Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

vranceanu

Membru activ
 • Posts

  505
 • Joined

 • Last visited

About vranceanu

 • Birthday 03/01/1966

Recent Profile Visitors

866 profile views

vranceanu's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Va salut. Cel ,,avariat'' ar fi de vanzare ?
 2. Felicitari maxime ! Va invidiez ! Fireste in sensul bun al cuvantului .
 3. Da, e cam mult , este adevarat insa uneori ,,unii'' isi mai calca pe buget si cumpara asa cum e, de dragul colectiei . Am mai cumparat si eu unele chestii de la samsari pt ca in alta parte nici nu erau deloc si rezistasera tocmai din cauza pretului cam prohibitiv.
 4. Au fost cateva de fapt , asta postat de Dvs era 250 de lei si era cam distrus dar era si unul superb , complet , cu husa perfecta la 450 lei . Tot am amanat , am uitat, am tergiversat , etc . Acuma intr-adevar nu mai sunt deloc si spre rusinea mea am vaduvit colectia de un aparat important din istoria electroniciii Romanesti.
 5. Felicitari pentru detinere , este intr-adevar un aparat foarte rar dar din pacate a avut o viata efemera . Licenta a fost National T53-L , au fost asamblate doar kit-urile importate la care au fost personalizate doar inscriptiile.Se crede ca s-a renuntat la fabricarea lui in continuare din motiv ca era prea miniaturizat si trebuia o linie de asamblare dedicata . Din pacate nu am in colectie un asemenea model National T53-L S632T Deci un topic dedicat cred ca ar fi destul de mic , nu au existat variante constructive , modificari de schema , imbunatatiri , etc.
 6. Pai am mai gasit intre timp inca unul pe 5 ohmi si impreuna cu alea din poze ar fi trei bucati fara ala cu magnet mare care inteleg ca nu e util. Sa vad cum imi fac timp de un pachetel si sa-l trimit ca sa mai echipezi cate ceva . Nu as crede ca e diferenta sesizabila de auditie intre 7 si 5 ohmi oricum tot se aude .
 7. Am cautat prin ,,cutii'' si atat am gasit in stare cat decat acceptabila cu menbrana intreaga . Cel din mijloc e de 7 ohmi .
 8. Din cate inteleg , totusi era mixt .
 9. Se pare ca si Tehnoton a produs versiunea cu masca metalica . Nu stiu insa daca mai era full germaniu . Schema nu putea fi identica deoarece RR ,,TOP'' avea etajul AAF cu transformatoare defazor si fazor fata de RR CORA care avea AAF cu tranzistoare complementare .
 10. Difuzoare gasim , doar ca au 7 ohmi .Daca ma gandesc bine s-ar putea sa am si pe 5ohmi, trebuie sa ma uit prin niste cutii. Aceiasi varianta o am si eu , de fapt singura din colectie . Probabil in RDG au fost exportate , personal nu m-au incantat cam deloc performantele, se aude destul de ,,zgaraietor'' la timpane.
 11. Felicitari .E un exemplar mai rar , mai de la inceputuri , are scala crescatoare normal de la stanga la dreapta si vechiul orificiu pt comutator game in fata dar care a fost acoperit cu acea sigla ,,ZEFIR''.
 12. Am ratat maximum . Mai am un exemplar mai ciudat de Tehnoton, fabricatie probabil spre sigur 1976, e cu scala de TN dar are pinul turnat in matrita pt potentiometru Romanesc. Reamintesc faptul ca scalele cu ornament metalic au un prag din turnare , si nu pot fi montate scale complet din plastic in locul lor fiind diferenta de grosime.Exemplarul amintit mai sus indeplineste conditiile pt ce am am spus si are cod PCB de Tehnoton .Din pacate nu are husa.Poate voi gasi intr-o buna zi. Oricum ma bucur ca ajunge la Dumneavoastra , chiar meritati o asemenea amintire de la intreprinderea la care ati lucrat destula vreme. De fapt mai am un PCB Tehnoton si cred ca vom echipa un aparat complet pt Dvs avand in vedere ca , carcasele au fost oarecum tot cele de Electronica si as face asta pentru a nu ramane husa Dvs fara continut.
 13. M-am uitat in schema S632T (national T-53L) si aveti dreptate , exista acest filtru . Ca intrebare , aveti idee in ce fel imbunatateste calitatea semnalului detectat ? Cred ca voi incerca sa construiesc unul si sa il montez la un radio cere nu are asa ceva ca sa vad efectiv ce face . Posibil sa gasesc unul fabricat gata , daca e ceea ce cred exista in unele receptoare sub forma unui hibrid in carcasa de plastic si scrie pe el 455 Khz . Asta din schema vad ca totusi e ecranat.
 14. Si eu am doua Gloria 1 din 75 la care antenele sunt intacte . Inca la unul din ele este de import exact ca la Neptun 1.Foarte multi utilizatori au folosit aparatul pe UM si asa a ramas zeci de ani. Antena nu a fost folosita de obicei pt ca nu prea aveai ce asculta pe UUS , receptia era slaba cam peste tot excluzand orasele mari ,etc. Iar pe US .... nu stiu daca tanti Tanta sau nea Caisa stia sa caute Europa libera sau alte minuni pe US . Erau multumiti ca le canta ,,La microfon, melodia preferata'' .
 15. Da, tanjesc de mult dupa asa ceva , il stiam ,dar ... se pare ca nu a supravietuit nici un exemplar. Poate o fi pe undeva dar slabe sanse sa gasim .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines