Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mihai Cimpoeru

Membru activ
 • Posts

  320
 • Joined

 • Last visited

About Mihai Cimpoeru

 • Birthday 07/31/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mihai Cimpoeru's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Are careva prin sectorul 6 asa ceva? Sunt curios sa le trag o masuratorare.
 2. Weekendul asta am reusit sa le pun burete fonotransparent sub tabla perforata.
 3. Nu se auzea toba dublata, insa se auzea basul jos ca era in urma. E ca si cum ai avea in masina boxe pe fata si subwooferul in portbagaj, mai intai auzi difuzoaele din fata apoi basul din portbagaj din cauza diferentei de distanta.
 4. Prin delay ma refer la faptul ca basul era in urma a ce iesea din difuzor. Am ascultat atunci piese pe care le cunosteam si toate aveau aceeasi problema. Distanta mare pe care o face unda din spatele difuzorului pana iese din cutie face sa iasa cu intarziere. Si basreflex are aceeasi problema, insa rezonatorul este mult mai scurt si astfel group delay este mai mic. Pe tine cine te-a suparat?
 5. Din filtre puteai rezolva problema cu mediile, insa ce poti face cu delay-ul basului?
 6. Eu incintele astea le-am asculat la una din intalnirile de la Vio. Din ce am inteles de la colegii de pe forum prezenti la intalnire este un VTP cu un coaxial de la B&C. Basul era impresionant ca extensie si cantitate, insa era in urma a ce iesea din difuzor. Apoi ce iesea din difuzor era o aglomeratie de medii, insa asta e alta discutie.
 7. Sunetul final il faci tot cu urechea dupa preferinte. Problema e ca pana atunci lucrezi literalmente orbeste fara a masura/simula.
 8. Si daca la final nu-ti place delay-ul le pui in portbagaj la masina pe post de sabufere. Doar ca tre sa dai jos butelia.
 9. Depinde de cum ii inveti. De exemplu prietenii mei s-au obisnuit cu un anumit spl si o anumita calitate, insa nici unu nu se baga la carat basi pe 18. Daca stramba din nas le dau un cui sa isi puna pofta in el.
 10. Filtrele sunt simple de ordinul 2. Taierea acustica e in jur de 3.5k. Inalta este atenuata de o rezistenta peste care e pus un condensator sa dea drumul la inalte. Din pacate boxa este trasa in jos de tweeter care isi face treaba ca spl, insa sunetul nu este chiar cel mai bun. Suna amestecat si nu are detalii. Comparat cu DE250 este departe, insa si pretul e de vreo 5-6 ori mai mare. Ma bate gandul sa cumpar hornuri si sa pun un driver ieftin. Asa poate fac si taierea mai jos. Destinatia sistemului nu este auditia de albume HI-FI ci sa faca destula galagie pentru o petrecere restransa, desi de fiecare data cand le ascult le simt neajunsurile si parca as face o schimbare. Apoi daca schimb tweeterele parca as schimba si difuzorul de subwoofer cu un 12BG100, dar parca nu as baga 1200 lei in el. Pentru chestii mai fitoase am boxele cu 15NW100, 8NDL64 si DE250.
 11. In cele din urma a trebuit sa schimb tweeterele deoarece nu tineau pasul cu mediile. Din pacate nu am gasit nimic intr-un format asa mic astfel a trebuit sa schimb si incintele. Tweeterele noi sunt Paudio PHT408 Sistemul a trecut deja prin vreo 3-4 petreceri si face destula galagie afara incat sa deranjeze vecinii. Mai jos un filmulet de la un gratar:
 12. Toate filtrele sunt de ordin 2, inalta are atenuare si liniarizare pe medii (rezistenta pt atenuare si condul pentru liniarizare) Taierile sunt pe la 400 si 2000 hz din ce tin minte
 13. Pai ideea era sa nu facem compromisuri nu?
 14. Poti sa pui schema, eu nici nu cred ca o mai am si nici nu o mai tin minte.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines