Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

vera

Membru cunoscut
 • Posts

  1,677
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vera's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

 • Dedicated
 • Reacting Well
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. Toate bateriile pe care le-am desfacut aveau intre 1 si 4 elementi defecti care au fost indepartati. Am o baterie (ce a mai ramas din ele) de moped (16S) si 2 de bicicleta (10S). Din acestea doresc sa fac 1 baterie de bicicleta. Restul sunt de calculator. Pe acestea doresc sa le utilizez la iluminat (se intrerupe cam des curentul pe la mine). Stiu ca sunt tipuri diferite, deci nu le schimb regimul de functionare. De asemeni stiu ca trebuie sa aiba ac. Ri si capacitate. Ce nu stiu este gradul de uzura. De pomana pun in paralel 2 celule de ac. capacitate dar uzate diferit (sa zicem una 20% si alta 70%). este ca si cum as pune in paralel una de 2Ah cu una de 1Ah. Am masurat ce a mai ramas din bateriile de bicicleta (una 10s1P, cealalta 10S2P) si am constatat ca au Ri diferite de la 0,0665 la 0,1065 ohmi/element. Sa inteleg ca s-au uzat diferit si ca BMS-ul nu prea si-a facut treaba? Multumesc pt raspunsuri.
 2. M-am hotarat. Cumpar un aparat pt masurarea capacitatii si fac incercari pe celule (de acelasi tip) cu Ri cel mai mic si cel mai mare. Vreau sa vad daca se poate trage o concluzie.
 3. Doresc sa sortez cam 100 celule. M-am uitat la aparatele destinate acestui scop. Ma deranjeaza ca majoritatea fac cicluri incarcare-descarcare, deci dureaza mult timp. In plus, unele descarca baterii cu tensiunea de pana la 16V, alt dezavantaj. M-am gandit sa masor rezistenta interna a celulei si functie de valoarea obtinuta sa le sortez . Nu am idee cum pot estima capacitatea functie de Ri. Am facut cateva masuratori si am obtinut Ri/element de la 0,09375 la 0,7334 ohmi. Din cate imi aduc aminte, la baterie, transferul max. de energie are loc cand Ri=Rs (sarcina). Din ac pct de vedere, cu cat Ri este mai mic, cu atat mai bine. Mai ramane de estimat capacitatea. Orice idee este binevenita. Va multumesc.
 4. Daca ai un cantar de piata, il agati de manivela si incerci sa tragi. Vezi la cate kg. deplasezi manivela.
 5. Motoarele existente se pot rebobina trifazat pt tensiunea retelei . Se gasesc relee termice pt orice temperatura (sunt ieftine). Din ce am vazut, cred ca problema este acel cablaj, cu treceri, care cred ca este cam sighinas-se poate reproiecta unul mai fortos. PS-fa o poza a cablajului si pe parte cealalta. Se pare ca mai are ceva componente si atunci se complica problema. Cred ca motorul s-a supraincalzit, una din infasurari s-a scurtcircuitat si a exfoliat traseul respectiv.
 6. Cu parere de rau, nici motorul nu se potriveste.
 7. Imi pare rau, dar ce am eu difera de ce am vazut in poze. Pickup-ul meu are motorul. Daca va intereseaza, il verific si pun dimensiunile lui.
 8. Am ceva rusesc din 57, dar nu stiu daca este Vostok. Pikup-ul este pe 33 si 78, are o doza in care se prindeau ace de lemn(cred). Variabilul are o roata cu o mecanica ciudata. Pune si tu o poza sa vedem daca este ce cauti
 9. Salut

  Va rog un nr. tel ca sa stabilim unde si cand ne intalnim.

  Multumesc

  Puiu

 10. OK, raman pct 13 si 17.
 11. Daca mai sunt, doresc: pct1-2buc; pct8-1buc; pct13-2buc; pct17-1buc; pct19-2buc. Multumesc
 12. vera

  Motoare diverse

  Ma intereseaza acest motor, daca mai este valabil. Va rog sa-mi spuneti ce diametru are. Multumesc
 13. Eu am utilizat un transformator electronic, pt halogeni , de 12V/105W, la care am adaptat un redresor si filtru. Cand depaseste 8A intra protectia in functiune. Functioneaza de 3 ani si este OK.
 14. Care carioca, nu vad poza-oare de la cafea? Multumesc
 15. Factorul de pulsatie p (%): 1-primele etaje ale amplificatoarelor de microfon 0,001-0,002; 2-etajele de detectie, etajele intermediare de audiofrecventa 0,01-0,05; 3-etajele de radiofrecventa, frecventa intermediara si etajele schimbatoare de frecventa 0,02-0,1; 4-etaje finale SE 0,1-0,5; 5-etaej finale in contratimp 0,5-2. Pt. o celula: LC=10po/p Pt. 2 celule: L1C1=L2C2=3,2po/radical p, unde po=pulsatie intrare, p=pulsatie iesire. Spor
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines