Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cornel1962

Membru activ
 • Content Count

  2,216
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About cornel1962

 • Rank
  Membru avansat
 • Birthday 01/26/1962

Recent Profile Visitors

2,493 profile views
 1. Ați încercat iluminarea display-ului cu lanterna ?
 2. ...vreti sa ghicim cu ce este echipat ?...dati jos capacul si puneti aici codurile de la placi . Luminati ecranul cu o lanterna si vedeti daca are imagine..., ar fi ok ceva poze cu invertorul !
 3. ... dati afara blocul acela de butoane si pe placa mai sunt niste rezistente pe care ar trebui sa le verificati. As vrea sa vad ca ati schimbat acel buton si dupa aceia mai vedem,...treaba cu dump-ul nu influienteaza doar o comanda si oricum ar fi, daca ati pus dump-ul de la mine, trebuie sa fie ok !
 4. Ati incercat bin-ul de la mine si nu functioneaza ? , este din tv functional !!!. De experienta ce sa zic,...primele cursuri le-am facut pe Miraj si Dacia, asta dupa ce reparam tv-uri pe tuburi de 2,3 ani, dar dupa o lunga pauza ( > 16,17 ani ) am constatat ca nu mai aveam nici-o legatura cu realitatea. Asa cum a zis un coleg mai sus, ce era si ce este acum , nu se mai potriveste deloc !
 5. ... Eu zic că problema este in jurul modulului de comanda, dvs. spuneți că ar fi procesorul, sau dump-ul ,....deși eu v-am spus de la început că acest șasiu nu prea este așa pretentios și că funcționează și cu memorie blank, cu mici retușuri la geometrie. Dacă nu ați înțeles că aceste butoane dezvolta o anume rezistenta internă, care modifica toată informația către procesor, atunci schimbați procesorul,sau dump-ul...!
 6. ... schimbați toate butoanele frontale și lăsați procesorul in pace !
 7. Butonul AV este ok ? ...puneți un dump și vedeți ce se întâmplă...., ar fi bine sa montati un soclu la memorie !
 8. recent am luat 10buc. cs8508e si cs8509e , de la Superelectronic !
 9. Șasiul asta pornește cu o memorie goala ! Ce face tv-ul ?..., sau ce nu face ? Cred că am și dump, dar mai târziu când ajung acasă !
 10. Întreb din curiozitate,...ce au schimbat în 45 de min., baretele, toate ledurile , sau doar pe cele defecte ?
 11. ...adică finalii sunt comandați corect și aveți 44v pe ieșire ? ...nu mai înțeleg nimic !!! După cum am mai spus, exista un algoritm și daca nu-l respectați, va chinuiți . Nu văd toată schema, circuitul cu releu poate fi eliminat temporar, de fapt acolo cred că este vorba de un circuit de întârziere( delay ) și se poate conecta o sarcina direct pe mediana , între rez.de o.33.... , conectați un difuzor recuperat de prin tv-uri de 16 ohmi și vedeți atunci dacă aveți 44v. Cu finalii buni și cu tensiuni ok in baza , eu zic că nu prea ar avea de unde să apară acei 44v !
 12. Dacă doriți, va pot trimite în privat nr.de tel. al d-lui Badila !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines