Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

RockDok

Membru activ
 • Content Count

  1,451
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Se poate si mai bine

About RockDok

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 06/13/1961

Profile Information

 • Locatie
  Oradea

Recent Profile Visitors

275 profile views
 1. RockDok

  Nano EF86 & EL86

  Cablajul.
 2. RockDok

  Nano EF86 & EL86

  Modulul SMPS.
 3. RockDok

  Nano EF86 & EL86

  Modul digital si audio plantate. Urmeaza alimentarea uC - tot timpul ON, Uf+Ug2 ON comandat de uC, si Ub ON si reglabil din uC. Infiorator de multa sirmaraie, abia astept sa ma apuc de varianta finala, toate pe un cablaj, cum se vede in prima postare. Desigur tot ce se poate SMD.
 4. RockDok

  Nano EF86 & EL86

  Cablajul audio. Cu ocazia asta vad cum se comporta potentiometrele digitale pe calea de audio. Nu-i asa de elegant ca un potentiometru cu motoras da' n-am rabdare acum de el.
 5. RockDok

  Nano EF86 & EL86

  Fiind separare galvanica se poate citi oriunde curentul. Prefer anod fiindca nu apare si Ig2. Desi foarte mic, raportat la Ia, tot mai bine fara el. Adicatelea daca se poate hai sa fim rigurosi!
 6. RockDok

  Nano EF86 & EL86

  Surprinzator ce poate face un Nano daca-l pui la lucru... Intre timp am terminat cu modulul de control PSF, trebuie doar sa-l conectez la uC si sa-l incerc. Mai inti insa schema modulului audio.
 7. RockDok

  Nano EF86 & EL86

  Ai dreptate, pin 2 trebuie dus la +5V_uC, pe cablaj este OK. Imi place placa, eu lucrez cu o firma dar nu poate face trecerile metalice. Poti sa-mi recomanzi pe MP o firma care sa faca asa ceva? Prototipurile, chiar si SMD, mi le fac prin transfer termic. In viitorul relativ apropiat am sa renunt la placile pefabricate cu ATMega , in particular Nano. De citva timp am trecut pe SMD-uri dar pentru incercari tot mai simplu-i THT.
 8. RockDok

  Nano EF86 & EL86

  Multzam, la cit siliciu este pe piata o mini bucla de reglaj se poate face foarte usor. La V1 am lucrat cu MAX505 DAC 4 iesiri. Vreau sa incerc si potentiometre digitale, nu stiu de ce dar in locul unde nu este nevoie de curenti cred ca se comporta mai bine decit un DAC. Ramine de vazut. IC209 are amplificarea 1 + R212/R213 adica 2. Ug1 V101 ar trebui sa fie de la -24V ( 0VIn+)la -14V(+5VIn+). Am sa vad cit de importanta este rezolutia reglajului pentru Ug1 dar prima data sa-i dau drumul.
 9. RockDok

  Nano EF86 & EL86

  O noua varianta de control/monitorizare PSF-uri. Modulul Ub variabil comandat digital este deja testat.
×