Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare osciloscop


Recommended Posts

Foarte probabil! Gandeste-te ca pe 2mV, la 10mV intrare spotul a iesit din ecran. Pana la 26V=26000mV ce distanta e? Dar circuitul e mai complex, exista un circuit de limitare la intrare care sa protejeze amplificatorul exact la astfel de greseli. Sau ce faci daca ai uitat divizorul pe 0,1V/div si masori reteaua de alimentare? Cauta scheme de intrare in osciloscop si o sa vezi metode de protectie.

http://www.cqham.ru/oscil-n.html

http://www.bitscope.com/design/hardware/analog/

https://www.davmar.org/TE/TekConcepts/TekVertAmpCircuits.pdf

http://engineering.case.edu/lab/circuitslab/sites/engineering.case.edu.lab.circuitslab/files/docs/Oscilloscope_Fundamentals_-_Tektronix.pdf

Link to comment

E in regula sa folosesc osciloscopul asa ?

Sau e mai bine sa nu aplic pe intrarea osciloscopului cca 26.6Vcc daca am reglat pe axa y 2mV/div ? Nu e prea mare tensiunea de intrare ?

Am vazut in manual ca scrie maxim 300Vpeak la intrare, dar acesti 300Vpeak se aplica si pentru 2mV/div sau doar pentru 10V/div ?

Edited by Mishu_17
Link to comment

Ti-am explicat, ce nu ai inteles? Il pui la inceput pe 5V/ div si pui sonda pe iesirea sursei. Cand spotul intra in ecran comuti pe 2V/div, cand intra din nou in ecran comuti pe 1V/div pana ajungi pe sensibilitatea max. Vezi ca daca pui sonda apoi la masa condul incarcat la 26V va duce spotul in jos si trebuie sa refaci traseul invers.

Link to comment

Am aplicat metoda care mi-ati propus-o si am reusit sa masor riplul.

Daca reglez sensibilitatea verticala pe 2mV/div si aplic pe intrarea in sonda (cu sonda pe 1x) o tensiune de 200Vpeak, atunci se va arde aparatul ?

Dar daca aplic pe intrare 50Vdc ?

Am cautat in manual dar nu am gasit unde zice acest lucru. Am inceput sa urmaresc filmulete pe youtube, asa cum mi s-a propus.

Edited by Mishu_17
Link to comment

Din ce cauza atunci cand pun sonda pe 10x si tensiunea pe axa y pe 2mV/div (procedez cu a zis miticamy la inceput cu 5V/div si tot cresc sensibilitatea) iar de pe osciloscop setez de pe comutator 10x imi apare un zgomot de 50mV in timp ce daca pun sonda pe 1x si osciloscopul pe 1x si 2mV/div imi apare un zgomot de 5-6 mV ? Asta cu sonda conectata pe iesirea sursei cu LM317 si pnp, reglata la 26vdc.

 

PS: acum vad ca daca setez din osciloscop sonda pe 10x, nu mai am 2mV/div, ci am 20mV/div minim, dar osciloscopul vede cam 50mV zgmotul pe 10x si cu sonda tot pe 10x. Din ce cauza ? E defect ?

Edited by Mishu_17
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines