Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

informer

Membru activ
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About informer

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Timisoara

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. informer

  RFID MFRC522 - versiune necunoscuta

  Da, ambele variante (0x92 si 0x12) functioneaza conectate pe rand pe bus (SPI). In schimb: 1. La 0x92 (v2.0) cu SS (slave select) pe 1 (inactiv), conectand o rezistenta (3K9) de la 3V3 la MISO, nivelul acestuia devine 1. Conectand rezistenta catre masa, nivelul este 0. 2. La 0x12 cu SS (slave select) pe 1 (inactiv), conectand o rezistenta de la 3V3 la MISO, nivelul acestuia RAMANE 0. Conectand rezistenta catre masa, evident, nivelul este 0. Concluzie: Pinul de selectie nu trece iesirea slave-ului in high Z pt. versiunea 0x12 asa ca versiunea aceasta fiunctioneaza doar singura pe bus. SPORADIC functioneaza si cate doua (scade nivelul 1 logic pe MISO dar e "la limita"). De la 3 in sus n-am reusit sa le fac sa mearga impreuna, nivelul de 1 devine prea scazut. Daca cineva a mai experimentat cu aceste cititoare, as fi curios de orice comentariu. P.S. CUMPAR cititoare versiunea v2.0 ...
 2. informer

  RFID MFRC522 - versiune necunoscuta

  Mi-am adus aminte de ce urasc "aricii" pe masa, breadboard-urile si conexiunile provizorii... :). Si mi-am adus aminte deasemenea ca aproape intotdeauna nu hardware-ul ori software-ul sunt de vina ci ala care umbla cu ele... :). Treaba e ca pana la urma par sa mearga si cititoarele cu numar de versiune 0x12 la fel ca celelalte... difera putin ca si consum insa in rest se comporta OK. M-am grabit sa caut un "țap ispășitor" cand nu era cazu`. O sa conectez toate cititoarele la Arduino cumva mai "definitiv" si revin....
 3. informer

  RFID MFRC522 - versiune necunoscuta

  Am o aplicatie in care este nevoie de mai multe cititoare RFID. Din cele pe care le am si care par optic identice (chinezesti, RFID-RC522), folosind versiunea 1.4.1 a librariei, ca raspuns la mfrc522.PCD_DumpVersionToSerial() primesc la unele: Firmware Version: 0x92 = v2.0 iar la altele Firmware Version: 0x12 = (unknown) La cele din categoria a doua cam atat este tot ce pot obtine, nu reusesc sa citesc nici un card, nici macar sa detectez daca este prezent sau nu. CU FIX ACELEASI CONEXIUNI (adica translator bidirectional de nivel, alimentare din sursa separata de 3V3 nu din Arduino etc.) primele merg fara probleme. Am cautat pe net si-am gasit mai multi care semnaleaza aceasta problema insa pe nimeni care sa ofere vreo rezolvare. Se pare ca aceasta versiune "n-ar trebui sa existe"... :| Aveti vreo idee?
 4. informer

  NodeMCU

  Ceea ce recomanda mars01 este foarte corect si functioneaza in mod sigur. Cu toate acestea n-as recomanda forward-ul portului standard HTTP catre o potentiala pagina web gazduita pe un ESP, cu doua butoane gen: ON/OFF radiator incalzire... :). Ca un exemplu de posibila solutie am instalat pe o placa gen "RPi" un server nginx, folosit ca reverse proxy. In conditiile astea se poate seta autentificarea cu user/password iar functie de calea specificata in adresa cu care-i apelat nginx-u`, se poate face redirectarea request-ului catre orice masina din LAN, pe orice port. Deasemenea conexiunea poate fi criptata (https) chiar daca nu se foloseste un certificat original ci unul self signed (apare un mesaj de avertizare in browser dar se poate seta ca exceptie).
 5. informer

  Clona pickit3 cu dsPIC33EP

  Sunt sigur ca puteti citi pe net despre unii la care 1+1 fac 3 si tabla inmultirii se termina la 3 x 3. Personal am cumparat mai multe placi de la Microchip sau Mikroelektronika, inclusiv Pickit3, am programat sute de PIC-uri si pana acum n-am avut probleme cu nicicare... ce "probleme" am avut au fost mai degraba cu MS si Windows decat cu componentele HW. Da` nah, cati oameni atatea pareri... :| .
 6. Chiar daca majoritatea exemplelor cu ESP sunt de client/server web asta nu inseamna ca nu pot fi trimise pachete "generice" TCP sau UDP catre un port oarecare de pe sistemu` pe care-i si baza de date... sau de pe altu` conectat cu asta, daca-i cazu`. Atat ca acolo trebuie implementat "ceva" care asculta si care sa faca un insert "bulk" in DB, nu valoare cu valoare. Da` cum bine zicea Bandi, ce ai la ora asta ca sa stim despre ce vorbim?
 7. informer

  Banda led adresabil cu UCS1903

  NU am intentia sa discut in contradictoriu pe aceasta tema insa ma indoiesc sincer ca o sa obtii vreo animatie fluenta cu sute de LED-uri comandate de un 328 pe un pin de date SPI... nu de alta da i se cam termina RAM-u` . I-adevarat ca nu stiu la ce animatie te referi insa am facut la un moment dat o estimare pt. cineva care dorea un panou realizat din astfel de benzi, pt. reclama. Chiar la o rezolutie modesta raportata la un LCD uzual am ajuns la concluzia ca asta ar fi o aplicatie care s-ar preta mult mai bine la FPGA decat la "n" uC-uri si oricum redarea unei secvente "video" elementare (genul desen animat sacadat) e mai complicata decat pare la prima vedere. Dar, daca nu ma insel, era vorba de 6 benzi cu 8 led-uri si alea in paralel, nu?
 8. informer

  Banda led adresabil cu UCS1903

  Apropo de "RTFM" nici eu nu prea inteleg ce legatura au driverele integrate in banda aia si modul lor de comunicare seriala "inlantuita" cu SPI-ul si cu frecventa clock-ului acestuia. Am scris si eu ca-i nevoie de un timing precis (de ex. +/-150ns pt. driverele despre care-i vb in postarea asta) dar afirmatia facea referire la duratele impulsurilor (conform cu "TFM"-ul driverelor /"led-urilor adresabile") nu cu altceva. Mi se pare mult mai usor sa modifici nivelul pe un pin la timpi precisi (conform "TFM") decat sa folosesti ceva ce nu-i facut pt. asta... pana la urma ai si mai putin de citit... :D. Da` ma rog, daca esti fan de librariile altora n-ai incotro... le folosesti pe alea care sunt si in general cum sunt... :|.
 9. informer

  Probleme initializare modul GSM SIM800l

  Atunci nu stiu. La SIM800L daca-i pui o cartela valida cu PIN dezactivat, daca ai semnal corespunzator adica i-ai pus o antena OK, atunci modem-ul se conecteaza la retea dupa ce-l alimentezi fara sa-i dai nici o comanda AT pe serial. Conectarea cu succes este semnalizata prin palpaitul rar al LED-ului de pe placa spre deosebire de frecventa mai mare cand nu este conectat. Am patit cu surse de alimentare slabe sa nu reuseasca sa se conecteze deoarece curentul de varf in anumite momente ale handshake-ului probabil depasea ce putea sursa sa dea.
 10. informer

  Probleme initializare modul GSM SIM800l

  Ai dezactivat introducerea PIN-ului inainte sa folosesti SIM-urile la modemul GSM?
 11. informer

  Banda led adresabil cu UCS1903

  Io n-am zis ca nu te cred... am zis doar ca din putina experienta pe care o am cu benzile de led-uri adresabile, timing-ul este foarte important... si atunci, daca libraria a fost conceputa si mai ales testata plecand de la ideea ca ai un singur lant de led-uri conectate, este foarte posibil sa treci de-o "limita" daca pui 6 in paralel... asa ca am propus sa incerci cu 2... :D.
 12. informer

  Banda led adresabil cu UCS1903

  E lasa ca nu-i dracu` asa negru ... "se presupune" ca un pin de iesire din uC ar fi conectat cu o intrare intr-un "lant" de UCS-uri d-alea, nu cu 6 in paralel... banuiesc ca se poate lamuri cumva ce si cum, pana la urma... ;) .
 13. informer

  Banda led adresabil cu UCS1903

  Doar de curiozitate, ai incercat sa legi numai 2 benzi in loc de 6 in paralel si sa vezi ce se intampla? (la o citire rapida am impresia ca-i vorba de-o transmisie unidirectionala de date asa ca mai degraba as crede ca-i vorba de-o denaturare de fronturi sau alte asemenea... :| )
 14. Ti-as sugera sa te inspiri si de aici: https://github.com/ThingPulse/esp8266-oled-ssd1306 Personal n-am folosit-o pe Arduino/ESP dar am modificat-o pt. PIC8 si functioneaza foarte bine atat pt. display-urile cu 128 coloane cat si pt. cele cu 132 (SSD1306 / SH1106). Deasemenea poti afla unde sa-ti generezi font-uri daca nu-ti plac alea 3 care-s deja acolo.
 15. informer

  arduino problema "if"

  Asta vroiam sa-i scriu si eu... dar banuiesc ca-n rutina de intrerupere modifica "pasiramasi" ca altfel nu prea are sens... :). Oricum, chiar daca-i asa, dupa bucata asta de cod nu se poate deduce mai nimic....
×