Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Decizie: Aplelurile la 112 vor putea fi efectuate şi fără SIM şi vor putea fi localizate


Postări Recomandate

Dar de "jurnaliștii" de la Gândul nu vă luați cum au scris titlul ăla?

Desigur că titlul a fost luat cu copy/paste pe Elforum ...

 

"Decizie: Aplelurile la 112 vor putea fi efectuate şi fără SIM şi vor putea fi localizate"

 

Zilele trecute citeam o știre cum că toate cartelele prepay trebuiesc înregistrate cu nume, prenume, CNP ... 

 

Dacă o să poți suna la 112 fara SIM ce rost are să mai înregistrezi cartele SIM cu datele personale?

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Io nu-s vreun cunoscator in "domeniul GSM" de aia intreb: ca sa suni un numar de urgenta fara SIM, in ce retea te conectezi?

Stiu ca avand de ex. un SIM "neincarcat" al unui operator oarecare, poti sa suni totusi pt. urgente folosind reteaua operatorului respectiv... dar fara SIM?

Nu-i asta cumva si o necesitate hardware in afara de modificarea legislativa?

 

L.E. Haz de necaz... :) 

https://timesnewroman.ro/it-stiinta/serviciul-112-va-acorda-prioritate-celor-care-suna-de-pe-un-iphone-ca-au-mai-multi-bani

Editat de informer
Link spre comentariu

Nu o sa conteze rețeaua dar nu știu ce necesități hardware / software implica pentru operator. Telefoane pot suna la 112 fara SIM dar la momentul actual operatorul nu le înregistrează în rețea.

 

Totuși mă întreb de ce state precum Germania și Olanda au renunțat la acesta "facilitate" de a suna fara SIM?

 

Foarte multe întrebări peste întrebări.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Stefan a spus:

Aia de vand cartele pe OLX (și nu numai) o să spună: am pierdut-o și am considerat că nu e necesar să anunț dispariția ei.

Fiti fara grija vor mediatiza foarte intens necesitatea declararii pierderii sau deteriorarii cartelelor.Asta cu 112 e vax albina,e impunere de la Washington catre toti aliatii(supusii) pentru urmarirea persoanei.Mai acum ceva timp in urma a fost o stire la tv despre un lider terorist omorat de o racheta ghidata de semnalul telefonului mobil,plus ca vor sa te asculte nu trebuie decat sa stie ce cartela folosesti nu mai trebuie sa scotoceasca prin mii de telefoane.

Link spre comentariu
Citat

Hotărârea a fost luată de Curtea Europeană de Justiţie

Daca Romania nu va pune in practica aceasta hotarare va trebuie sa plateasca despagubiri romanilor care vor da in judecata statul.

Foarte corect a procedat familia victimei:

Citat

Rudele tinerei au introdus o acţiune în faţa Vilniaus apygardos administracinis teismas (Tribunalul Administrativ Regional din Vilnius, Lituania), solicitând obligarea statului lituanian la repararea prejudiciului moral suferit de victimă, ES, şi de ei înşişi. În susţinerea acţiunii formulate, aceştia arată că Lituania nu a asigurat corect punerea în aplicare practică a Directivei privind „serviciul universal”care prevede că statele membre se asigură că întreprinderile de telecomunicaţii pun la dispoziţie în mod gratuit informaţii privind localizarea apelantului autorităţii care tratează apelurile de urgenţă la „112” imediat ce apelul a ajuns la acea autoritate.

Din cate stiu Romania a mintit cu ceva ani UE in legatura cu cerintele indeplinite pentru apelul de urgenta 112.

 

 

Link spre comentariu

in articol scrie clar:

Citat

Companiile de telecomunicaţii trebuie să transmită gratuit informaţiile care permit localizarea apelantului autorităţii care tratează apelurile la 112, iar statele membre trebuie să se asigure că această obligaţie este pusă în aplicare chiar dacă telefonul mobil nu este echipat cu o cartelă SIM.

 

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări