Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare osciloscop


Postări Recomandate

Buna ziua. Doresc sa achizitionez un osciloscop nou, pe care sa il folosesc in cadrul atelierului de acasa.

Pana acum am folosit osciloscopul vechi (AT7016 de la Atten) care in acest moment se pare ca incepe sa se strice. Nu stiu daca merita sa il duc la reparat, desi am fost sfatuit sa fac acest lucru, dar cred ca mai bine ar fi sa cumpar unul nou care in acelasi timp sa fie mai performant decat sa tot investesc bani intr-un osciloscop vechi.

Am gasit la un magazin osciloscopul UT2025C la pretul de 1164 lei. Merita sa il cumpar sau exista variante mai bune ?

 

PS: PS: Am mai gasit si GW INSTEK GDS-1052-U. ​Acesta merita cumparat ?

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

1 500 lei.

Cu plata in cont, transportul este platit.

Se livreaza cu Service Manual Osciloscop+ Service Manual Multimetru DN 44. Sonda originala de temperatura +sonde de masura. Carti originale de service, cu scheme si proceduri de depanare, nu trase la xerox. Totul made in SUA.

Pentru alte detalii, poze, filmari, etc . discutam pe mp.

Mai putem negocia.

Stima.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

1 500 lei.

Cu plata in cont, transportul este platit.

Se livreaza cu Service Manual Osciloscop+ Service Manual Multimetru DN 44. Sonda originala de temperatura +sonde de masura. Carti originale de service, cu scheme si proceduri de depanare, nu trase la xerox. Totul made in SUA.

Pentru alte detalii, poze, filmari, etc . discutam pe mp.

Mai putem negocia.

Stima.

Cu DN44 nu am vazut, poate DM44.

Zic sa aplicam acelasi tratament pe care tu il aplici altora la bazar:

Poze??? cam lipsesc (pacat ca nu e marian moderator si aici sa iti dea un avertisment)

Are certificat de calibrare? Filtrajul e cel original de acum 40 de ani? Convertorul de HV e cel original?

In banii aia oferi si garantie clientului?

Link spre comentariu

Am o intrebare legata de osciloscopul GDS-1052-U. Daca reglez baza de timp pe 25uS/div si tensiunea pe axa y pe 2mV, si daca conectez sonda de la osciloscop (1x) pe iesirea unei surse cu LM317 si tranzistoare PNP (cea pe care am prezentat-o pe forum) imi dispare trasa de pe ecranul osciloscopului. Acest lucru se intampla doar uneori. Daca deconectez sonda de pe sursa si o conectez la semnalul de calibrare a sondei, atunci acest semnal apare pe ecran, dar sub forma unei linii verticale, avand in vedere ca acest semnal are amplitudinea varf la varf de 2V si frecventa de 1KHz. Daca deconectez sonda de la semnalul de calibrare si fac scurt intre + de la sonda si - de la sonda, atunci apare pe ecran o linie putin mai jos cu un sfert de diviziune mai jos decat locul in care am reglat initial pozitia trasei.

Din ce cauza dispare de pe ecran trasa atunci cand sonda e conectata la iesirea sursei ?

Pe iesirea sursei am conectat si o rezistenta de 1k, in paralel cu iesirea, pentru a descarca condensatorul de 1000uF de pe iesirea sursei.

 

PS: atunci cand nu se intampla fenomenul descris mai sus, atunci in momentul in care conectez sonda la iesirea sursei (fara ca sursa sa aiba vreo sarcina in afara de rezistenta de 1k) trasa dispare de pe ecran si reapare in partea de sus a ecranului dupa care coboara in jos pana aproape de locul in care am stabilit initial locul acesteia.

 

Se poate ca osciloscopul sa fie defect ? firma de la care l-am cumparat mi-au spus ca l-au verificat in atelierul din service.

post-182321-0-50651000-1516476543_thumb.png

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

1. Comutatorul este pe AC.

2. Vreau sa masor riplul.

 

PS: acest lucru se intampla doar daca primul lucru care il fac dupa ce pornesc osciloscopul este sa masor riplul. Si nu se intampla de fiecare data dupa ce pornesc osciloscopul, ci doar uneori, daca osciloscopul a stat nepornit mai multa vreme.

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Pe AC se cupleaza prin condensator. Daca sursa este pe o tensiune oarecare pana se incarca condul intrarea oscului se va duce la acea tensiune care in timp va scadea cu constanta de timp mare pt ca acel condensator are o valoare mare ca sa poata fi afisate semnale cu frecventa foarte mica, sa zicem 20hz in audio. Se pune comutatorul intai pe sensibilitate mai mica(5V/div sa zicem) si se creste apoi usor urmarind ca spotul sa ramana pe ecran.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.

 

E normal ca uneori condensatorul sa se incarce mai repede si alteori mai greu ? Avand in vedere ca tensiunea de la iesirea sursei este tot timpul aceeasi (cca 26.6Vcc) ?

 

PS: de exemplu azi am pornit osciloscopul si am conectat sonda la iesirea sursei, dupa care trasa a disparut si in cateva momente a reaparut coborand de sus. Aseara am asteptat cca 30 sec pana cand a reaparut trasa pe ecran.

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Orice condensator respecta legile fizicii, nu e politician sa se comporte dupa cum are chef. Diferenta de timp este data de pozitia comutatorului de intrare sau de eventuala preincarcare anterioara a condului. In timp vei intelege comportamentul aparatului. In 40 de ani cu osciloscop pe masa am folosit sonda X1 de max 40 ori! Toate sondele mele sunt x10, una singura are si comutator pe x1 dar nici nu stiu pe unde e pusa. Nu neg ca nu sunt aplicatii cu semnale foarte mici, eu la depanarea simpla pe care o fac nu am simtit nevoia de X1.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări