Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

mișa

Membru cunoscut
 • Posts

  4,705
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

Recent Profile Visitors

2,459 profile views

mișa's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Un sfat... lasa EasyEDA e chinezesc. O sa te lase cu ochii in soare fix cand nu te astepti. Foloseste Kicad. Oricum e mult mai bun.
 2. Asa arata sonda cu DS18B20. Se infileteaza si sta in apa.
 3. Am montat o sonda de masura intr-o celula termica. Se afla la cam 25 de metrii de locul unde montez afisorul. Pentru a asigura comunicatia cu DS18B20 am facut conexiunile din PDF. E posibil sa mearga si pe distante mai mari dar n-am testat. Cablu lung DS18B20.pdf
 4. As putea sa fac, dar inca n-am nevoie. Semintele incoltite le mut in alt loc, unde e lumina. Oricum e doar un experiment reusit, am facut rasaduri foarte faine pentru mica mea gradina. In alta ordine de idei, electronica are acum si un reglaj de putere, programabil tot din cele 3 butoane, in 10 trepte.
 5. De fapt mai am de facut o carcasa la partea electronica...
 6. Am terminat de ceva timp proiectul. Functioneaza bine. Am facut rasaduri din seminte ce incoltesc numai la temperaturi mai mari decat am in casa. E din placa de policarbonat compact, cornier de aluminiu si suruburi de inox.
 7. E o placa de aluminiu de 15mm grosime. In centru e senzorul de temperatura DS18B20. E introdus in placa de aluminiu, intr-o gaura de 5mm, cu pasta siliconica. Puterea totala e cam 300W. Mai trebuie sa-i fac un acoperis inchis, transparent, probabil din policarbonat compact de 2 sau 3 mm. Sa vad ce am.
 8. Am construit o tava termostatata pentru germinare. Temperatura ei va fi controlata de termostatul de mai sus.
 9. Daca consideri, te rog muta-l. Eu l-am considerat un mic proiect.
 10. Am construit un termometru dublu cu functie de termostat pe una din temperaturi. Temperatura pentru termostat se seteaza din butoane. Una din placi va fi folosita pentru monitorizarea temperaturii unei celule solare termice si a temperaturii de afara. O alta placa va fi folosita pentru termostatarea unei mese de germinare pentru ardei iuti. Termostat.pdf
 11. Daca eroarea provine de la acea sonda, poti pune un potentiometru si reglezi pana ajungi in intervalul de valori in care dispare eroarea. Testeaza cu potentiometre de diverse rezistente. Asta asa, pentru test. Sonda poate avea orice rezistenta... si 100 Ohmi si 100KOhmi... Sau suna la service, poate dai de unul binevoitor care iti spune rezistenta sondei. Oricum sonda nu o poti inlocui numai daca stii exact ce traductor de temperatura are inauntru.
 12. Tevile care au un strat de aluminiu sunt mai bune. Acum se fac fara aluminiu ca aluminiul e scump. Normal, totul e acoperit de texte comerciale.
 13. Si hai sa-ti spun de ce am ales Unipipe nu Henko sau altii tot BUNI de pe piata: 1. Mi-au oferit informatii tehnice nu numai comerciale. 2. Mi-au oferit sprijin tehnic, in sensul ca mi-au oferit spre folosire scule performante (pentru produsele lor) de sertizare a mufelor. Te miri, electrice. (gratis) Normal, imprumut. 3. Am continuat sa lucrez cu ei pentru ca am fost toti corecti si am facut un fel de "gentleman agreement".
 14. Aaa si mai am un avantaj. Instalatia si centrala e montata in atelier, asa ca pierderile imi tin temperatura in atelier la cam 20 de grade. (32m2 demisol izolat termic)
 15. Nu e Henko. Am lucrat numai cu Unipipe. Cel putin la fel de buni. Adica tot. Teava, mufe, robinete, etc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines