Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

morarul

Membru activ
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

109 Excellent

1 Follower

About morarul

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti, sector 3,aproximativ L.Salajan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Deci, încă e bine. Se poate abera la liber! Noi aberăm, ei aberează, toți aberăm într-o veselie. Şi-atunci unde-i drama?
 2. Raportată la dimensiunile sistemului nostru solar, clar că nu este mică.
 3. Sau mai real, TV no LED, 4 CI?
 4. Like, Marian! Nu cunosc altă formă, de a aprecia calitatea sau realitatea răspunsurilor tale, ca de altfel şi a altor răspunsuri rezonabile, logice şi de bun simț ale unora dintre moderatori. Dacă există şi altă metodă, luminați-mă, nu-mi este ruşine să învăț. Să aveți o seară sau noapte liniştită, dupa caz!
 5. Un ,,utilaj" similar modelului postat de colegul @elmar mai sus, am avut şi exploatat in gospodăria bunicilor şi următor a părinților, vreme de cel puțin 35 de ani. Singurele reparații suferite in decursul anilor, au fost foarte rare, şi anume: peticirea ,,benei" cu tabla, prin sudură şi bineînțeles ranforsările cu platband între jugul roți si cadrul benei, aşa cum se observă şi în foto. Întreținerea periodică, consta în ungerea cu ,,unsoare" la lagărul axului roții. A fost muncită la greu şi în gospodăria proprie dar şi dată la vecini ca ajutor. Betoane la greu, cărat de gunoi de grajd la fel, facut de mortar in cantitați mai mici, căratul lemnelor de foc tăiate cu circularul şi mai apoi despicate in magazie, plimbatul cu roaba (distracție de copii din vremurile mai puțin evoluate, dar şi a socrilor a doua zi de după nuntă, obicei întîlnit în multe sate din Bărăgan şi poate şi în alte zone din țară). Cine cunoaşte şi alte zone in care se practica acest obicei poate confirma şi intervenii. Sunt sigur că există sumedenie de alte cazuri de folosință utilă, dar cel mai puțin uzual mod de utilitate neconvențională a roabei este următorul: Afumătoare mobilă contra țînțarilor! În bena roabei se făcea un amestec de paie uscate/umede, resturi vegetale uscate/umede căruia i se dădea foc. Producea un fum dens, greu care nu se ridica prea repede în aer. Scopul operațiunii de ,,tămăiere mobilă" era alungarea sau ,,anestezierea" țînțarilor care făceau ravagii în zonele de luncă, după o ploaie urmată de căldură. Şi oamenii, dar mai ales vacile care trebuiau mulse de seara, nu puteau suporta acest stres teribil. Realizez că sunt cumva ,,off topic" fața de cerința topicului, dar postarea lui @elmar, mi-a trezit amintiri de mult apuse. Rog moderatorul acestei secțiuni, să nu şteargă postarea şi dacă poate să o mute in topicul lui @geobin. S-ar încadra mai bine acolo! Promit că dacă mai intervin cu astfel de postări, sa fiu mai atent cu aria/zona de interes. Să aveți o seară frumoasă!
 6. Mulțumesc pentru link, o să-l citesc măine, şi dacă este cazul revin cu concluzii. Acum este prea tîrziu şi trebuie să mă culc, măine este o nouă zi de muncă, din păcate sau mai bine zis din fericire. Unii dintre noi au şi slujbe permanente şi care necesită aport de energie şi de timp. Nu ne-a blocat pe toți ,,Covid-u" acasa. Țara asta, cu bune, cu rele trebuie să meargă inainte. Este obligația noastră față de copiii noştri. Poate părea la prima vedere, că am alunecat in patetism, dar adevărul este palpabil: Nu cîştigi o luptă doar prin apărare, mai şi trebuie să ataci! Seară bună să aveți!
 7. Le doresc odihna veşnică şi masaje permanente cu smoală şi catran, în băile termale deținute de Scaraoțchi. Să le fie ,,țărăna grea" şi să aibă parte de odihna sufletului, numai după odihna sufletelor celor prigoniți de ei. Nişte criminali odioşi, parveniți, şi cu nimic mai prejos decăt călăii de la răsărit, care i-au sprijinit şi i-au pus in funcții.
 8. Mai pune-ți o țuică: ,,să fie de sufletul lui Mitică!" Citat din ,,De ce trag clopotele Mitică?". O capodoperă a cinematografiei romăneşti, după aprecierea mea. Fără supărare: da' tu numai aşteptări d'astea ai: Volgi negre, Lincoalne, Buicuri...? Mai taie din ele, dă-le dracu', că nu suntem sau trăim in ,,foiletoane". Părerea mea! Vorba unui clasic in viața! Unii au prea mult timp liber, ferice de viața lor! Alții mai pragmatici, sau mai cu îndatoriri fața de familie şi traiul de zi cu zi, au renunțat benevol sau fortuit, fața de astfel de fantasmagorii. Tu te complaci in aceste fantasmagorii, in mod benevol, şi de aici şi reacția sau repulsia uneori îndreptățită a unora dintre membrii Elforum. Să fi sănatos şi fericit, că io nu-ți port pică. Noi să fim sănătoşi!
 9. Prin astfel de afirmații, colegul @RST pendulează/valsează de la postura de simpatic sau o ,,pată de culoare" în acest forum, pînă la aroganțe sau grandomanii, specifice lui ,,nea' Gigi". A te compara ca nivel de înzestrare, cunoştințe, ş.a.m.d, cu institutul mai sus menționat, denotă o mare doză de inocență, ca să nu zic altfel. ,,Mai taie din ele, dă-le dracu'! Asta ca să citez un contemporan! @RST, modestia nu a cauzat nimănui un rău predictibil! Îngămfarea da! Tu singur provoci reacții, pe masura postărilor tale. Dacă asta urmăreşti: punct ochit, punct lovit! Dăi 'nainte cu tupeu!
 10. Fară supărare: altele! Omul e curios din fire! Vrea să-şi lărgească aria de interacționare! Dă-i bătaie @TRS, nu te lăsa intimidat de răutăți amicale. Toate cele bune!
 11. Cam de vreo 30 de ani, şi eu am dotat varful pompei de cositor, cu ,,varniş/ tub" de izolație, recuperat de pe conductor cu izolație termorezistentă, ceva siliconic. De vreo 10 ani, cred, nu am mai folosit-o! Şi ca să fiu căt mai ,,on topic" la dezlipirea CI model vechi (DIL-SIL), preferam acul de seringă metalic, retezat drept la varf şi debavurat interior/exterior şi letconul.
 12. M-am tot abținut să postez in acest topic, dar şti cum este cănd te mănîncă. Cîndva toți vom da ,,ortu"popii! Se pare că este obligația de a părăsi această lume, în care noi nu am avut nici o obțiune de a o vizita sau ba! E cumva asemănător, cînd vrei să treci cu bacul un rău sau un fluviu, plătesti ca să treci. O mare porcărie, ce nu are nimic de a face cu creştinismul. Cumva împrumutată din mitologia greacă. Că aşa e la noi. Am ,,adoptat" toate tămpeniile venite de afară: grecisme, turcisme, slavone, romane, etc... De parcă d'aia n-au putut să trăiască dacii sau tracii, sau care au fost înaintaşii noştri. Se pare că expansiunea ,,homo sapiens", a fost mult mai complicată, de cît incearcă istoricii să ne-o prezinte!
 13. Bună noaptea tuturor! Ştiu ca este un topic vechi, rămas cumva in aşteptare de idei sau soluții viabile/eficiente/safe, dar recitindu-l, am rămas uimit de acuratețea, voluntarismul, seriozitatea, bunul simț, şi multe calitați ale postărilor pe acest topic. Deci se poate, să discutăm şi tehnic, şi civilizat. Felicitări tuturor ce au intervenit pe acest topic! Este cel puțin unul dintre motivele, pentru care acest forum, reprezintă încă o ,, oază" pentru cei dornici de perfecționare, indiferent de nivelul de pregătire sau IQ lor. La mai multe, acțiuni de acest gen!
 14. Rog moderatorul acestei secțiuni, să admită şi acest mic off topic: Nici nu te felicit, nici nu te critic, pentru ,,CV-ul" postat mai sus. Nici nu am dreptul, nici nu-mi stă in fire. Un sfat ți-aş da totuşi, dacă- mi permiți: fi mai ponderat în afirmații de natură tehnică, mai puțin exaltat ca să zic aşa, şi atunci nimeni nu ar mai sării la gătul tău! Dar, atunci nu ai mai fi tu! Din ceea ce ai scris mai sus, bag seamă ca ai avea ce povesti şi pe topicul colegului @Geobin. Cred că ai deveni mai simpatic multora, şi nu ar avea nimeni nimic de piedut. Dar nu cred că ăsta e țelul tău: a te face plăcut celor cu care interacționezi. Din contră, percep o anumită placere nevinovată pentru ,,micile tale aroganțe". Tu să fi sănătos şi noi la fel! Nimeni nu le poate avea pe toate. Spor la lipit!
 15. Fericiți cei fără serviciu/slujbă, căci a lor este împărăția forumurilor! Eu am fost sch. 2, şi deja mi-e groază de ora înaintată! Unii îşi permit reverii de vară. Fără supărare, te invidiez pentru stilul de viață nonconformist. Mai făceam şi eu ,,extravaganțe d'astea in vacanțele din facultate, da' la 18-23 de ani. Nu la 46! Mulți înainte! Care este ,,elixirul" tinereții tale?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines