Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ratza

Moderatori
 • Content Count

  5,161
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

488 core_reputation_level_5

About ratza

 • Rank
  Loading...

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Brambura

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.ia.omron.com/data_pdf/guide/36/generalrelay_tg_e_3_1_3-4(classifications).pdf
 2. Nu prea cred. În ultimii 8 ani am plătit o medie anuală de circa 1500 de lei pe gaz, adică încălzire plus gătit. Facturile de gaz vin între 15-300 de lei, am foarte mari dubii că ar fi la fel de ieftină căldura la o centrală de cartier sau bloc, fie ea și în condensație.
 3. Cu alte cuvinte, generația X a fost lăsată de izbeliște de părinți. Dă-i dracu' de copii, să-i educe televizorul.
 4. Pe lîngă faptul că mi-e foarte greu să cred că o centrală de bloc/cartier e mai eficientă decît una de apartament, eu unul văd doar dezavantaje în sistemele centralizate de încălzire: - nu ai căldură cînd vrei; - nu ai căldură cîtă vrei; - e aproape imposibil să plăteşti pentru cît consumi; - în caz de vreo defecţiune a centralei o să aştepţi după ceilalţi să cotizeze; - mereu se va găsi un isteţ care să fenteze sistemul.
 5. Generaţie care a fost crescută şi educată de...?
 6. Habar n-aveam că există telefoane la care poţi alege tipul de încărcare din setări. La mine se face automat, strict pe baza încărcătorului. Ca fapt divers, folosesc încărcarea rapidă de cînd am telefonul şi încă nu am văzut semne de oboseală.
 7. Nu înţeleg, peste noapte nu e tot rapidă? Încărcarea rapidă se referă la rata de încărcare: 0,5C, 1 C, 2C etc. O să ajungem înapoi la cal şi căruţă cît de curînd.
 8. Aşa e, drumul e lung. Atît de lung că alţii o iau cu mult înainte, sărind peste nişte lucruri care nu-i interesează şi cu care nu vor lucra vreodată. Profesorii s-au învăţat din epoca comunistă să creeze diplome, nu să-i califice pe elevi în ceva serios.
 9. ratza

  Divizor rezistiv - CC

  Aia nu e o cerinţă, ci o menţiune. Dacă nu respecţi impedanţa respectivă, conversia durează mai mult timp. Amuzantă schema circuitului de intrare, totuşi.
 10. ratza

  The Oak Island

  Şi dacă e ilegală, ce? Te duci şi le baţi obrazu'? Ieri te lăudai cu ilegalităţile tale, unde e problema? Cu ce te deranjează pe tine, în viaţa de zi cu zi, că CIA emite falsuri? Cu ce te-ar ajuta dacă ai avea certitudinea şi demonstraţia irefutabilă că extratereştrii există? Care e impactul pe care l-ar avea asupra ta un document emis de tembelieri acum 16540684 de ani?
 11. ratza

  Divizor rezistiv - CC

  E cel mai simplu să întrerupi masa. Totuşi, depinde ce precizie vrei. Majoritatea pinilor au nişte căderi de tensiune de poţi păstra un MOSFET pornit chiar şi atunci cînd ieşirea e în zero logic. EDIT: desigur, metoda poate fi folosită doar dacă tensiunea care trebuie măsurată nu depăşeşte valoarea maximă admisă a tensiunii de intrare pe pinul folosit pentru ADC.
 12. ratza

  The Oak Island

  Exact. Voiam să subliniez că ăia care scot artefacte pentru trafic se numesc hoți. Și există inclusiv printre arheologi (ca în orice alt domeniu).
 13. ratza

  The Oak Island

  Arheologii apelează la detectoriști mai des decît v-ați putea imagina.
 14. ratza

  Divizor rezistiv - CC

  Sau un buffer după divizor. Există destule operaționale ieftine care au consum propriu de ordinul microamperilor. O altă soluție poate fi conectarea/deconectarea divizorului cu un pin din microcontroller.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.