Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Abricht


Vizitator peterzsolt

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

ceasta ...Masina Universala de tamplarie Andromeda Super de Damatomacchine | Dm Italia

 
Sau aceasta ...Masini combinate
Daca iau masini separate , pretul este mult mai mare .
 Sau poate stiti o alta masina combinata in acest pret .
Cu stima .
Link spre comentariu

Din experienta mea, iti recomand sa nu iei masini combinate decat daca nu ai de ales.

Sunt 2 probleme mari. 

In primul rand, siguranta. Indiferent ce zici acum, sunt sanse maxime ca in folosinta sa nu mai stai sa demontezi de exemplu circularul cand lucrezi la abric, sau sa montezi aparatoare la abric ca ai de facut doar 2 taieturi.

Treaba asta e extrem de periculoasa. Personal, mi-e mai frica de masinile din atelierul de lemn decat de alea pentru metale (si lucrez cu ambele de ceva vreme). Sunt mult mai multe ocazii sa te ranesti grav la cele pentru lemn. Nu doar ca ai instrumentele taietoare in miscare expuse (cu consecinte evidente daca se intalnesc cu parti ale corpului), dar si atingerea accidentala cu hainele sau bucati de lemn (cea la care lucrezi sau cea debitata) poate duce la aruncarea/tragerea acestora cu forta suficienta pentru a provoca avarii serioase.

In al doilea rand, comoditatea in folosinta. De multe ori ai ghidajele de la masina reglate la o anumita cota, si nu vrei sa strici reglajul ca sa faci alta operatie. De exemplu debitez fasii la circular, netezesc fata taiata la abric, iau urmatoarea fasie, samd.

Link spre comentariu

Va inteleg ingrijorarea , ma gandeam ca salvez ceva banuti .

Cu masini separate costul merge peste 6500 ron . Nu prea mai am timp de gandit , saptamana asta vreau sa comand sculele .

Vreau un circular , un abright , un slefuitor , un frezor si un fierastrau cu pamblica si nu as vrea sa iau lucruri de calitate indoielnica .

Cu stima .

Link spre comentariu

Din pacate din 6500 lei nu o sa cumperi toate sculele amintite mai sus si sa fie scule de calitae  -  no way.  Te vei trezi ca vrei scule mai bune si o iei de la inceput, cu diferenta ca trebuie sa scapi de sculele ieftine pe care le ai deja.

 

Mai e o problema la care vad ca nimeni nu comenteaza. Pe langa sculele in sine ai nevoie de muuuulte accesorii care si ele sunt scumpe. Incepand de la banlul echer pana la diverse capete de freza si panze de circular, toate sunt scumpe (daca cauti calitate buna). O panza de circular buna e undeva intre 200 si 300lei. Un echer bun incepe la 100-150lei. Apoi burghie, ai nevoie de vreo 3 seturi de burghie. Multe cleme  de strangere. O clema buna incepe la 50lei bucata, una mica, iar una mare poate sa ajunga la 400lei bucata - si ai nevoie de zeci de cleme. Cutite de freza nu mai spun, ai nevoie si din alea de cateva si nici alea nu sunt ieftine. Lista poate sa continue cu tot felul de maruntisuri care se aduna.

 

In opinia mea, pentru a echipa un atelier de hobby dar cu scule calumea (nu cu panarame) ai nevoie de un buget de peste 10.000euro. Cand spun panarame ma refer la scule gen Bernardo, Ryobi sau mai stiu eu ce chinezisme.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Da, ok, am sa dau cateva exempe:

- fierestrau panglica: Metabo sau Makita - se gasesc la noi fara probleme

- Abrict cu grosime - Metabo - se gaseste la noi fara probleme - este varianta si de 220V si de 380V

- fierestrau circular - aici e mai complicat, in Romania nu am gasit ceva care sa indeplineasca toate exigentele mele si sa fie la un pret rezonabil pentru acasa. Ar fi ceva de la Felder dar 5.000euro e cam mult. Totusi sunt circulare care merg binisor pt acasa : Bosch, Makita, DeWalt, Metabo - toate se gasesc usor la noi.

- Freza - pentru acasa e suficient o freza mica, de mana, montata intr-o masa DIY. Ca si brand de freza care se preteaza usor pt. asa ceva si se gaseste in RO - este BOSCH.

- Circular pentru taiat in unghi - Bosch are cateva modele foarte reusite, Makita, Metabo, DeWalt si cel mai bun in momentul de fata -si cel mai scump - Festool. Toate se gasesc usor in Romania.

- Masina de gaurit verticala - Bosch, etc...

Astea ar fi sculele stationare.

 

Apoi ar mai fi scule portabile, Bormasina, masina de insurubat, fierestrau pendular, circular cu sina (Tracksaw), Flex, masina de slefuit, masina de imbinat cu biscuiti, freza de mana, astea toate sunt necesare si cam toate brandurile amintite mai sus au asa ceva, Bosch, Makita, Metabo, DeWalt, Hitachi, etc. dar la acest capitol cele mai bune care se gasesc in Romania sunt Festool.

 

Apoi, asa cum am spus mai sus e nevoie de muuuuulte accesorii.

 

As mai face o observatie - toate sculele amintite de mine se gasesc in Romania, nu sunt scule care sa fie doar pt. piata Americana - piata care este mult mai bogata si diversificata pe acest segment.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Piata din America ... ma faceti sa zambesc . Am intrat intru-un magazin de scule acolo si am crezut ca visez . Calitate si preturi extraordinare !!!!!

Dar atunci nu ma interesau sculele de tamplarie , din pacate .

 

Rindea Metabo HC 260 C , circular Machita MLT100  .... dar tot ma bate gandul sa iau o multifuntionala .

Cu stima .

Link spre comentariu

Buna seara .M-am hotarat sa iau o masina combinata cu 5 operatii .Restul de scule ... frezormanual , flex , masini de gaurit , masina de gaurit/insurubat cu acumulator le am .Circularul tocmai l-am prajit , adica a luat foc acel condensator patrat montat intre butonul de pornire si motor .Cu stima .

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

E ceva timp din februarie. Dar sint curios, Ai dat 4000 si ceva pe jucaria aia "multiNEfunctionala"?

 

Cum spunea cineva mai sus,  multifunctionalele sint cam periculoase. Iar pe langa asta sint si nepractice , incomode in utilizare . Iar daca se defecteaza cureaua sau motorul, au cazut 3 functii o data. Bune doar daca e musai sa economisesti spatiu.

 

Andromeda arata ceva mai bine pentru 1000 si un pic. Mai buna decat cea de 700 si.

 

 3 masini separate costa tot cam 7-800 eu si sint mai sigure.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Raspund tarziu .

Nu am luat masina din cauza ... 1... " sefului contabil " , 2.. ca am plecat iar din tara , si 3 ... ca nu am spatiu , a cazut sursa oferita . Putin a lipsit sa iau un hamer , dar zacea , cred , prin garaj .

Pentru moment ma descurc circularul unghiular si rindeaua cu degrosare si ce mai am .

O sa iau un metabo de 200OW de santier si ii fac o masa cu ghidaje mai de soi ...

Acum ca nu mai plec , le iau una cate una , asa , sa nu ba bata "sefa "

Cu stima .

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Vă salut!

Am si eu urmatoarea problema: am un abricht rusesc precum cel din poza de pe manualul lui. I-am schimbat 2 condensatoare (operatiune ce a durat cateva saptamani) si pe timpul operatiunilor am pierdut acele mansoane pe care scria ce fir e care si nici nu am facut poze inainte de fiecare operatiune, nici nu-mi mai amintesc exact ce fir venea unde. Din pozele pe care le-am facut, totusi am reusit sa conectez firele cum trebuie, mai putin 2 fire. Asa ca rog pe cine are un astfel de abricht sa ma ajute cu niste fotografii cat mai in detaliu ale contactorului/releului si cu firele conectate (eventual cu ce scrie pe fiecare fir, mi-ar fi de mare ajutor). Va multumesc!

https://imgur.com/a/70w69Wf

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
La 26.02.2016 la 7:58, ahegyes a spus:

 

 

As mai face o observatie - toate sculele amintite de mine se gasesc in Romania, nu sunt scule care sa fie doar pt. piata Americana - piata care este mult mai bogata si diversificata pe acest segment.

Dar sculele americane nu sunt la 120V?

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări