Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Vaillant


Vizitator Ciprian Vlad

Postări Recomandate

Parca nu-mi vine a crede ca este asa de complicat de demontat un robinet . In general se urmareste amplasarea componentelor in asa fel incit accesul la ele sa fie cit mai facil. Proiectantii, trebuie sa fi batuti in cap, atunci cind amplaseaza o componenta aiurea.

Nu e o regula,mai ales de cand cu globalizarea,sa fie depanarea facila.Modelul asta e facut in Cehia,cu componente China.Asta e un caz fericit ca se poate demonta doar robinetul(si asta spun din auzite,nu retin daca e asa sau nu,o sa caut dupa amiaza niste poze,poate am noroc si gasesc si ceea ce e in discutie acum)...alte modele au corpul robinetului, corp comun cu vana cu 3 cai,si daca ai bafta sa trebuiasca sa schimbi mai mult decat axul,atunci sa vezi distractie(si pret umflat).

Link spre comentariu

De multe ori , un spray ( bun ) de deblocare face minuni , mai ales daca se foloseste cu ceva timp inainte de demontarea robinetului . Eventual , 2 - 3 " doze " ... la cateva minute distanta intre ele . E folositor si la demontarea robinetului in sine , pentru schimbarea elementelor uzate , previne mutilarea sau scrijeliturile de rigoare daca e intepenit .

Scuze de off-topic , un WD40 ar fi ok pt. deblocarea unui filtru Y blocat ? Teava e de cupru si mi-e frica sa-l fortez.

Link spre comentariu

În principiu ,da . Dati-i cu ceva timp înainte ... să apuce să lucreze. Ar fi bună o inelară , dacă e vorba de capacul de bronz , dar nu e musai . Eventual ceva prelungitor pe cheie , e forța mai mare . Dacă nu pornește , de multe ori ajută o tentativă de strângere . La montare ... un pic de vaselină pe filet previne viitoare probleme . Nu strângeți la refuz ...

Link spre comentariu
Vizitator Ciprian Vlad

Din pacate in manualul care il detin pt acest model,robinetul de umplere nu este tratat ca piesa de sine statatoare,si nu este dat nici pe lista pieselor de schimb.Totusi din ce se poate vedea in poza de mai jos,ar fi simplu de demontat...un filet si o siguranta.

Asa-i problema nu ar fii ca ar fii greu de scos robinetul, ci ca trebuie sa raman fara pesiune , iar daca scot robinetul si il incalzesc ca sa se deschida si ....nu o sa mearga atunci e mai rau , ca nu am altul nou sa-l pun .

Link spre comentariu

Asta o spui pt ca desi sustii ca ai ceva cunostinte in domeniu,probabil esti in faza cea mai periculoasa,in care nu stii suficient,dar nici nu esti dispus sa recunosti ca esti pe langa domeniu.Nu ai cum sa ramai fara presiune,pt ca nu ai cum sa-l demontezi si sa nu rezolvi ce ai tu acolo(un caz banal de blocare ax).Pana la urma,in situatia cea mai nefavorabila, il umplu cu poxipol(ca si asa spui ca e bulit si se comporta ca un dop acolo)si am posibilitate sa improvizez ceva sa umplu instalatia(nu-ti mai spun ca si aici ai o gramada de solutii),dupa care ai timp sa cauti unul nou sau faci un bypas asa cum ti s-a sugerat cu mult inainte,si ai rezolvat-o...Altfel,lasa lucrurile asa cum sunt,si am cam epuizat subiectele de discutie.

Link spre comentariu

Instalatia se umple pe la un radiator . Pe unde se doreste ... ventil cu stutz portfurtun in loc de dop sau aerisitor ... la dop va juca rolul de robinet de golire , dupa cum se doreste . Procedura e folosita cand se umple instalatia cu amestec apa - antigel , cot la 90 si oleaca de palnioara in loc de aerisitor , sau prin punctul cel mai inalt , unde iar ar trebui sa fie aerisitor , sau alte combinatii , functie de volumul si topologia instalatiei . Apoi apa din retea si aerisire . Eventual in mod repetat . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Asa-i problema nu ar fii ca ar fii greu de scos robinetul, ci ca trebuie sa raman fara pesiune , iar daca scot robinetul si il incalzesc ca sa se deschida si ....nu o sa mearga atunci e mai rau , ca nu am altul nou sa-l pun .

Nu cred ca jocurile dintre corpul robinetului si tija sa fie atit de mari incit calcarul sa blocheze tija robinetului. Daca ar fi fost asa, atunci tija s-ar fi blocat de la bun inceput. Mai degraba cred ca meseriasul care a ''rezolvat'' problema,a scos tija un pic mai mult decit trebuia si stringind presetupa pina la capat,a deteriorat(rupt) filetul ducind la blocarea tijei robinetului. Solutia este inlocuirea robinetului,care nu cred ca are un pret atit de mare. Parerea mea!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Colegu' @Ciprian Vlad ar trebui sa vada cum arata robinetul ,anul fabricatiei,tipul centralei,si sa intre pe net, unde sint prezentate mai multe tipuri de robineti,pentru centralele Vaillant. Preturile sint de la 180 lei si pina la 240 lei (parca). Decit cu improvizatii, mai bine scoate banutii si a rezolvat problema. Daca se zgirie-n cur ,vazind pretul, mai degraba face treaba cum trebuie. Improviziatiile cu bay-pas, sau mai stiu eu ce, cred ca o sa-l coste mai mult, fara sa mai puna la socoteala deranjul,decit cumpararea unui robinet nou nout .

 

L.E. Sa ma scuze colegu' @ Ciprian Vlad pentru expresia, nu tocmai academica.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

O solutie " empirica " , cu ceva munca ( mai mult alergatura prin casa ) ... costuri , un robinet chior si un furtun am oferit si eu . Altfel , Vaillant e recunoscut pentru pretul ridicat al pieselor de schimb . Ma rog , ar fi aproximativ o zecime din pretul centralei ... de analizat daca e o tragedie procurarea robinetului original , sau se prefera alternativele .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Inainte am avut si eu prostul obicei de a cauta solutia cea mai putin costisitoare. De cele mai multe ori m-am ales cu multa alergatura si cu deranj,nemaipunind la socoteala faptul ca improvizatia e ......improvizatie. Apoi de cele mai multe ori improvizatiile nu puteau fi mascate cit ar fi trebuit,aratind ca dracu'. Punind in balanta totul am ajuns la concluzia ca ,costurile au fost aproximativ aceleasi. Deci ,nu prea merita sa te zgircesti,mai ales ca te poti trezi, ca improvizatia n-a tinut chiar atit de mult pe cit te-ai asteptat.

Acum fiecare face ce vrea cu banii lui.

Link spre comentariu

Umplerea instalatiei cu furtunul nu e chiar o improvizatie . Acesta ( furtunul ) se strange dupa operatiune ... ramane doar un robinet ( sant si modele mici , cu actionare cu surubelnita , sau se demonteaza fluturele sau parghia de actionare , si stutzul port - furtun ) in partea de jos a unui radiator , se poate folosi ( si ) la o eventuala golire . Dupa aerisire si corectarea presiunii , la o instalatie bine facuta n - ar trebui sa fie nevoie de altceva pana la o proxima defectiune .

 

P . S . - personal , as cumpara robinetul . Dar , cum bine s - a spus , e o optiune individuala .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Daca pe mine ma intrebati ... nu ! Bineinteles ca as incerca repunerea in functiune . Din topic , am inteles ca a fost ( totusi ) brutalizat , la propriu . Personal , nu sant adeptul lucrurilor neconforme ... fie si un robinet ascuns la o centrala termica . Asta privind bunurile personale . Ma rog , cred ca ar cam trebui sa lasam initiatorul topicului sa ia o decizie . E totusi doar un robinet , si exista solutii ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări