Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

tinel

Membru activ
 • Content count

  313
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Se poate si mai bine

About tinel

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Prahova
 1. tinel

  Vand pendular Makita 4329

  Se adauga un set de 10 panze pentru lemn , metal si plastic : https://imgur.com/a/VDBtw6W
 2. tinel

  cannon 60d-blit nikon

  Da,dar se verifice inainte ce tensiune are blitzul pe contactele hot-shoe-ului; unele aparate nu accepta mai mult de 5v pe contacte. E mai greu de lucrat pe mod manual cu blitzul pt cineva care nu e obisnuit; si nici nu stiu daca obiectivul ai arata distanta cand face AF .Daca nu-i arata distanta ,nu stie ce diafragma sa regleze . @validae : Un servoblitz obisnuit nu se poate folosi la ap. moderne din cauza pre-flashului folosit la AF . Trebuie unul mai evoluat care sa stie sa numere flashurile si sa declanseze la al 2-lea. Totusi nu inteleg : din specificatiile ap. foto , flashul incorporat ar bate 13metri la ISO100 (sens minima) ,la deshiderea maxima a ob. de kit de 3,5 , ceea ce absolut suficient pt majoritatea situatiilor cu exceptia exterioarelor noaptea sau a spatiilor mari si intunecoase (de ex , in unele biserici) ... Daca initiatorul e pretentios la calitatea pozelor : sensibilitate ISO mare + RAW + editare.
 3. tinel

  Vand pendular Makita 4329

  UP ! Made in UK...
 4. tinel

  Schema blitz si alimentator portabil

  Poftim:
 5. tinel

  Vand pendular Makita 4329

  Vand fierastrau pendular Makita 4329. A fost folosit maxim 10 ore. Pret 200 lei.
 6. tinel

  Surubelnite TME

  As vrea sa-mi iau un set de surubelnite mici ,pt . reparat telefoane . Cum cele care se gasesc prin magazinele obisnuite sunt de proasta calitate ,m-am gandit sa comand de pe TME. Cum nu voi lucra cu ele la nivel pro ,nu merita sa investesc in ceva scump de tip Wera sau Wiha. Asa ca m-am orientat spre ceva mediu ca pret sperand si la o calitate corespunzatoare. A lucrat cineva cu surubelnite Donau sau Goldtool ?
 7. Poate faci niste teste de taiere cu 160-ul si sa pui ceva poze . Imi venise pe chelie sa-mi iau un Festool Trion ,dar e cam mult sa dau 1300 de lei pt. lucru hobby din an in pasti , iar la cele SH de la vanzare n-au acte la ele.Asa ca Bosch-ul ramane cam singura optiune.
 8. Am pus cele 2 videoclipuri strict pt a se face o comparatie intre pendularele clasice (bosch 150) si cele cu ghidaj; pt. mine ,care am lucrat mult cu un pendular fara ghidaj ,imbunatatirea mi se pare foarte mare. Chiar ma gandesc sa-mi cumpar asa ceva , chiar daca n-am nevoie imediat de el; nu de alta dar a trebuit sa tai niste paneluri de rasinoase de 27mm si dupa 50 de cm. pendularul nu mai taia ca se facuse panza secera . Initiatorul vrea sa cumpere circular cu sina pt taieri drepte si la 90 de grade , deci pendularul va fi folosit strict pt taieri curbe sau decupari interioare ; iar eu i-am aratat un sistem cu o precizie mai buna fata de ce vroia el , dar care evident ca nu va inlocui circularul.
 9. Din ce-am vazut pe net ,sistemele de ghidaj ale lamelor sunt eficiente ; uita-te la astea: https://www.youtube.com/watch?v=o4YAiY46Wh4 pt Bosch 160 si pt Festool - acelasi principiu de ghidaj a lamei- : https://www.youtube.com/watch?v=vcxhNNV_AfI Din pacate se pare ca fiecare firma are avantaje si dezavantaje : Bosch are pb. cu fiabilitatea butonului de pornire si cu reglajul panzei iar Festoolul e scump si necesita si alte accesorii pt taiere.
 10. Faci cum crezi, dar : Festool HK55 EBQ Plus e 1653 de lei. Eu am pendular Makita 4327 si nici macar PAL de 18 mm sau panel de rasinoase 27 mm nu am putut sa tai drept cu el; am incercat si cu un Bosch din aceiasi categorie - diferea doar sensul devierii. Inainte de Makita am avut un B&D caruia i-am facut un ghidaj ca sa-l oblig sa taie drept lemn de brad de 15mm grosime; rezultatul: un pinion ras...Am luat ceva mai ,,de firma'' sperand ca va taia corect , dar aceiasi pb.
 11. La fierastrau cu sina ,in locul Boschului n-ar fi mai bun un Festool ? Din ce-am citit pe forumuri cand vroiam sa-mi cumpar asa ceva , e cel mai bun pt taieri de precizie. Ar fi cam cu vreo 100 de lei mai scump. La fierastrau vertical (pendular) eu m-as orienta spre Bosch GST 160 BE exclusiv pt sistemul special de ghidare a panzei; pendularele cu role de ghidaj obisnuite nu prea reusesc sa taie la 90 de grade nici in linie dreapta ,darmite in curbe. https://www.youtube.com/watch?v=yvBIv54A-7k
 12. tinel

  Invitatii http://the-torrents.org

  Vroiam sa-ti dau eu; dar... ,,EroareLimita de utilizatori a fost atinsa. Peste aceasta limita, pot face invitatii numai pentru clasele VIP +''
 13. tinel

  Teoria "Pamantului plat"...

  Din aceiasi serie : http://hoaxes.org/archive/permalink/the_society_for_indecency_to_naked_animals
 14. tinel

  De ce nu pot instala Winamp

  Si media player are egalizator : clic dreapta pe el -> enhancements -> grafic equalizer
 15. Pentru cine vrea sa stie cum a fost la casa poporului ,recomand cartea ,,Robi pe Uranus'' de Ioan Popa .
×