Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BITX20


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 709
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"Deasemenea vreau sa te incurajez spunandu-ti ca am experimentat acest etaj de AFI cu rezultate f. bune.Succes.

Problema nu este aceea de curaj si de timp. Paradoxal dar de cind sunt la pensie timpul nu mai ajunge. Cred ca este si asta un semn... Cert este ca ca odata cu trecerea anilor te misti maincet, capul merge mai greu, traista se umple cu tot felul de boli, etc. Cred ca important este faptul sa reusesti sa te faci util si sa nu ii incurci pe altii. Revenind la oile noastre, va ca s-a rezolvat cu revistele asa ca nu mai scotocesc. am gasit nr.12/96 si m-am lamurit. Voi vedea, in una din zile voi face pe un cablaj de test montajul sa vad ce poate. Am facut o chestie care ma ajuta la testarea la cald a montajelor si anume pe o placa de textolit am lasat montate etaje care zaceau prin cutii nefolosite desi erau functionale si atunci cind vreau sa testez ceva il intercalez acolo. In mod obisnuit ce este pe placa poate fi folosit in 80 si 40m atit la emisie cit si la receptie dar cel mai mult functioneaza asigurind receptie permanenta. In rest, dupa nevoi. Recomand metoda deoarece este foarte util sa iti dai seama cum functioneaza in banda un etaj ce urmeaza a fi introdus definitiv intr-un loc anume.Apropo, combinarea front-endului cu BITX-ul nu prea se justifica datorita amplificarii foarte mari a BITX-ului. Eu facut incercarea intrind direct in filtrul cu cuarturi dar nu am reusit o adaptate prea grozava asa ca nu am mai pierdut timpul cu asta.
Link spre comentariu

Nu este problema, nimerit si neochit, hi. Mai stiti vreun site unde sa fie postata colectia revistei Radioamatorul? Pe site-ul federatiei au rmas copertile. Ma interesa articolul "Transceiver US pe 6 benzi - TS6B-HM realizat de YO5AT;" din numarul 3/2001. Din pacate am imprumutat cuiva citeva numere din revista si s-a facut ca nu le mai are. De fapt colectia mea este pina in 2005 cind am avut ceva probleme si nu am mai facut abonament. M-ar fi interesat sa complectez colectia chiar si in format electronic dar nu prea mai am de unde sa descarc. Cred ca ma voi apuca sa scanez ce am si sa le las la dispozitia celor care au nevoie. Este pacat sa se piarda atita munca. Oricum, nu se pune problema foloaselor materiale asa ca sper sa nu ajung la loc de gindire, coleg cu Becali.

Link spre comentariu

Gata, m-am facut baiat destept. Cred ca va trebui sa imi pun cercuri la cap, hi. In primul rind, am gasit, cu ajutor, ce este drept, sa gasesc locul de unde sa descarc revistele (lucru pe care l-am si facut). Pe acelasi site, mai sunt multe lucruri interesante. Unele cunoscut, altele nu. Foarte util este cel referitor la FLL. Ca sa nu ma lungesc, revistele se pot descarca de aici:

http://radioelectronica.netxpert.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=62:colectia-revistei-federatiei-romane-de-radioamatorism-1990-2005&catid=49:reviste&Itemid=67

Pe acelasi site este si un sdr care functioneaza foarte bine. L-am folosit ca sa etalonez frecventmetrul de la transceiver si acum, verificind in banda, pot sa afirm ca frecventa afisata de BITX-ul meu este frecventa reala si nu "pe acolo". Cred ca BITX-ul meu incepe sa se umfle in pene dat fiind faptul ca de la TS6B-HM am preluat ideea oscilatoarelor si a filtrelor de banda pentru a il dotata cu toate cele 6 benzi clasice. Deocamdata am cam terminat cu el pentru 80m si daca va primi un instrument de masura pentru S-mtr (deocamdata nu prea am nimic potrivit pe aici) si acces la o antena atunci va da din coada de fericire, hi.

Spor la treaba tuturor si sper sa ne si auzim curind.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări