Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Graetz Arcadia 06Y


Postări Recomandate

Buna seara! Curiozitatea m-a impins sa caut si eu un radio pe lampi.. La un pret de okazie l-am gasi pe acesta. Graetz Arcadia 06Y fabricat in Nemtia de Vest. Are :FM, MW, SW-1, SW-2, intrare pick-up.Ce merge: FM bine, SW-1.Pe unde medii merge cam slab de tot. Prind radio iasi..desi am maxim de semnal pot sa-l duc si la geam ca e degeaba...doar radio vocea sperantei mai pot prinde cat de cat. Romania actualiati si alte posturi nu le prinde. Nu stiu de ce.. Pot freca tasta aia de unde medii ca nu se simte vreo imbunatatire.. (ca paranteza am un Meridian RP309 portabil cu FET+integrat si o ferita plata si prinde statiile normale chiar si daca nu te la geam... iar la geam prind si mai multe .Seara pot prinde undeva la 25-30 frecvente cu el) Pe scurte -2 nu merge deloc.. Nu stiu ce are.. Am scos lampile le-am curatat pinii, soclurile putin. Nu mai sunt probleme..insa ce-ar putea avea? M-ar putea ajuta cu o schema cineva, va rog? La tuburi nu ma prea pricep.. decat doar ce am lecturat prin carti.As mai dori daca se poate sa ma ajute cineva cu vreo sticla ca la scala e sparta... sau daca cineva se pricepe sa ma ajute cu o transpunere a gradatiei pe un plexiglas.. sau ma rog.orice alta metoda e bine venita.

post-40539-139829784968_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sunt 3 variante la cate vizite sunt si schema cu legatura la link imposibil sa nu raspunzi. Ori e rea vointa ori nepricepere ori indiferenta (d'oh..e cu lampi..pt ce sa se bage careva?da-l naibii daca e vechi..bine ca pt un kkt de darclee au raspuns o gramada si e un jaf de aparat facut pe genunchi si nu face 2 bani, e pur si simplu o MIZERIE ORDINARA pe cand asta e unu facut chiar bine, cu banda vest, totul ingrijit)

 

Oricum..fie ce-o fi chiar nu ma mai intereseaza ce se intampla cu topicu asta....

Dupa mine ar fi mai bine sa fie scoasa rubrica aparatelor vintage... is prea multi dezinteresati in a da o mana de ajutor. Decat sa-ti faci nervi mai bine nu mai ai unde posta.

 

*Mersi : feri.visky pt informatie. Dar totusi te contrazici: pt ce mai e forum? Adica alte tampenii tranzistorizate sau alte lucruri se pot "repara" de la distanta dar unu cu lampi,nu,nu? Nu-i tot aia? N-are logica ce zici :nebun:

Link spre comentariu

* mila: nu neg intentia.. insa depinde cum o receptioneaza altii.. se pare ca-s prea ocupati in atatea zile cu documentatie si descriere incat sa mai aiba timp sa scrie 2-3 fraze..Nu vreau sa mai aud de "scule" romanesti. Au fost niste jafuri ordinare multe. Mizerii. Au fost cateva bune dar pe tranzistoare.. in rest jaf..jaf.. Pana si unele chinezarii din ziua de azi (daca stii sa le alegi) is mai sensibile, mai selective decat prostiile facute de romani. Piese multe puse cu caru cand altii faceau si mai simplu si mai eficient. Vezi aparate japoneze, statii gen Pioneer comparativ cu orice model vrei romanesc... Nu se compara. Trafuri la limita, fara protectii la scurt, fara protectie de tip delay.. la amplitunere sensibilitatea era cam varza, brum.. Jafuri. Pana si rusii ne-au tras-o ca au facut aparate gen Nejwa sau Meridian echivalente cu IRIS-ul (daca ma refer la cele de mici dimensiuni) mai bune si mai performante ca ale noastre iar Selena si Meridian mare is mai bune ca Gloriile

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări