Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Buna ziua.Va rog as avea nevoie de un sfat in legatura cu televizorul de mai sus.Defectul initial a fost fost siguranta de alimenare arsa/termistor defect).Dupa inlocuirea pieselor defecte,si a condensatoarelor de 1micro-47 micro din sursa(inlocuite preventiv)sursa porneste am toate tensiunile insa led ul de stand by nu se aprinde.Dupa mai multe manevre pornit oprit din butonul de retea tv porneste insa cu imaginea blankata si nu raspunde la telecomanda cu aceasta ocazie se aprinde si led ul de stand by si ramane aprins.Am schimbat memoria,stabilizatorul de 5v,condensatorul de 2,2 micro de dupa stabilizatorul de 5v,quartzul de 12mhz,condensatoarele ceramice de pe quartz,condensatorul de pe reset,condensatorul electrolitic care filtreaza tensiunea de 8v din care se obtine teniunea de 5v am deconectat teletextul.Procesorul original este SDA20563+A518 iar de proba am pus un SDA20563+A516 cu care am aceasi manifestare ocazie cu care rog o confirmare daca sant echivalente.Rog o idee ......... :cry: :cry: :cry: .Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Trebuie sa verificati daca procesorul executa functia de ST-BY si ON daca are loc blocarea surselor T102 si T103 sibineinteles alimentarea/nealimentarea lui TEA2029 Posibil sa aveti probleme cu acest integrat.BV comanda si circuitul THVizualizarea semnalelor H-OUT etc.Succes

Link spre comentariu

comanda de st-by se executa din pin29 proc ic901-sda 20563 a512/a516,tr t902 npn bc548 , pin3 al sursei t102 lm317(pin1-17,5v pin2-12v on-off,pin 3-on/off c-da proc) care executa on/0ff pin 2 t102 tens U3=12v implicit pin8 Vcc 12v jungla ic 701 tda 2029 si restul consumatorilor de pe aceasta bara.

Link spre comentariu

problema este urmatoarea , domnule nostrom...! circuitul integrat tda2029 , la fel ca si u2529b sint niste integrate extrem de vechi , fabricate acum cel putin 30 de ani si scoase definitiv din fabricatie acum cel putin 20 de ani...! la ora actuala , o cautare data in baze de date extrem de serioase --- printre care va enumar doar 2...eca germania sau donberg irlanda --- ale acestor doua integrate NU VA EVIDENTIA ABSOLUT NICI UN REZULTAT ...! dati dvs o cautare dupa tea2029 si veti gasi rezultate imediat... :da singurele informatii gasite pe net cum ca ar fi echivalente sint postate pe site-uri de mina a treia , anume site-uri portugheze , braziliene si chinezesti...! exista posibilitatea ca ele sa fie echivalente , daca asa va place dvs ... insa , eu personal nu acord credibilitate unor surse nesigure si neverificate...! pe de alta parte , va reamintesc ca traim in 2010 , nu in 199x cind aceste asa zis echivalente poate ca se mai gaseau si fizic pe piata...! atunci cind recomand cuiva niste echivalenti , nu o sa-i recomand niciodata piese facute in cretacicul timpuriu , ci o sa-i recomand intotdeauna echivalenti GASIBILI in zilele noastre , DE CALITATE superioara SI LA PRETURI CIT DE CIT OMENESTI...! in concluzie , teoreticii / ipoteticii echivalenti postati de dvs nu pot fi verificati din surse credibile , nu sint gasibili pe piata decit in mod absolut accidental , asa ca...imi pare rau...!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pai problema e ca nu stiu ce sa ii mai fac,am schimbat stabilizatorul de 5v,piesele din circuitul de reset,quartzul,condensatorii ceramici de pe quartz,am scos memoria,am decuplat SCL si SDA,am decuplat tastatura.Problema e de la procesor pt ca nu raspunde la telecomanda care este buna,si trebuie sa fac mai multe cicluri pornit/oprit pt a porni,atunci cand porneste porneste cu rastru blanckat si nu am nici osd.

Link spre comentariu

St-by on-off se realizeaza din pin 29 proc. ,tr.t902 (bc 548) la sursa t102 lm 317 pin 3 care deschide/inchide tens. U3-12v pin 2 (pin 1 bara de 17v din chopper).tens U3 -12v alimenteaza pin 8 Vcc sincro tea2029c care livreaza Hout pin10(tr driv T801- trafo driver-tr final linii) H pulse trafo linii ,Vout etc..Verifica intii t102 lm 317 on-off (pin 2)12v ,bara de 5v proc ,memo, celula ir si dupa aceea dai vina pe proc....nu ai OSD>unul din semnalele de sincronizare H+V lipsa catre proc(H din trafo linii V din cadre) succes.

Link spre comentariu

Pai nu am nici macar purici/nu raspunde la telecomanda/ledul din fata se aprinde dupa multe incercari si ramane aprins.Calea de semnal pt stand-by am verificat-o deja.Din prima am 0v pe pinul 29.Pe pinii de oscilator quartz pe un pin am 2v pe celalalt pin am 0v.Deja am schimbat quartzul si condensatorii ceramici de pe el fara razultat.

Link spre comentariu

daca nu raspunde la telecomanda verifica :1. tensiunea de 5v care alimenteaza procesorul ,memoria ,receptorul de ir 2. verifica sau inlocuieste receptorul de ir 3. daca nu ai receptor de ir incearca sa i masori consumul asa normal ,si in momentul cind ii dai o comanda din telecomanda vezi daca este vreo modificare .4. verifica pe pinul la quartz daca ai oscilatie (cu osciloscop).

Link spre comentariu

Verificati corelarea dintre :telec ,ir(pe cupla :+5v-out pin 23 proc-masa ),proc pin 23.La pornire trebuie sa avem: 5v-4.9v out iar la act.din telec on-off ptr.o fractiune de secunda in out ir tens de 4,9v trebuie sa scada cu 0,4v>>semn ca informafia procesorului este perceputa(telec-ir si comanda on-off executata de proc in pin29,tr.t902 si pin3 sursa t102 care inchide/deschide tens de 12v.)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări