Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Huawei incotro?


Postări Recomandate

Acum 11 ore, norad a spus:

 

Si o chestie noua. Nu stiu daca e vreo setare, dar daca apas pe tasta "patrat" ca sa vad ce aplicatii sunt deschise, la apasarea butonului "X" nu imi inchide ultima aplicatie deschisa. Trebuie sa o trag manual intr-o parte ca sa o inchid. Pe celelalte le inchide.

 

 

Asa-i ca nu ai mai folosit MIUI pana acum ? Ca daca foloseai, stiai ca e un comportament normal, ultima aplicatie o lasa deschisa. Mai apesi a doua oara pe 'X' sa o inchizi si pe aia.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, modoran a spus:

Asa-i ca nu ai mai folosit MIUI pana acum ? Ca daca foloseai, stiai ca e un comportament normal, ultima aplicatie o lasa deschisa. Mai apesi a doua oara pe 'X' sa o inchizi si pe aia.

Un Xiaomi Redmi 7A nu avea aceast "comportament normal". Asta daca folosea MIUI...

Si inca un NU. Daca apas a doua oara pe "X" nu inchide aplicatia, ci o deschide. O sa fac un video cu alt telefon, daca nu ma credeti pe cuvant.

Link spre comentariu
Acum 14 ore, norad a spus:

......................

Si o chestie noua. Nu stiu daca e vreo setare, dar daca apas pe tasta "patrat" ca sa vad ce aplicatii sunt deschise, la apasarea butonului "X" nu imi inchide ultima aplicatie deschisa. Trebuie sa o trag manual intr-o parte ca sa o inchid. Pe celelalte le inchide.

.................

 Asta-i o banalitate. Se poate trai bine merci cu asa ceva.

Link spre comentariu

Da, sunt chestii marunte pe care le constati, dar unele le poti tolera de la o vreme. Te obisnuiesti, si zici ca asa e proiectul. Cel mai tare rau mi-a parut  dupa MI 10 Lite, adica asta mi-a placut cel mai mult dintre toate. Motivul returnarii a fost ca de cateva ori a inghetat ecranul, lua comanda dar greu, trebuia sa astepti mult pana glisa sau deschidea o aplicatie. Nu mai spun cum era in tastatura, daca te prindea ca scriai ceva, sau voiai sa initiezi un apel mai repede, ca te grabesti. Am incercat cateva apeluri la reprezentanta lor, la diferite ore, nu a raspuns nimeni, de parca erau in concediu toti, si dupa o saptamana in care l-am repornit din cauza asta de cateva ori si la garantie nu mi-a raspuns nimeni, l-am returnat. Poate se rezolva usor la ei, la garantie, dar  si la capitolul relatii cu publicul mai au mult, mult de lucru. 

Link spre comentariu

Pe buna dreptate sunt in spate, insa daca huawei nu rezolva cumva lipsa serviciilor google, pierde teren, indiferent ce eforturi fac sa se mentina pe piata. Ma refer la piata europeana, pt ca in state sunt sigur ca le vor gasi mult mai multe bube in cap si ii vor scoate de la vanzare. E comportament tipic american...e prieten cu tine, cata vreme nu ai pretentii de concurent pe piata. Cand te dai la felia lui, joaca inclusiv murdar ca sa te scoata din competitie.  Huawei pierde teren incet dar constant, desi se incapataneaza inca sa scoata pe piata telefoane super.

In ultima vreme am avut in probe un P30. Modelul midle, nici lite, nici pro, dar fara diferente notabile fata de modelul pro, implicit, net superior modelului lite. Obisnuit cu nova 5t, care e cam aceeasi treaba (acelasi procesor, aceeasi memorie), mi s-a parut un pas inapoi, sau nova un pas inainte, ca e scos dupa P30. Cel mai deranjant a fost senzorul de amprenta. La nova aproape nu atingi senzorul lateral de amprenta si se deblocheaza. La P30 e de toata jena, fiind optic, in display. Pe langa faptul ca e lent, incomod de folosit, mai da si gherle, spunand ca nu recunoaste amprenta. Tre sa ai degetul nici umed, nici uscat, si fiecare deblocare e cu emotii. Mai ai varianta cu recunoastere faciala, dar si aia mai da gres in conditii de iluminare proasta, deci iti ramane pinul ca ultima solutie, dar enervanta. Am renuntat la un A71 din cauza asta. Marele avantaj la P30 il constituie camerele. E net superior lui nova, chiar daca nici alea nu te fac de ras. Are zoom optic x3, telemetru cu laser, deci focalizare mai rapida si mai eficienta mai ales in intervalul sub 0,5m unde nova se balbaie bine. Daca cineva vrea avantajul camerelor, va renunta la LED-ul de notificari si camerele mai modeste de pe nova, senzorul de amprenta ultra rapid si  cu eficienta 100%, dar va alege display amoled, cu AOD, si camere foarte bune. Plus finisarile mult mai elegante ale lui P30. Nova pus alaturi de P30 pare mai muncitoresc, dar inspira incredere in functionare. Pare mai sovietic la aspect. Dupa 8 luni de utilizare, nu am ce sa-i reprosez lui Nova 5T, si 8 luni e o perioada mare de folosire pt un telefon la mine.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Eu nu cred nimic. Doar am testat ce a zis individul si am constatat ca e aproape adevarat, pt ca nu are dreptate in usurinta de instalare a tuturor aplicatiilor. Unele merg, altele nu. Dar cele care merg, sunt ok si la fel de usor de instalat ca pe orice android cu servicii google. De rest nu ma intereseaza cine pe cine tolereaza si de ce. Ca si consumator de huawei (la modul general vorbind), ma lasa rece, cata vreme aplicatiile google merg fara probleme, la fel ca pe celelalte telefoane. E treaba lor, bucataria lor. Eu stau la masa, comand, mananc si platesc. Cum se bate chelnerul cu bucatarul si bucatarul cu fermierul, chiar nu e treaba mea. :rade:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

De curand am ajuns in posesia unui Honor 90. Vorba cuiva care facea o prezentare, Honor e pt cei care vor Huawei cu servicii google. Doar ca inca nu au rafinamentul firmei din care s-au desprins. Dar fac terminale bune, cred ca va fi urmatorul dupa P30, care refuza sa se strice...

Link spre comentariu

Asa cum am mai zis, ma joc in categoria 2000 plus minus cate ceva. Mai jos nu pot cobora, le gasesc sub nevoile mele, iar mai sus gasesc ca nu merita. Le schimb des, si ar fi o pierdere inutila de bani. In aceeasi clasa, am acum redmi 13 pro+. Sunt cam la fel, dar mai fin mi se pare H90. E mai subtire, mai ergonomic, pe gustul meu. Il port in buzunar, si asta conteaza.

La caracteristici sunt tot pe acolo, doar ca H90 are semnal mai bun la interior fata de R13 pro+. La sunet R13 pro+ sta mai bine cu difuzoare stereo, dar la casca se aude mai bine H90. Imi plac ambele, e greu sa te hotărăști, dar cred că o sa port H90, poate și pt ca m-am obisnuit cu softul huawei.  Autonomia e de o zi, cu prisosinta, daca il folosesti si pt altele decat convorbiri, sau mai mult, in functie de ce-i ceri sa faca. Valabil pt ambele, desi H90 are afisaj mai bun. Puse alaturi e evidenta diferenta.

Nu mai au mufa jack de 3,5mm, si incarcarea e rapida la ambele, doar ca  H90 vine fara incarcator de 60W in cutie, R13 pro+ vine cu unul de 120W.

Si ca sa fie cireasa de pe tort, nici unul nu se ridica la nivelul P30 la camere, desi declara ca au principala de 200mp. H90 e o idee peste R13 pro+, mai ales la foto de noapte si macro. Cred ca softul conteaza, pt ca la propriu, camerele sunt identice. Oricum, de la xiaomi nu ai alte variante mai bune, in gama asta de preț .Ai 13T, 13Tpro, redmi 13 pro si redmi 13 pro+.

Pt mine, 13T pro ar iesi din discutie,e mai bun pt jocuri și cam atât, in rest sunt identice. La R13pro+ ai IP68, daca obisnuiesti sa dai cu telefonul la pește. H90 nu are decat IP 54, desi nici de asta nu sunt sigur.

Nu exista telefonul perfect, la banii astia. Daca te intereseaza ceva anume, intreaba. Imi e greu sa acopar toate aspectele in cateva cuvinte. Le am la indemana pe ambele, si m-am jucat si cu 13T cateva zile. Ca o părere personală, R13 pro+ pare mai profi. Dar îmi place mai mult H90, poate și pt că am fost consumator de Huawei mai bine de 10 ani.

Redmi 13 pro+ va schimba un redmi 9 pro al sotiei, dar numai dupa ce va fi convinsa ca vrea sa-l schimbe. Deocamdata, mai bun ca al ei, nu ezista, si ma joc eu cu el...:rade:

I-am luat înlocuitor pt că e destul de vechi, nu mai primește actualizări de securitate, și la fiecare deschidere, apare mesajul din foto

IMG-20240225-191023.jpg

 După ce se umblă la volum +, își revine și merge normal până la următoarea deschidere. Nici să răspunzi la apel nu poți, până nu manevrezi volum plus. Am crezut că e de la husă, l-am lăsat în pielea goală. La fel face. Cred că e de la soft, dar nu merită să-l duc in service. Probabil si o curatare nu i-ar strica, desi nu e nimic vizibil la sita de difuzor. Și-a făcut treaba, e din 2021, din pandemie....si apoi, din cate imi amintesc, fiecare telefon a fost schimbat mai mult fortat (de mine), altfel, cred ca si acum purta Nokia 640....:rade:

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări