Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Propulsie fara masa ejectoare.


Postări Recomandate

Acum 15 ore, bogdan546 a spus:

Nu am sustinut nicio prostie de genu...

Imi cer scuze ca s-a inteles altceva, remarca  era adresata lui Hobi1.

Hobi1, de ce nu iei un pietroi, il legi cu o ata, il arunci in sus, il prinzi cind se intoarce, il arunci iarasi si tot asa pina scapi de gravitatie.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
La 09.04.2020 la 21:24, hobi1 a spus:

 

 

 

  

Stiti de ce se deplaseaza asta?

Pentru ca intr-un sens este tinut mai mult in regim de frecare dinamica decat in regim de frecare statica.

Iar frecare statica si frecarea dinamica au coeficient de frecare putin diferiti.

 

Desi impulsul se conserva, asa cum ati spus si voi si e integrala fortei din F=dp/dt, intampina o "rezistenta" mai mica intr=o directie.

 

Daca rotile sunt la capatul cursei in spat/fata, iar el se deplaseaza din inertie in acest timp, e clar frecare si rulmenti ideali de ar avea.

 

Ai putea sa il suspenzi de un fir subtire si lung, sa nu se cunoasa difere in pozitia verticala la o miscare scurta orizontala sa observi daca mai se deplaseaza usor in hopuri.

Editat de Gurban Dan
Link spre comentariu

Principiul acelei maşinuţe e strâns legat de folosirea celor două giroscoape.Giroscopul se opune schimbării poziţiei axei sale de rotaţie, iar încercând să mişti simultan cele două giroscoape rezultă o forţă ce se opune mişcării lor, îndreptată în direcţia de mişcare a maşinuţei.Forţa nu e mare, dar e suficientă să ofere un mic sprijin pentru deplasarea într-o direcţie...

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări