Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Yo4You

BITX20

Recommended Posts

Salut!Cine a construit acest transceiver , cum l-a pus in functiune , de unde a procurat toruri de ferita ptr mixere?Acestea sunt cateva intrebari si mai sunt de adaugat si altele.Astept si eu niste raspunsurii opinii ptr cei ce doresc sa faca acest mini transceiver SSB .

Link to comment
Share on other sites

Probabil se refera la greseala de la amplificatorul de AF (LM386) unde, intr-o varianta mai veche a schemei, erau inversate iesirea de difuzor cu alimentarea. Greseala a fost rectificata in varianta mai noua a schemei.

Link to comment
Share on other sites

Gata si transceiverul insa nu cu binoculare am folosit toruri de ferita F4 cu punct alb , totusi nustiu de ce se aud numai statiile puternice si alea vin slab de tot abia imi ciulesc urechea?Oare am gresit la mixerul dublu echilibrat am pus tot acelasi numar de spire insa cu una mai mult 14 spire trifilar am realizat si priza mediana inceputul unei infasurari cu sfarsitul alteia.adevarul VFO functioneaza corect am masurat si cu osciloscopul sinusoida frumoasa , filtrul trece banda e si el acordat pe 14,250Mhz.Totusi nelamurirea mea nu trebuia cumva sa se auda zgomotul ala specific benzii de 14Mhz ca la un transceiver industrial gen FT890?mai o intrebare la intrarea intermediarei acolo nu trebuia cumva sa gasesc ceva semnal cu osciloscopul? din procesul de mixare plus amplificare Q2?Edit: gata am rezolvat merge impecabil totul era de la mixer pusesem sarma prea groasa pe inelul de ferita "zis binoculara inlocuita" Recomand tuturor incepatorilor acest transceiver merge superb la cat e de simplu de construit.

Link to comment
Share on other sites

Vreau si eu sa-mi injghebez un bitx, mai ales ca am deja cablajul. Dar, aici e problema: eu am o versiune de cablaj pentru care nu gasesc dispunerea pieselor. Mai precis asta din atasament. Are cineva dispunerea pentru varianta asta? Sau un link, ceva?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines