Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

morarul

Membru activ
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

80 Se poate si mai bine

1 Follower

About morarul

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti, sector 3,aproximativ L.Salajan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Permiteți-mi sa vă citez: ,,Le-am măsurat, au întradevăr aproape 7,62 mm, dar treaba e legendă. Pănă la urmă e o inepție. Țigările nu se fac la ...strung. Perfect adevărat, nu văd de ce ar fi nevoie de atăta precizie la o amărata de mahoarcă! E ,,simplă coincidența" de calibre. Şi-apoi precizie de sutime de mm, te cam duce cu găndul la alt procedeu de aşchiere: rectificarea. Pe care iar o consider inutilă ca şi operație chiar şi pentru un amărat de glonte. În fond glonțul clasic este un miez de plumb invelit intr-o cămaşă de oțel, dar care este deformabil. Orice armă de foc de război modernă cu bataie lungă si precisă are țeava ghintuita. Deci glonțul suferă deformări plastice, încă de cănd părăseşte camera de foc şi intră pe țeava ghintuită. Sunt chestii pe care mi le amintesc ambiguu, de acum aproape 30 ani cănd am servit țara in timpul stagiului obligatoriu de pregătire pentru apărarea patriei. Pentru chestii mai de finețe: precizii, toleranțe, deformabilitatea materialelor, procedee tehnologice din industria prelucrării metalelor, discuțiile sunt din altă ligă. Ca să roluieşti o amărata foaie de țigaretă pe un filtru deja existent şi să-l umpli apoi cu tutun tocat, nu-ți trebuie echipamente/utilaje, care se pretau pentru roluirea/extrudarea/ambutisarea tubului de cartuş, folosit ca motor termo/exploziv de lansare a glontelui. E mult de discutat, mă opresc aici.
 2. Tot cam in clasa a 6-a, sau a 7-a, eram şi eu pe vremurile alea, deci cam de aceeaşi vărstă! Cursurile erau după amiază, aşa ca Sămbata (pentru că se lucra 6 din 7), cănd rula Tarzan la TVR, plecam ca din puşcă de la şcoala, ca sa vizionăm un nou episod. Dacă nu mă inşeală memoria, cred că era difuzat pe la 18:30, iar noi terminam orele pe la 18:00. Deh, amintiri din tinerețe! Să aveți o zi bună!
 3. Scuză-mă, dar nu prea e nostim deloc!
 4. morarul

  5G

  Zice o vorbă din bătrăni: calul de dar, nu se caută la dinți! Aa..., doar dacă vine de la greci!
 5. Nu-i am la suflet, nici pe ruşi dar nici pe nemți! Dar se omite un lucru esențial in percepția/memoria colectivă referitoare la ,,apucăturile, interacțiunile" populației romăne cu ambele armate aparținătoare popoarelor menționate mai sus. Cu nemții, populația civila, şi nu numai, a interacționat in WW2 in mod majoritar din postura de aliați. Cu ruşii, din păcate, din postura de poporul eliberator! Crede-ți cumva ca nemții cei ,,civilizați" au fost la fel de pedanți sau ,,gentelmanşi" in țările pe care voiau să le cucerească? A se vedea cazul URSS, şi altele!
 6. Da, dar nu toți musulmanii nu beau alcool!
 7. Pentru aceştia din urmă, citați de tine in ultima frază, este nevoie de altă tulpină de Covid! Nu ştiu cine ar plătii pentru această variantă!
 8. M'dea, civilizare cu băta! Asta vă doriți? Mai găndiți-vă!
 9. Acelaşi lucru am vrut sa-l afirm şi eu. Dar n'am avut curaj. Oricum, țin la prinsoare!
 10. Eee, nu e chiar asa de simplu! Mai intervine si mandria, orgoliul, supararea! Chestii de finete. Noi sa fim sanatosi!
 11. Nu mai am dreptul la like-uri pe această zi, aşa că... bine zis!
 12. Nu pot sa mai dau like, deci un mare like pe această cale!
 13. Domnule Geo..., din putinele mele cunostinte de istorie, si aia de factura comunista, am retinut cam asa: Dupa incheierea WW2, Italia, Germania, Japonia, au cazut in sfera de influenta a capitalistilor verosi, reprezentati mai ales de SUA si Anglia. Astia, capitalisti verosi, i-au stors de toate resursele materiale si umane, drept despagubiri de razboi. Si asa au ajuns astazi, ca vai de ,,mama lor"! Noi, Romania, si alte state din fostul lagar comunist, am avut marea sansa, marele noroc, sa cadem in sfera de influenta a marelui aliat de la rasarit, fratele nostru de sorginte comunista. Am platit pagube de razboi uriase, dar in schimb am fost ajutati sa ne dezvoltam multilateral. Atat de bine am fost ajutati, incat nivelul de trai si inainte de '89, dar mai ales dupa, se vad rezultatele. Nici dupa 30 de ani, de la ,,schimbarea regimului", nu reusim sa ne revenim! Regimul comunist si indoctrinarea comunista, au lasat urme adinci, greu vindecabile. A, da! Dupa revolutie, de fapt oculta mondiala, masoneria, ne-au impiedicat sa ne dezvoltam! Nu, educatia comunista, oamenii vechiului regim, structurile de putere care au facut posibila caderea acelui regim odios, si preluarea puterii tot de catre ei, sunt cauza situatiei urate in care ne aflam si astazi. De ce oare, milioane de romani au ales calea exilului, cautand o viata mai buna si mai dreapta? Sunt intrebari simple si de bun simt. Un raspuns simplu si la indemana: dreptul oricarei fiinte umane, la libera circulatie, la un trai mai bun, ..., drepturi consfintite in orice constitutie a unui stat, cu democratie consolidata. La noi, democratia nu este inca consolidata. Curtea Constitutionala a Romaniei lucreaza inca la greu, pentru consolidarea democratiei, prin magistratii trimisi/desemnati de partidele politice, conform algoritmului alegerilor, in functie de prioritatilor lor. Mai avem mult de tras, noi cei ramasi in tara! Sa aveti o seara buna!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.