Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ratza

Moderatori
 • Content Count

  5,334
 • Joined

 • Last visited

About ratza

 • Rank
  Loading...

Profile Fields

 • Location
  SiBrînză

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Chiar că piftie! Am căzut de zeci de ori cu bicicleta, la viteze între 0...65km/h, pe toate felurile de teren pe care vi le puteți închipui, dar NICIODATĂ nu am dat cu sfecla de planetă.
 2. Eu nu înțeleg ceva. Străinii cumpără pămăntul ăla cu forța sau e plin de lepre care nu vor să muncească, ci să dea un tun și pe urmă să se plîngă? Românii cumpără mere, roșii, castraveți hidoși, strîmbi și scumpi, ori caută cel mai lucios, mai frumos, mai drept și la riglă? Cumpără de la colț dau fuguța la supermaket, că e mai ieftin? Dacă mă duc și cumpăr un telefon sau un laptop e cheltuială de consum sau e investiție? Nu sînt expert în economie, dar gîndesc de unul singur și-mi dau cu părerea despre cît de rele sînt datoriile țării. Am rîs pe bune la replica aia.
 3. Puteam să jur că e vorba de Ziarul Financiar sau Capital, ambele pline de specialişti după care te poţi lua liniştit dacă vrei să dai faliment.
 4. Da, da, specialiştii lu' peşte, incapabili să facă diferenţa între un credit de consum şi un credit de investiţii. Specialiştii care consideră orice cheltuială ca fiind investiţie.
 5. Pe infrastructură și social. Dacă moderam aici, dispăreați de multă vreme de pe forum din cauza mizeriilor și dezinformărilor pe care le scoateți de sub mustața aia stufoasă.
 6. Păi care sînt exagerările legate de virus? Loteria de simptome? Personal cunosc de la cazuri uşoare (frati-miu şi nevastă-sa au stat fără gust şi miros cîteva zile), la destul de nasoale (părinţii) şi foarte nasoale, fără happy end (vecin de stradă, 33 de ani, parcă nici acum nu-mi vine să cred că s-a dus). Cazuri la prima mînă, nu din auzite.
 7. Omul a zis că vrea idei, i-am dat altele faţă de implementarea obişnuită.
 8. Nu te protejează pe tine, îi protejează parţial pe ceilalţi în eventualitatea în care ai avea virusul fără să ştii.
 9. Salut. Banda e pusă între două role, la una din ele ataşezi un generator cuplat la o sarcină variabilă. Poţi măsura şi controla viteza, puterea, gradientul etc. Asta ca punct de pornire, mai departe trebuie să fie munca ta.
 10. Plug-in hybrid mi se pare cea mai bună opţiune dacă vrei să faci şi drumuri lungi fără să stai aiurea prin cine ştie ce staţii de încărcare. Cred că am mai zis: problema pe care o văd eu e că maşinile electrice sînt mult mai avansate faţă de infrastructura necesară încărcării. Cu poluarea nu cred că se va rezolva mare lucru cantitativ, electricele doar mută locul noxelor. Pe termen scurt pare OK, că nu mai respirăm aer infect în oraş, pe termen lung... rămîne de văzut. Faţă de termice, care poluează în toate modurile posibile (fabricaţie, utilizare, mentenanţă, producţie de combust
 11. Prin California, unde e ditamai exodul, deja se întîmplă.
 12. Chiar dacă nu le au, scopul rămîne același. Sau ar trebui, zic eu.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines