Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

bcristian

Membru activ
 • Content Count

  729
 • Joined

 • Last visited

About bcristian

 • Rank
  Membru
 • Birthday 12/18/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Intrerupatoarele sunt pentru comoditate si siguranta. Metoda e ingenioasa, dar nu as incerca-o pe un strung mare in otel, ma tem ca ar fi prea mare cuplul si risca sa strice surubul (sau bara) sau semi-piulita. Nu foloseste motorul normal al strungului, ci invarte surubul conducator (ar merge si cu bara de avans, dar cele mici in general nu au). Din pinioane a selectat ca si cum ar face un filet cu pas urias, calculat pentru unghiul de inclinare a danturii. A marcat dintii pinioanelor ca sa faca divizarea.
 2. Pai daca unele programe printeaza bine si unele nu aceeasi chestie, as zice ca problema e la program.
 3. Parerea mea e sa ma ai un pic rabdare si sa-l lasi pe trifazic. Scutesti bani si merge mai bine, in special iarna, cand se ingroasa uleiul. Verifica ce ai din componente, si care merg. Mare atentie cand lucrezi cu sau pe langa componente sub tensiune!
 4. In print preview arata corect? Daca dai print to pdf merge? Daca printezi o poza merge? (Printarea unei poze si a unei pagini de text simplu, ca alea de test, se fac diferit). Daca printezi acelasi fisier din 2 aplicatii (daca se poate), ce se intampla?
 5. Important e ca merge. Noroc ca nu era cu dantura inclinata.
 6. Nu mai ai nimic din panoul original, nici macar cutia/panoul lui? Ca 2 butoane, un releu (contactor) si un releu termic sunt mai ieftine decat sa cumperi cu tot cu cutie.
 7. Pare ca merge (pagina 49 de aici DS7 Soft starter (eaton.com)):
 8. Din descriere, e cu 2 poli: 400 Hz inseamna 24000 cicluri pe minut. Ce nu merge corect? Atentie la tensiuni, si la timpii de pornire/oprire, care s-ar putea sa aibe valori implicite foarte mari (zeci de secunde sau minute), pentru siguranta.
 9. Se face singura evolventa, in timp.
 10. Ma chinui sa ma tavalesc pe jos de ras in soapta, ca sa nu se uite restul din casa la mine ca la urs Foarte tare.
 11. (1) Esquemas de bobinados de dos velocidades Dahlander - YouTube (1) bobinado de motor dahalander (2 velocidades) dahalander motor winding (2 speed) - YouTube sau originalul, dar filmul e mai usor de urmarit: Espacenet - Original document din spaniola inteleg un cuvant din 10, dar arata suficient de clar.
 12. De ce oare sunt aproape sigur ca a masurat tabla cu tot cu vopsea? Cei care nu-s tepari spun cate grame de zinc sunt pe mp de tabla. Nu e doar calcatul, mai e si o creanga, o grindina.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines