Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

tinel

Membru activ
 • Content Count

  314
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Se poate si mai bine

About tinel

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Prahova

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Reglajul focusului se face foarte usor ; iti trebuie o surubelnita de ceasornicar si o bucatica de geam mat cu latimea de 24mm. Merge si plastic matuit. Vezi ca pe scala distantelor ai 3 gauri de vreo 2mm dispuse la 120 de grade ; inauntru sunt 3 suruburi care fixeaza inelul distantelor de obiectivul propriu-zis . Slabesti cele 3 suruburi si scoti inelul afara ; desurubezi obiectivul ,il lubrifiezi si il pui la loc . Seara ,pui ap. pe ceva fix -trepied ar fi ideal- apoi la o distanta oarecare(2 metri ,de ex) pui ceva care sa semene cu o mira foto -un ziar desfacut in pozitie verticala , de ex. Stingi lumina , pui o sursa de lumina care sa lumineza doar ,,mira'' , asezi geamul mat in canalul interior al filmului , cu obturatorul pe B , apoi reglezi obiectivul pana obtii o imagine cat mai clara , eventual fol. o lupa. Dupa obtinerea claritatii maxime , monezi inelul distantelor in asa fel incat distanta (in metri) ap foto- mira sa fie in dreptul reperului , si strangi cele 3 suruburi. Apoi introduci in locas inelul diafragmei. Inelul diafragmei iese odata cu inelul distantelor; cand il introduci la loc tatoneaza -i pozitia - are o crestatura . Si , nu trebuie nici o vaselina speciala -merge orice vaselina mai groasa - e totusi un ap. ieftin si nu cred ca s-a folosit cine stie ce specialitate la el-.
 2. tinel

  OLD stuff...

  Multumesc ! Cam asa stiam si eu , - vazusem reclame prin Tehnium.
 3. tinel

  OLD stuff...

  Salutare ! Printre primele postari era si o reclama la MSR romanesti Automatic si Automatic Super . Isi mai aminteste cineva cat costau ? Intreba cineva de colectia CPSF ; se gaseste integrala la descarcare pe romania-inedit.3xforum. ; la fel si colectia almanahurilor Anticipatia.
 4. Imi poate spune cineva cate spire are in primar un pistol de lipit romanesc ,varianta mai recenta, cu carcasa rosie ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.