Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe de camera


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din pacate, nu dati foarte multe detalii despre ce vreti sa obtineti! Inafara de bugetul de 1.500 lei pentru difuzoare, si, lipsa experientei, raman multe necunoscute:

- ce vreti sa obtineti de banii acestia?

- dece nu cautati o pereche de incinte SH care sa se incadreze in acesti bani, avand in vedere ca fara experienta, e cam greu sa obtineti ceva serios!!!

- ce genuri de muzica ascultati?

- ce componente ( sursa, amplificator, etc. ) ar lucra cu boxele ce doriti sa construiti?

- cum rezolvati problema incintelor propriu-zise ( material, prelucrare, asamblare, etc.)

- aveti vreo preferinta in ceea ce priveste tipul de incinta [ inchisa ( infinite baffle sau acoustic suspension ) ], deschisa [ bass-reflex, linie transmisie, horn, etc.] si pe ce va bazati alegerea?

Si ar fi o multime de alte amanunte de discutat, atunci cand plecati la un astfel de drum. Uneori nu este sigur ca rezultatul va fi cel sperat, mai ales ca, in mod sigur ati mai ascultat muzica pe diverse incinte si veti face comparatii intre acelea si ce veti obtine!

Acestea ar fi un minim de informatii pe care ar fi bine sa-l inserati in topic pentru a va fi oferite minimum de pareri privind proiectul dvs.

Link spre comentariu

Din suma aceea se poate alege din o gramada de boxe cu nume,SH de pe olx, ba cred ca se pot lua si noi. De obicei construiesc cei ambitiosi, cei care vor ceva deosebit, sau cei ce au un scop urmarit. 

Intrebarea avea mai mult sens pt cineva care ar avea un buget de 5-600 lei. 

Eticheta "sufragerie" nu prea exprima/descrie exact cerintele calitative. 

Ieri am luat o pereche de boxe :

Siemens & Halske RL17 fabricate in 1972, suna al naibii de bine. 

La 80 lei!!! 

Deja am mai multi doritori la extra-supra pret , nu le dau..... 

 

Link spre comentariu

Voi incerca sa raspund in ordine.

De ce nu iau gata facute ...

Sincer nu stiu ce sa iau ,nu stiu ce brend sa caut sau ceva anume .

Ce vreau sa obtin ...

Doresc ca ascult muzica in casa ori ce gen de pe youtube aici voi lua semnal din televizor .

Cum rezolv problema incintelor ...

Le fac singur la asta ma pricep .

Preferinta in ceea ce priveste incinta ...

Nu as putea avea o preferinta ca nu ma pricep .

Daca mi puteti spune ce anume sa caut sh in bugetul asta care sa sune si bine ?

 

Link spre comentariu

Raspuns incomplet si fara substanta, din care motiv, cred ca solutia cu incinte SH este mai potrivita ca oricand!

Am intalnit de multe ori ideea ca tamplaria conduce la realizarea de incinte, uneori, completata cu vreun program free of charge de pe net descarcat pe laptop!

Cu suma rezervata pentru difuzoare puteti gasi pe site-urile de vanzari o multime de oferte ( ma refer la oferte din bucuresti sau din apropiere unde puteti ajunge usor cu masina ) ca sa ascultati ce se ofera, eventual sa discutati si pretul!

Ce sa cautati? Va sugerez incinte germane ( Quadral, Grundig, Heco, Canton, Magnat, Pilot,etc ), britanice ( B&W, Wharfedale, Kef, Mission ), acestea fiind mai neutre de cele mai multe ori. Ce trebuie urmarit este ca sa fie bine intretinute, wooferele sa fie dotate cu rila de cauciuc, difuzoarele sa nu aiba lovituri si deformari. Auditia se impune ca sa puteti verifica sunetul, eventuale defecte, etc.

Cu suma alocata, numai daca urmariti ofertele de pe audioweb ( de exemplu), gasiti oferte destule in Bucuresti sau in apropiere, atat la bookshelfuri cat si la incinte standfloor.

 

Daca vreti neaparat sa deveniti constructor DIY, macar veniti cu datele care va pot ajuta sa fiti indrumat, fara garantia ca veti ajunge sa concurati cu vreo firma de la primul proiect!!!

Link spre comentariu

Incinte noi inseamna posibilitatea de a le returna in 15-30 zile (fct. de magazin) si o oarecare garantie 24 de luni. Oarecare pt ca intotdeauna magazinul va cauta pretexte pt a anula garantia, aici trebuie sa cititi f atent actul de cumparare.

Cele SH au avantajul unei calitati (uneori) mult mai bune la acelasi pret platit fata de unele noi.   DACA sunteti bine informat si extrem de atent cand le ascultati si verificati.

Daca nu stiti sa cumparati SH, luati cu dv. pe cineva care chiar stie;  daca nu aveti pe cine ... Dumnezeu cu mila.   Adica sunteti victima sigura pt aburelile si minciunile vanzatorilor SH.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări