Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Topicul meu cu intrebari, nelamuriri, s.a.m.d....


mac01

Postări Recomandate

Am studiat printre picaturi problema acestor relee reed. 

Mie imi trebuie relee cu doua contacte mobile iar ambele contacte sa fie duble, adica sa aiba contact inchis si deschis. Releele reed nu prea indeplinesc aceste cerinte...ori au un singur contact care are si inchis si deschis....ori un singur contact doar inchis....ori contacte duble dar doar pe inchis. Erau bune aceste relee, ma avantaja faptul ca unele dintre ele sunt si ecranate.

N-am gasit la tme niciun releu reed cu doua contacte mobile care sa aiba contact si inchis si deschis...adica 6 picioruse reprezentand contactele plus cele 2 de alimentare....total 8 picioruse. Am posibilitatea de folosire a acestor relee dar inseamna ca trebuie sa dublez numarul lor....iar asta nu mai este avantajos din punct de vedere financiar...costa mult prea mult si nu cred ca merita investitia. Imi trebuie 10 relee...iar la dublu  inseamna 20(foarte mult)....sa nu mai vorbim de faptul ca sigur n-au loc in spatiul unde vreau sa le pun.

Cred ca o sa ramana pana la urma releul indicat de @ratza are doua contacte mobile....inchis-deschis.

Releele vreau sa le folosesc la selectarea celulelor de atenuare-corectie, de la intrarea amplificatorului Y dintr-un osciloscop. Frecventa de lucru nu este mare 10Mhz...si sper sa nu fie nevoie de relee ecranate. O sa incerc sa ecranez la maxim montajul si sa las loc doar de surubelnita.....pentru reglajul celulelor la final....sper sa-mi reuseasca nebunia asta din capul. Asa e cu omul cand se plictiseste in timpul liber...isi cauta de lucru si se scarpina in cur chiar daca nu-l mananca. Cam asa si cu mine...!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Pentru 10 MHz cred ca-ti faci prea multe probleme despre releul in sine.

Uite de exemplu ce relee foloseau osciloscoapele Tek din seriile TDS7xx in atenuatoarele de intrare pana la 500MHz:

 

 

hyb-relay.jpg

 

Si iata si altele:

 

 

Link spre comentariu

Hai sa va ma intreb ceva.

Unul din televizoarele mele este un Samsung Model UE 40S9AS. Televizorul este conectat la internet si imi cere actualizare imediata de software deoarece exista ( a vazut) o versiune noua de la Samsung.

Ce sa fac? Sa-i dau actualizare sau nu? Exista sansa sa o ia razna dupa actualizare si sa mearga mai prost....sau va functiona la fel si nu-l va afecta cu nimic aceasta actualizare?

Am inteles ca la telefoane actualizarea nu intotdeauna aduce ceva bun....dimpotriva, cateodata dupa actualizare telefonul functioneaza ceva mai prost.

Asa o fi si la tv? Sunt in dilema si nu stiu ce sa fac...sa-i dau sau nu actualizare. Daca ii dau actualizare si tv-ul merge nasol, versiunea veche n-o mai gasesc...adio cu ea.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Documentează-te pe forumuri de profil sau prin recenzii de pe site-urile care-l vând, e posibil ca o actualizare să schimbe în mod neplăcut unele funcţii.Actualizările de siguranţă e bine să le ai, dar cele care modifică unele teme, meniuri şi funcţii pot face mai mult rău uneori...

Link spre comentariu
Acum 36 minute, mac01 a spus:

Am inteles ca la telefoane actualizarea nu intotdeauna aduce ceva bun....dimpotriva, cateodata dupa actualizare telefonul functioneaza ceva mai prost.

Am in casa A50, A40 si A71. Au fost nenumarate actualizari si nu am observat nimic mai rau ca inainte. Invers, da, adica imbunatatiri sau nimic sesizabil. Nu stiu la TV ce presupune o actualizare. Al meu nu a cerut niciodata. E model mai vechi, UE40H5203AW.

 

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 28 minute, BRANCA a spus:

.Probabil are televizorul legat si la net.

Si eu am spus ca al meu nu are cablul infipt in spate? Nu are WI-FI dar are mufa pt cablu, de asta spuneam ca e mai vechi. Posibil sa fi iesit din perioada cand il au in atentie cu actualizari. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Hai ca va stresez tare....cu o alta intrebare.

Efectuez plata unui colet...sa zicem 20 de lei catre o anumita persoana. Banii ii virez in cont. Persoana care a primit banii, la ridicarea lor,  banca ii opreste comision 4 lei. Vi se pare corect sa platesc eu acel comision pe care il opreste banca la ridicarea banilor?

Link spre comentariu

Asa mi se pare si mie corect...sa puna pretul mai mare la produse ca sa obtina banii voiti...nu sa-mi ceara mie comisionul bancii la ridicarea banilor, ca eu n-am nicio treaba cu banca respectiva....nu trebuie sa platesc eu si comision la depunere si comision la ridicare.

 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Și eu țin cont de cei cinci lei pe care și-i păstrează banca la fiecare încasare.  Vând un cablaj de 15 lei cost de fabricație cu plus 5lei, și încă 10-15 Lei ciubucul meu , iar din toată suma încasată dau 3% statului.

Ultima lună am fost pe profit, 150 lei.:rade:

Link spre comentariu

Mi se pare mult 4 lei la cei 20 de lei...inseamna 20%..... sa tot fi bancher in tara asta. Nu vreau sa ma gandesc la o suma mai mare.

Sunt banci care nu percep comision nici la depunere nici la ridicare.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Este vorba de comisionul perceput pentru un anumit interval bancar( pana la 2000 lei, de exemplu), peste acesta suma este un alt comision... 

 

Plus ca banca la care am cont ma comisioneaza  pentru transfer catre alte banci... :84

Editat de tavipop
Link spre comentariu

Daca tranzactia e intre aceleasi banci, BRD catre BRD, de exemplu, nu se plateste comision. Stiu din experienta. Daca e de la o banca la alta, se percepe comision. Am avut, cu Banca Transilvania o experienta trista. Nu am cont la banca, dar am vrut sa depun in contul cuiva, o suma de 25 lei. Mi-au cerut, comision, ...30 lei. Cica la ei, comisionul e fix, indiferent de suma! Normal ca am renuntat! Dupa ce am stat 20 de minute la coada!

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări