Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

M.Adrian

Membru activ
  • Content count

    488
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

63 Se poate si mai bine

About M.Adrian

  • Rank
    Incepator
  • Birthday 06/16/1997

Profile Information

  • Locatie
    Barlad

Recent Profile Visitors

322 profile views
  1. Nu, nu cunosc decat un singur fermier de prin zona care se ocupa cu producerea de salam,carnati, pastrama sunca afumata etc, dar el nu foloseste fum lichid.
  2. Mda, am cam zis o prostie, nu e apa de fum termenul corect, ci "fum lichid". https://www.ft-shop.ro/fum-lichid-condensat-natural-din-fum/ Si aici fumul lichid in actiune. Astia pun aici fumul ala lichid in zeama aia cu care e impregnata carnea, dar la carnati de ex. sunt stropiti cu fum lichid, sau trecuti printr-o baie de fum lichid inainte sa fie dusi in camera aia unde se fierb.
  3. Si neatentia isi spune cuvantul, cred ca asta e motivul pentru care ies maronii ai mei, eu ii lasam mai mereu cam o zi, dvs. ii lasati 2ore jumate, sa zicem 3.
  4. M.Adrian

    Finali bipolari pentru audio de puteri mici

    Schema e gata in proportie de ~70% acum, nu o voi posta decat dupa ce finalizez proiectul daca doriti, va mai dura ceva timp, destul de mult chiar.., pana atunci, prefer sa nu dau detalii, va rog sa nu luati asta in nume de rau.
  5. Nu chiar rosii ca la magazin, aia sunt stropiti cu apa de fum, etc, dar stiu sigur persoane a caror carnati afumati aveau o usoara tenta spre rosiatic, nu foarte pronuntat, si explicatia tuturor pentru a motiva culoarea a fost "ardei iute rosu uscat si macinat in compozitie si afumat cu lemn de cires/visin/prun". Ok am zis, hai sa incerc, ardeiul rosu iute uscat si macinat chiar da culoare, daca ii congelez asa si ii fac la gratar se mentine oarecum culoarea, cum ii bag la afumat, cu orice lemn o fi, cum se maronesc urat, dar poate n-am prins eu tehnica bine inca , poate in timp imi perfectionez si eu tehnica, pana atunci ii mananc asa, culoarea n-are gust .
  6. M.Adrian

    Finali bipolari pentru audio de puteri mici

    N-am intrebat nimic la misto, si nici nu e vorba de o schema gasita undeva pe care vreau sa o construiesc. Sunt atatea variante de tranzistori si pareri diferite despre ei incat e mai bine (consider eu) sa merg pe calea batatorita. Bipolari folositi la puterile astea nu stiu si nu am pus mana decat pe 2n3055 si 2sc5198 cu a1941.. De asta am si intrebat. Daca nu cer prea mult, se poate sa postati o poza cu o parte din acea lista?
  7. Imi puteti da si mie reteta pentru carnatii afumati? Eu de cate ori am afumat nu au avut culoarea aia, s-au facut usor maronii, dar tot erau buni la gust. E ceva boia pusa in ei sau alta e smecheria sa iasa asa roscati?
  8. Buna ziua, as ruga cunoscatorii in domeniu sa imi sugereze si mie niste tranzistori bipolari "buni" pentru etajele finale de amplificatoare audio cu puteri de la 10W pana la 30/50W daca se poate..
  9. M.Adrian

    Sugestie termocuplu pentru statie de lipit

    Cu riscul de a parea batut in cap, mai pun o intrebare aici, nu se poate folosi un singur termocuplu, iar in locul celui de-al doilea sa fie o sursa de tensiune constanta care sa ofere la iesire tensiunea generata de termocuplu la o anumita temperatura fixa, de ex 24*C ?
  10. M.Adrian

    Modificare sursa ATX => Proiect didactic

    Da il mai citeste... doar ca unii inca nu au nimic bun de adaugat si se limiteaza la a citi momentan .
  11. M.Adrian

    Cumparare de la electronicsevice Arad

    Am mai comandat eu piese de pe Niden, nu am avut probleme pana acum.
  12. M.Adrian

    Sugestie termocuplu pentru statie de lipit

    Nu stiam ca exista letcon cu termocuplu inclus, multumesc de raspuns. Topicul se poate inchide.
  13. Buna ziua, urmatorul meu proiect e o statie de lipit cu control al temperaturii si afisare a temperaturii, ceea ce nu stiu e ce termocuplu sa aleg, am observat ca sunt mai multe tipuri, de mai multe dimensiuni. O optiune ar fi asta: https://www.adelaida.ro/sonda-de-temperatura-cu-2-mufe-banana-tp-08.html Daca aveti alte sugestii sau sfaturi, sunt toate bine venite.
  14. Ba cam e aceeasi treaba, doar ca se folosesc termeni diferiti. Noi avem expresia "fructe de mare" imprumutata de la francezi, care au "fruits de mer". Dar pentru ca e mult mai usor si la indemana sa spui peste la peste, ca-i mai comun, atunci pestele ramane peste, chiar daca e inclus in categoria "fructe de mare/seafood"; si fructe de mare la restul comestibilelor: creveti, calamar, moluste, etc. Nu se poate traduce expresia cuvant cu cuvant dintr-o limba in alta si sa i se si pastreze sensul original, cum library nu inseamna librarie, ci biblioteca, sau cum americanii nu au expresia "m-ai scos din pepeni/you took me out of my watermelons", ci au "you pissed me off", ceea ce tradus cuvant cu cuvant in romana cam inseamna altceva
×