Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizor hibrid LUX-S


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 34 minute, romulus_iosifescu a spus:

Sunt din Brasov, dar am destul de des drum spre Cluj.

Voi fotografia si condensatorii la care am facut referinta.

condensatori.jpg

 

Acesti condesatori nu sunt electrolitici , colegu de mai sus are dreptate , si eu miam dat seama din prima ca la aceasta valoare + tensiune era de banuit ca nu sunt electrolitici si de aceia vam spus sa puneti poze cu ei , sa vedem de unde gasim de cumparat , dar sunt sigur ca te va ajuta un coleg de pe forum cu ei care mai au pe stok buni , va ajutam si eu dar din pacate eu am aruncat condi vechi , sa ma mai uit prin cutiuta cu maimute poate a mai ramas ceva

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Acum se găsesc ieftini cu dielectric poliester sau polipropilena. Sint mai fiabil dar nu arata ca originalii. 

Mai complicat va fi să-i faci și o întrare AV izolata galvanic pt a putea vedea ceva pe el pt televiziunea analogica se va sista complet. 

Link spre comentariu

Ati masurat conzii ? si prin ce metoda i-ati masurat?Se pot inlocui cu unii mai moderni respectind tensiunea si capacitatea.Conzii aceea conectati impreuna sint de 0,022uF/1000v (adica 22nF) si sint din cadre ,afecteaza dimensiunea si liniaritatea pe verticala.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi si sincer ma bucur ca nu sunt electrolitici si ca se pot inlocui cu poliester de care se pot gasi la magazinele de specialitate.

Am masurat condensatorii cu un capacimetru care indica si ESR si pierdere in tensiune si sunt departe de valorile indicate pe carcasa cu pierderi de 4-5% in tensiune.

Voi incerca sa procur astazi altii si sa avansez cu depanarea.

@sesebe: Da, ar fi o idee, ma gandeam sa-l acordez pe un semnal de videorecorder vechi prin tunerul caruia sa pot vedea ceva din cablu.

Editat de romulus_iosifescu
Link spre comentariu

In prima postare se vede ca imaginea pe verticala nui ok , acesti condesatori trebuie schimbati electrolitici care sunt incercuiti cu rosu si trebuie schimbati toti ca de la atita vechime sigur nu mai sunt ok , vezi ca trebuie sa fie si mai mari tot asa ca acestia la 10uf 350V care trebuie schimbati aia sunt sigur defecti

 

lampi.jpg

Link spre comentariu

Am inlocuit cativa condensatori, mai precis C208, C211, C251, C109, C110, C111, C326, C308, C311, C333, C337, C335, C312. Mai am de inlocuit 5 x cond de 8uF/350V. Vreau sa spun ca am castigat foarte mult in luminozitate si contrast, insa imaginea pe ecran tot din linii fine paralele si orizontale este formata. Cuplarea selectorului nu a avut nicio influenta. Va trebui sa vad unde gasesc conzi de 8 sau 10uF/350V si apoi mai vedem.

Lux6.jpg

Lux7.jpg

Link spre comentariu

...din cate imi dau seama, este o problema de liniaritate a  baleiajului vertical. Verificati rezistente semireglabile,condensatori ,tensiuni si chiar PCL85 poate da acest defect. N-am mai reparat de foarte mult timp asa ceva, desi am fost tentat de multe ori sa-mi achizitionez unul. Nu sunt sigur, dar cred ca mai am ceva cond.de 8uF/350v fabricatie IPRS,...daca-i gasesc , ai dvs.sunt !!! 

Link spre comentariu

Nu cred ca este din selector, puteti sa decuplati selectorul si vedeti daca dispar acele linii, dar repet....nu cred ! Eu as incerca o alta nebunie...cu semnal video in grila amplificatorului video, parca este cu PFL200. Cand ma ocupam de aceste tv-uri, foloseam generatorul de mira (tabla de sah) si injectam semnal ....selector , cale comuna, etal final video.

Link spre comentariu

Semnalul video va fi injectat printr-un condensator pentru separare galvanica sau nu?

Pot face acelasi lucru si pe sunet?

Oricum nu intentionez sa folosesc selectorul sau, as prefera sa pot injecta direct semnal AV.

Puteti, va rog, in schema de mai sus sa marcati unde anume ar trebui sa injectez semnal video si unde anume semnal audio?

Pot injecta semnal audio pe potentiometrul de volum?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări