Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzirea prin inductie


Postări Recomandate

Salutare, de ceva timp (vreo 2 ani in timpul liber) tot studiez fenomenul incalzirii prin inductie, si am ajuns la concluzia ca nu este destul sa incalzesti un metal prin acest fenomen ci sa ai si un consum bun.

Pana in prezent am realizat un mic proiect, si pot spune ca mi-a luat foarte mult timp, si nu din cauza realizarii partii de comanda sau a placii, ci sa inteleg fenomenul de rezonanta si sa gasesc o modalitate de a putea alege usor valorile condensatoarelor si bobinelor astfel incat sa obtin un raport bun intre intrare si iesire.

Am facut o gramada de simulari in orcad si o gramada de formule in excel si o gramada mare mare de materiale citite despre filtre, bobine, condensatoare si alte cele, pana pot spune eu ca am ajuns pe drumul cel bun.

Pana la finallizarea totala a proiectului meu, mai este si momentan va prezint un mic video cu el deoarece mi sa descarcat bateria dela ap. foto.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Pai daca te uiti pe osciloscop, pe canalul 2 (albastru) este este tensiunea de iesire din invertor, adica cca 130v , iar sinusoida este pe bobina de inductie.Curentul consumat este mai mare la inceput, din cauza cuiului din eprubeta, pe masura ce se incalzeste cuiul (si isi pierde proprietatile magnetice) si valoarea inductantei se apropie de valoarea proiectata, curentul consumat din sursa scade, pana la val de 0.7A.Momentan sunt la servici si nu pot spune valoarea RMS la iesirea invertorului.Luna asta voi achizitiona un variac ca sa pot creste tensiunea de intrare pana la o valoare mai mare. Dchema de basa este simpla: -pic16f886 pwm 208Khz -izolare optica - driver mos-uri - mos-uri - circuitul oscilant (inclusiv bobina de inductie )

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ideea de baza la plitele cu inductie magnetica este ca se incalzeste vasul metalic in care se afla lichidul pentru fiert, si nu un corp metalic aflat in lichidul pentru fiert.In primul caz randamentul va fi mult mai bun.Incercati sa dimensionati bobina pe orizontala ca sa puteti pune pe ea o oala din inox.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări