intentie, doar ca o remarca...nivelul acestei sectiuni a scazut mult.
 5. Nu vad unde este 470K in catod; eventual in grila si in divizor. Aveti in fata o schema realizata si testata practic cu toate masuratorile posibile...ce mai este ,,mura-n gura" si totusi dvs. umblati dupa scheme publicate pe net. Chiar nu inteleg logica .
 6. Osciloscopul vandut la colegul @carageae, ridicat personal, cu care ocazie am audiat muzica amplificat pe lampi si redat pe hornuri.
 7. Deocamdata este rezervat pana luni de colegul @icar.
 8. Totul nagociabil.
 9. Vad ca nu se intelege functionarea autotransformatorului.Din figura atasata pe AB se aplica tensiunea retelei iar pe portiunea de infasurare C-B se ia alimentarea filamentelor. Eu scot priza la 90V iar din rezistenta de balast R reglez astfel incat prin filamente sa treaca 0,3A. Am specificat pe schema si sensul curentilor:sensul curentului retelei i1 si al sarcinii i2 din portiunea C-B sunt de sens opus, astfel pe sectiunea C-B va trece diferenta de curent i2-i1 implicit diametru sarma mai mic.Si nici vorba ca pe portiunea A-C sa fie necesar diametru mai mare vizavi de calculul de baza rezult
 10. Tubul 5T3C consuma 15W la filament,deci inca putere in plus pe transformatorul de retea.Cel mai elegant ar fi 2xPY500A+2xsiliciu in punte.Filamentul PY in serie alimentat din priza primar pana la care si sarma poate fi mai subtire => economie de spatiu.
 11. Vad ca sunteti obsedat de realizarea sursei de alimentare care sa fie cu rezistenta interna cat mai mic. Eu va propun sa realizati o sursa stabilizata serie cu reactie,cu MOS.Se poate realiza elegant cu intarziere si cu cresterea progresiva a tensiunii anodice. Astfel, rezistenta interna este de ordinul ohmilor si in plus daca rezerva de tensiune este suficienta se poate renunta la drosel si obtineti un filtraj excelent.Are si un dezavantaj:necesitatea unui radiator ptr. MOS. Eu am realizat un astfel de amplif. PP full stabilizat, inclusiv tensiunea filamentelor de vreo 4-5 ani care funct
 12. Intre ce limite variaza acel curent rapid variabil? Cu cat este mai rapid cu atat limita de variatie este mai mica.Si mai sunt si niste condensatori in grupul de filtraj care au un rol.Daca ar lipsi atunci da, aparatul de masura ar fi inutil. Puterea este 8W sinus nelimitat la 1000Hz. Rezistenta am sa-l masor ptr. diseara.
 13. Se pare ca eu am deschis cutia Pandorei in celalalt topic.Intradevar la un SE curentul de ALIMENTARE este aproximativ constant indiferent de semnalul de intrare.Afirmatie facuta in contextul anlizei sursei de alimentare cu rezistenta interna cat mai mica.Deci atentie: nu curentul anodic este constant ci curentul de alimentare.Si ca sa demonstrez am luat un amplif. SE cu GU50 cu sursa de alimentare format din 4XPL88 in punte si filtraj CLC cu L=12H si mAmetru montat conform schemei atasate.Asa inteleg masurarea curentului de alimentare. Deci cu amplificatorul pornit la intrare muzica, la
 14. Nu stiu cum va functiona in cazul unui push pull in clasa AB.Poate in clasa A sau mai bine la single ended.
 15. Sau poftim fac un stabilizator la tensiunea ceruta si am terminat balciul.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines