Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

informer

Membru activ
 • Posts

  1,082
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Fields

 • Location
  Timisoara

Recent Profile Visitors

1,656 profile views

informer's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. In urma unor rateuri la urmarit marmote in Fagaras, as dori sa cumpar un binoclu recomandat de mai multi colegi in acest topic si anume un IOR BI 7X40. Daca cineva detine un asemenea binoclu in stare F. BUNA sau cel putin BUNA, va rog sa ma contactati, de preferinta prin mesaj privat. Nu as vrea sa postez la "cumparari" pt. ca nu-s genul cu "UP"-uri zilnice... Multumesc!
 2. Vand aceasta statie de lipit cu urmatoarele precizari: 1. Statia este noua, in ambalaj original, fara nici o urma de utilizare. A fost alimentata o singura data, la primirea coletului, pt. a verifica functionarea. 2. Am tinut statia ca rezerva la cea identica pe care o folosesc de niste ani (vezi ultima poza) insa cum am deja doua statii, cred ca o tin degeaba. 3. Ciocanul vine cu varful conic original. 4. Pretul NU este negociabil, am scazut zece euro din cat m-a costat cu tot cu transport. Pret: 130 Euro sau 650 RON + transport Rog contactati-ma prin mesaj privat daca sunteti interesati, nu intru prea des pe forum.
 3. Pot sa-ti programez doua PIC-uri 12F675 DIP daca hex-ul e OK. PIC-urile nu te costa dar te costa transportul cu FanCourier sau TransilvaniaPost. Scrie-mi mesaj pe privat daca vrei.
 4. S-a rezolvat, multumesc, se poate inchide.
 5. Se poate inchide, multumesc.
 6. Va salut. As vrea sa cumpar un astfel de modul, daca are cineva. Sunt interesat exact de acest IC (L6201) in aceasta capsula, nu alte punti H. Stiu ca se poate cumpara din China dar ma grabesc. Multumesc.
 7. O parere apropo de trecere. Am lucrat niste ani buni in MikroC, am avut si am licenta (aia cu "hard-key" pe USB) timp in care am avut mai multe tentative de trecere pe MPLAB... a 3-a mi-a reusit. De atunci n-am mai revenit la MikroC decat pt. proiectele pe care mi-a fost lene sa le transcriu. Este un MARE avantaj fata de MC daca lucrezi cu toata gama de PIC-uri, in special cele mai noi... personal il aleg intotdeauna pe cel mai dotat cu capsula ce-mi trebuie si fac, in masura posibilului, toate proiectele cu respectivul... culmea e ca cele mai noi si mai dotate NU sunt cele mai scumpe, din contra (vezi seria K42, Q43 etc.). Folosesc MCC cu prudenta... in nici un caz pt. I2C... am preferat sa scriu varianta soft. Ca IDE e superior, tema dark din NetBeans protejeaza ochii. Spor la treaba.
 8. Daca modifici JS-ul trebuie sa dai refresh la pagina... pana nu faci asta ruleaza tot cel vechi.
 9. Pai nu prea mi-ai dat tot codul... Pagina pe care o trimite serverul are o sectiune javascript: ... if(element.checked){ xhr.open("GET", "/update?relay="+element.id+"&state=1", true); } else { xhr.open("GET", "/update?relay="+element.id+"&state=0", true); } ... Daca ai schimbat "/update" in codul C trebuie sa schimbi si in JS.
 10. Arata-mi codul dupa ce ai inlocuit si spune-mi cum dai comanda in browser.
 11. Pai mi se pare normal sa primesti OK de la serverul pt. relee daca l-ai accesat pe el pe 8080... aia ii facut sa trimita. Intrebarea e ce primesti daca accesezi acel IP pe portul 80... tot OK? L.E. M-am uitat un pic peste cod... se pare ca nu sunt totusi 2 servere... schimba calea pt. update relee, sa fie la altceva decat "/update"...
 12. Pagina de upload OTA este servita de un server web ce ruleaza pe ESP-ul tau si care asculta pe portul standard pt. HTTP (80). Calea este 192.168.1.5/update. Pe de alta parte tu uploadezi un alt server web instantiat aici: AsyncWebServer server(80); si care mai mult, foloseste o functie asociata cu ACEEASI cale, adica aici: server.on("/update", HTTP_GET, [] (AsyncWebServerRequest *request) { ......... Nu pot merge simultan doua servere web care asculta pe acelasi port si folosesc aceeasi cale. OK-ul pe care-l primesti este de la serverul din soft-ul ce deserveste releele si anume de aici: request->send(200, "text/plain", "OK"); Ce as incerca ar fi sa pornesc al 2-lea server web sa asculte pe un alt port... adica: AsyncWebServer server(8080); Sa nu uiti sa-l specifici in browser, ca altfel merge tot pe 80.
 13. Teste cu senzorii optici: https://imgur.com/14VT7rv https://imgur.com/A1emBFT
 14. Ca simpla banuiala, ai inlocuit serverul web care asculta pe portul 80 si-ti trimitea pagina de update cu alt server web care asculta pe acelasi port si care are alta functionalitate pt. path-u` /update.... Instantiaza/acceseaza serverul web pt. comanda releelor pe alt port decat 80 si vezi daca asa-ti merge.
 15. Multumesc pentru recomandari. Un coleg amabil mi-a trimis niste senzori pt. proba... astept sa ajunga. Revin daca gasesc varianta castigatoare.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines