Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

vera

Membru activ
 • Content Count

  1,977
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

90 Se poate si mai bine

About vera

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. up.........................................................
 2. La 1-5 tigari pe zi, esti incepator. Cum te-ai apucat de fu---(mat), asa te lasi, dupa 65-70 ani.
 3. up...............................................
 4. up....................................
 5. Aici se face un talmes-balmes. Numai la centura de impamantare se poate conecta si paratraznetul-nerecomandat daca sunt consumatori sensibili. De preferat, priza pamant separata pt. paratraznet. Priza de pamant, pt. diverse destinatii, are valorile date in I7. Poti face o priza pamant supradimensionata, dar fara folos, deoarece in pamant, electrozii sunt corodati, functie de natura solului, grosimea stratului de zinc al electrozilor sau existenta unor consumatori defecti. Da, in teren (cand esti obligat/fortat) se incearca existenta tensiunii, numai cu mana dreapta (curentul sa nu treaca prin inima), conductorul fiind in exteriorul palmei (in cazul existentei tensiunii, iti dai sungur o laba, dar scapi cu zile). In caz contrar , ramai cu conductorul in mana, il strangi bine si te prajesti in suc propriu. Toate aceste proceduri sunt precizate in literatura de specialitate. Alt exemplu-daca este cazut un cablu de inalta tensiune si esti obligat sa treci pe langa el, trebuie sa faci pasi cat mai mici, sau sa topai ca vrabia (cunoscut sub denumirea de tensiune de pas), ca sa nu-ti prajesti outele. Fiecare meserie are secretele ei. Numai noi romanii le stim/facem pe toate, cu c--u.
 6. Acea priza de pamant este numai pt. BMPT (are rezistenta de dispersie mare). Pt. casa, priza de pamant, o construiesti conform normativului I7.
 7. up..................................................
 8. up.......................................
 9. up....................................
 10. Se poate inchide. Multumesc
 11. In prima poza, sunt interesante rapoartele P/S transformatoare. Dupa cum am mai spus, tensiunea de sincronizare se obtine de pe un transformator separat (Tr2), care sa nu defazeze/deformeze forma de unda. In pozele 2 si 3, sunt informatii despre ac. tensiune de sincronizare, influenta ei asupra functionarii BA145 si calculul divizorului rezistiv. Tr1 trebuie sa asigure U si I de amorsare tiristor (miez ferita E20x10x5mm-2buc). Nu am gasit datele ac. trafo. Imi amintesc ca primarul, era bobinat cu sarma diametrul de aprox. 0,2mm, peste 100sp. Secundarul era bobinat cu sarma de 0,3mm, in jur de 50sp. Presupunand ca utilizati tiristoare IPRS (sau mai bune), iata ce am gasit in catalog: 1-T10N8, T16N8-3V/50mA; 2-T10R8, T16R8,T22N8-3V/100mA; 3-T22R8-3V/200mA; 4-T200N800-1800, T250N800-1800-2V/200mA.
 12. Din aduceri aminte: 1-tensiunea de sincronizare (pin 9), nu trebuie sa fie defazata, fata de U comandata: a-se lua din retea, printr-un divizor rezistiv; b- printr-un transformator (in cazuri deosebite) separat, cu o sarcina rezistiva in secundar (atentie la fazare)-in nici un caz varianta adoptata de dvs. 2-pt. a duce minusul la masa: a-izolati alimentarea BA145 (parca era alimentat cu +15V si -9V)-nerecomandat; b-utilizarea unor transformatoare de separare, intre tranzistorii de comanda si poarta tiristoarelor (ca marime erau identice cu cele utilizate in TV Sport, pt. comanda BU-nu mai tin minte datele lor, dar cautam). Daca sunteti interesat, caut in documentatiile mele, si va dau date exacte (ce mai gasesc).
 13. Vand urmatoarele tuburi: 1-6T5C, noi, 20 lei/buc 2-EF85. noi, 20 lei/buc-vandute 3-EC360, sh, 15 lei/buc-vandute 4-tuburi NOS, dupa cum urmeaza (de sus in jos) 6N1P-EV 10 lei/buc. 6N1P-VI 10 lei/buc. 6N15P 6 lei/buc. 6J1P 3 lei/buc
 14. up...............................................
 15. Ce repede am uitat cand eram tineri, frumosi si habarnisti. Mileniul trecut si eu puneam intrebari aiurea. Noroc cu tatal meu (Dumnezeu sa-l odihneasca), care-mi explica fara sa ma jignesca, care imi dadea fix cartea (asa era atunci) care sa-mi lamureasca intrbarile, etc. Cred ca trebuie sa fim mai intelegatori, cu incepatorii-macar cu cei care vor sa invete. Ca exemplu negativ am profesorii "rai" din scoala, care m-au indepartat de unele materii, care ulteror mi-au placut. Sa nu procedam ca ei.
×
×
 • Create New...