Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

vranceanu

Membru activ
 • Content Count

  292
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

98 Se poate si mai bine

About vranceanu

 • Rank
  Membru
 • Birthday 03/01/1966

Profile Information

 • Locatie
  PASCANI

Contact Methods

 • Yahoo
  vranceanu.cristi@yahoo.com

Recent Profile Visitors

343 profile views
 1. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Pfff ! Is foarte buni si astia , am un PESCARUS care abia asteapta un transplant de CV .Da, nu e chiar graba , poate reusesc si eu sa va trimit coletul . Chiar am mai uitat, cand mi-am amintit aveam alte treburi si tot asa. Chiar acuma plec sa caut o cutie .
 2. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Da, pentru ,,unii'' /insa pentru un nostagic, restaurator,fraier,etc, cum sunt eu , inca le consider ,,bunataturi'' . App , de vandut ... inca nu am vandut ceva vreo- data . Doar colectionez si daca e cazul pot demonstra ca am cateva sute de aparate .
 3. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Da, dar tot parca imi vine sa ma sinucid. Cum Doamne iarta-ma sa ajunga la gunoi asemenea bunataturi ?!?!Uffff!
 4. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Parca imi vine sa ma sinucid. Nici nu vreau sa imi imaginez ce comori au ajuns la gunoi.
 5. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  PS . Daca r trebui sa ne ghidam dupa anul de fabricatie a condensatorilor, se vede clar in ultima poza, '75 si garantez cu viata mea ca nu a fost schimbat vre-o data , nici eu nu stiu ce sa mai cred . Cert e ca nu mai avea nici o treaba cu uzinele ,,Electronica'' in acei ani si a fost ansamblat la IASI chiar si prin 1976 . Greu de deslusit intrucat nu putem gasi ceva clar in documente oficiale.
 6. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  @Petrăchescu S-au produs si simultan incepand cu sfarsitul lui 1968 pana in 1969 cand a incetat complet productia de TN . S-a continuat pana in 1973 inclusiv , in ultimul an fiind ansamblate la IASI la TEHNOTON cu TN2 ,,ZEFIR'' iar o mica parte au bveneficiat si de huse de piele cu inscriptia ,,TEHNOTON,, . Eeeee ,as vrea eu o husa de aia ... Schema de ZEFIR era total Romaneasca cu tranzistori complementari in finalm AAF (EFT 323 si 373 ) lipseau deja transformatorii defazori si fazori pt ca nu mai era cazul, destul de performanta , insa era dezavantajata de lipsa trimerilor reglabili (avea deja din aia bobinati) si de difuzorul destul de slabut ca SPL . In rest ... tot istoria lor este. Asa arata ultima serie S631TN2 ZEFIR :
 7. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Dupa parerea mea ar fi trebuit ca ,,ZEFIR '' sa fie de fapt TN3 , existand si o versiune intermediara de TN care era destul de ,,tranzitionist '' Modelul respectiv a fost destinat mai mult exportului insa au existat si la piata interna. Avea difuzor Romanesc si CV cu trimeri incorporati . Detin doua exemplare asa . Are cateva ,,imbunatatiri '' si in zona RAA insa personal nu imi place ca si performante . Face oricum parte din istoria lor .
 8. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  @Petrăchescu ,Pana la urma nu mi-ati mai comunicat daca v-ati lamurit in ce priveste confuzia S 631 vs ZEFIR .E un subiect destul de amplu de discutat si evolutia a fost interesanta de la inceputurile productiei primelor radioreceptoare de buzunar marca ,,Electronica'' pana la ultima verisiune ansamblata la intreprinderea ,,TEHNOTON'' .Cu drag pot sa va dau explicatii, atata cat ma pricep in ceea ce priveste seria S 631T , TN si TN2.
 9. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  @icar , Pai daca doriti si aveti incredere in mine , va pot ajuta in sensul ca imi trimiteti aparatul , il rezolv cat pot eu de bine (oricum cu calificativul ,,Bine'' , nu bag mana in foc pentru ,,Foarte bine'' ). E pacat sa detineti un exemplar suferind. Va costa doar transportul care nu poate fi mai mare de 12 Lei dus-intors.Ar fi o satisfactie de parte amandurora sa mai salvam inca unul.
 10. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Nu conteaza ca Luni sau cand aveti posibilitatea .Acuma, ca sa va zic ca orice ramasita minuscula din seria S631 , ma intereseaza. De la o carcasa sparta , pana la ultimul surubel sau saiba originala ca sa nu mai vorbesc si de componentele electronice . Acuma de ar fi cumva . Daca nu ,... se poate intelege ca nu a rezistat acest tip de CV timp de 55 de ani . Oricum erau foarte sensibile la socuri mecanice fiind cu dielectric ceramic . Daca se spargeau placile ceramice intra in scurt circuit lucru suficient printr-o scapare din mana de la aprox 1,5 m.Urmatoarele din seria TN au fost incomparabil mai rezistente. Asta era tehnologia si trebe sa o respectam.
 11. vranceanu

  "Zefir" S-631TN2 "Electronica"->IPB

  Doamneeee! In poza e primul ,,ZEFIR'' . Eu am o corcitura asemanatoare , tot de inceput de tranzitie insa tare mi-as dori un exemplar ca ala din poza .E o nebuneala de a mea . Oricum , va multumesc mult pentru poza . O voi printe si pune la ,,dosar'' .
 12. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Exact așa am găsit aproape întotdeauna .Oricum trebuie prima oară sa -l iau la măsurat .Tr-uri am, emoții am la tranzistoare .SFT-uri sunt însă 2SA ioc.Sper totuși să fie vii .Un variabil original dacă aș găsi...
 13. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Da, dacă nu îs atinse bobinele. Am întâlnit și așa ceva de câteva ori. Oricum nu îs greu de schimbat tr-urile cu totul .
 14. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Cloroform am la containere de 1 mc . Nu stiu ce sa zic dar nu cred sa dizolve plastic . La noi se foloseste ca dezinfectatnt pentru traseele cu produs biologic viu (crema de drojdie de panificatie)si a tancurilor de fermentare . Voi incerca sa vad .
 15. vranceanu

  Radio Electronica S 631 T

  Voi vorbi la laborator la mine la fabrica. Poate au pt ca am vazut sute de flacoane cu tot felul de chestii pe acolo . Sper sa aiba si asa ceva. In alta parte nu am unde sa caut .
×