Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
andreidaniel

Graetz Arcadia 06Y

Recommended Posts

Buna seara! Curiozitatea m-a impins sa caut si eu un radio pe lampi.. La un pret de okazie l-am gasi pe acesta. Graetz Arcadia 06Y fabricat in Nemtia de Vest. Are :FM, MW, SW-1, SW-2, intrare pick-up.Ce merge: FM bine, SW-1.Pe unde medii merge cam slab de tot. Prind radio iasi..desi am maxim de semnal pot sa-l duc si la geam ca e degeaba...doar radio vocea sperantei mai pot prinde cat de cat. Romania actualiati si alte posturi nu le prinde. Nu stiu de ce.. Pot freca tasta aia de unde medii ca nu se simte vreo imbunatatire.. (ca paranteza am un Meridian RP309 portabil cu FET+integrat si o ferita plata si prinde statiile normale chiar si daca nu te la geam... iar la geam prind si mai multe .Seara pot prinde undeva la 25-30 frecvente cu el) Pe scurte -2 nu merge deloc.. Nu stiu ce are.. Am scos lampile le-am curatat pinii, soclurile putin. Nu mai sunt probleme..insa ce-ar putea avea? M-ar putea ajuta cu o schema cineva, va rog? La tuburi nu ma prea pricep.. decat doar ce am lecturat prin carti.As mai dori daca se poate sa ma ajute cineva cu vreo sticla ca la scala e sparta... sau daca cineva se pricepe sa ma ajute cu o transpunere a gradatiei pe un plexiglas.. sau ma rog.orice alta metoda e bine venita.

post-40539-139829784968_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am vrut sa sensibilizez pe forumistii elforum sa te ajute, ca stiu la fel de bine ca americanii cum se depaneaza defectul/defectele care apar in aparatul tau:daPana ala urma nu e departe de un Darclee sau Traviataviewtopic.php?f=183&t=38794

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt 3 variante la cate vizite sunt si schema cu legatura la link imposibil sa nu raspunzi. Ori e rea vointa ori nepricepere ori indiferenta (d'oh..e cu lampi..pt ce sa se bage careva?da-l naibii daca e vechi..bine ca pt un kkt de darclee au raspuns o gramada si e un jaf de aparat facut pe genunchi si nu face 2 bani, e pur si simplu o MIZERIE ORDINARA pe cand asta e unu facut chiar bine, cu banda vest, totul ingrijit)

 

Oricum..fie ce-o fi chiar nu ma mai intereseaza ce se intampla cu topicu asta....

Dupa mine ar fi mai bine sa fie scoasa rubrica aparatelor vintage... is prea multi dezinteresati in a da o mana de ajutor. Decat sa-ti faci nervi mai bine nu mai ai unde posta.

 

*Mersi : feri.visky pt informatie. Dar totusi te contrazici: pt ce mai e forum? Adica alte tampenii tranzistorizate sau alte lucruri se pot "repara" de la distanta dar unu cu lampi,nu,nu? Nu-i tot aia? N-are logica ce zici :nebun:

Share this post


Link to post
Share on other sites

* mila: nu neg intentia.. insa depinde cum o receptioneaza altii.. se pare ca-s prea ocupati in atatea zile cu documentatie si descriere incat sa mai aiba timp sa scrie 2-3 fraze..Nu vreau sa mai aud de "scule" romanesti. Au fost niste jafuri ordinare multe. Mizerii. Au fost cateva bune dar pe tranzistoare.. in rest jaf..jaf.. Pana si unele chinezarii din ziua de azi (daca stii sa le alegi) is mai sensibile, mai selective decat prostiile facute de romani. Piese multe puse cu caru cand altii faceau si mai simplu si mai eficient. Vezi aparate japoneze, statii gen Pioneer comparativ cu orice model vrei romanesc... Nu se compara. Trafuri la limita, fara protectii la scurt, fara protectie de tip delay.. la amplitunere sensibilitatea era cam varza, brum.. Jafuri. Pana si rusii ne-au tras-o ca au facut aparate gen Nejwa sau Meridian echivalente cu IRIS-ul (daca ma refer la cele de mici dimensiuni) mai bune si mai performante ca ale noastre iar Selena si Meridian mare is mai bune ca Gloriile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Andreidaniel, de ce faci fitele astea? Daca chiar vrei sa fi ajutat cred ca altfel ar trebui sa pui problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este foarte curios faptul ca andreidaniel, pe un site in limba lui Ford, rezolva toate defectele aparatului... si culmea foloseste si un limbaj civilizat... oare de ce? Intrebare retorica desigur. (Tnx. colegilor pentru tip...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.