Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobinare inel ferita


Postări Recomandate

Dati-mi si mie o idee cum as putea bobina un inel de ferita de 25mm cu sarma de 0.5mm.Problema este ca sarma are in jur de 12 metrii, se incurca si nu reusesc deloc sa o infasor :jytuiyuDe bobinat trebuie sa bobinez cu cate 2 fire de 0.5 la 12 metrii.Primarul l-am facut ca trebuiesc doar 25 de infasurari.Poate ma luminati cu o idee ca deja mi-am pierdut rabdarea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu e obligatoriu sa bobinati toata sarma dintr-o bucata, daca e lunga :rade: Se poate taia pe jumatate si bobinati pe rand cu doar jumatate din sarma, astfel suveica e mai usor de introdus.Cand se termina sarma, se lipesc capetele, se izoleaza si se continua bobinarea.

Link spre comentariu

Bai nene! Voi sunteti dusi de acasa?Parerea mea este ca daca reusesti sa bobinezi pe un tor mai mic de 25mm, sa zicem unul de 3 mm, toata sarma aia, atunci poti alimenta din baterie de ceas AG13 si poti folosi doua becuri de 25W. Dar mare atentie ca daca un bec se arde atunci toata puterea se duce pe celalalt si te poate orbi din cauza stralucirii.

Link spre comentariu

O idee buna si asta.Va multumesc mult asa am sa fac....ba chiar din 3 bucati o sa le fac.Numai bine!

Acum, lasand gluma la o parte, las-o balta. Nu incape in torul de 25mm sarma pe care vrei s-o bobinezi. Mai mult, nu are rost sa pierzi timpul cu acel montaj. Adica nu renteaza sa convertesti 1,5V in 220V ca apoi sa convertesti din nou în 3V pentru LEDuri. Randamentul acestor transformări nu va trece de 50%. Pacat de baterie! Cel mai simplu este sa folosesti lanterne cu LED care au un randament bun si sunt foarte ieftine in orice bazar. Daca vrei sa faci ceva folositor care sa lungeasca viata bateriilor atunci incearca un montaj de alimentare in curent constant a LEDurilor din lanterna.
Link spre comentariu

Sau faci un ,,Joule Thief,, care sa comande direct un led de putere, sau mai multe leduri. Asa ai un randament mai mare al conversiei, fata de transformarea dubla 1,5-220-3V pe care o doreai.Si in loc de baterie R6, mai bine pui un acumulator R20 sau alt tip, te va tine mai mult, plus ca e reincarcabil si nu mai cumperi baterii :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări