Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vopsire membrana


Recommended Posts

orice ai folosi daca difurile sunt de calitate si tii la ele sa ai grija cum procedezi ca le poti schimba sunetul si chiar si anumiti parametrii si e aproape imposibil sa revii.Mai indicat ar fi sa folosesti o masca peste fata boxei sa nu se mai vadaun prieten de al meu a folosit ceva de la visaton intr-un flacon de plastic,dar parca a dat vreo 400mii pe ea.Este o solutie pe baza de apa din cate tin minte,dar trebuie procedat cu grija,sa nu imbibi prea mult.Nu stiu solutiile babesti cat or sa reziste,sa nu se decoloreze iar in scurt timp.Cea cu tus pare promitatoare,ar merita incercat pe altcevamai dai si un search pe google,stiu ca sunt niste topicuri interesante

Link to comment

Am vazut mai demult difuzoare vopsite cu crema de ghete si membrana era compromisa . Acea crema de ghete era uleioasa si membrana se inmuiase .Probabil ca in ziua de azi gasesti alt tip de crema de ghete dar eu nu as folosi asa ceva . Mai bine o vopsesti cu spray auto negru mat.

Link to comment

Foloseste tus Rotring sau Staedler pentru stilografele folosite inainte la desen tehnic. Se dilueaza cu apa si se pulverizeaza cu un suflai confectionat din doua tevi subtiri, foarte bune cele de Pix, cu o sursa de aer comprimat de mica presiune. Am facut asta de multe ori si a iesit perfect. Vei obtine un negru mat, stratul e atat de subtire incat nu influenteaza cu nimic functionarea difuzorului.

Link to comment

Am vazut mai demult difuzoare vopsite cu crema de ghete si membrana era compromisa . Acea crema de ghete era uleioasa si membrana se inmuiase .Probabil ca in ziua de azi gasesti alt tip de crema de ghete dar eu nu as folosi asa ceva . Mai bine o vopsesti cu spray auto negru mat.

Cati ani ai @sorin_denver ? daca ai peste 70 de ani , te iert , ca esti senil ......daca nu , atunci cauta-ti de joaca in alta parte ! Omul vrea sa vopseasca membrana , nu cutia !Poti pricepe asta sau iti fac un grafic in 3D ?...............................................................@mila foloseste cu multa incredere crema de ghete din cea solubila in apa , contine 95% negru de fum , este exact ce iti trebuie , metoda a fost testata de mine personal cu rezultate excelente ! Poti incerca inainte pe dosul membranei , pe o bucatica mica de suprafata , pentru a vedea cum se comporta , dar trebuie sa lasi sa se usuce ! Atentie sa nu pui in exces , intinzi uniform cu buretelul si gata , dar cu grija sa nu faca " scame " nu freci ca diperatul......
Link to comment

dau dreptate lui victor crema de ghete este destul de buna am folosit si eu candva ,ca idee exerseaza pe ceva inainte sa nu exagerezi sau sa pui cumva prea mult ,sau mai stiu eu sa defectezi in vre-un fel difuzoru! chiar daca si aceasta crema creeaza putina rigiditate in membrana este acceptabila ,in nici unc az nu folosi vopsea sau alte substante care vor schimba parametrii acelui difuzor!

Link to comment

Stop....Am incercat metoda cu crema lichida de pantofi pe un difuzor mai vechi de Gloria4, nu arata rau.Am vopsit jumatate membrana si las la uscat pana maine cand voi veni cu rezultatele.Multumesc tuturor care au raspuns la obiect.

Link to comment

Aplicata usor cu simt de raspundere :rade: crema lichida de ghete e ok...a iesit culoare uniforma,textura hartiei nu se modifica si desi am vopsit jumatate difuzor nu se simpte la sunet vreo modificare.Multumesc tuturor. :aplauze

Link to comment
:aplauze Multumesc pentru bunavointa de a confirma pozitiv solutia propusa de mine , chiar daca aceasta solutie , fiind propusa de mine , deranjeaza pe unii " colegi " de forum , care au o problema de orgoliu .........Sper ca oricine este de buna credinta va trage propriile concluzii , iar pe viitor , daca va avea nevoie sa " cosmetizeze " membrane de celuloza ale difuzoarelor , merita sa tina cont si de solutia identificata de mine .
Link to comment
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines