Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

bcristian

Membru activ
 • Posts

  772
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About bcristian

 • Birthday 12/18/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bcristian's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Lucrarile la care trebuie montata si data jos extensia functioneaza si ca antrenament la haltere. Are vreo 30 de kg, iar partea originala de deasupra pare mai grea, iar acum trebuie manevrata mai sus.
 2. Mersi! Da, acum e in sfarsit suficient loc. De ani buni voiam sa fac modificarea asta. Pinioanele chinezesti merg foarte bine. Chestia aia facuta de test a fost o bucata informa de metal dezgropata din gradina, au fost o multime de taieturi intrerupte si variatii mari de sarcina - ideea fiind tocmai de a testa transmisia. Cu pinioanele de nylon merge chiar mai bine la taieturi intrerupte, ca nu mai apar socurile/zgomotele in dantura metalica. Dupa calculele (trebuie cont, gratuit, dar e un calculator f bun) mele, pinioanele astea duc 39 Nm, dar in regimul in care folosec eu freza, nu vad mai mult de vreo 10.
 3. Ultima suta de metri: La care s-au mai adaugat 50, ca intre rulmeni trebuiau sa fie niste distantiere pe care uitasem sa la fac. :D Si mergeee, uraaaa
 4. Dupa lupte seculare (76 de perechi de gauri), gata panourile: Asamblarea: Singurul rol al suruburilor de pe fata/spate e sa astupe gaurile :D Facute pentru ca a trebuit sa le frezez ca sa le indrept, intrucat mi s-a terminat tabla de 10 buna, iar cea pe care o mai aveam pare ca a fost laminata cu "personalitate". Si asa arata pe freza: Alta viata, cu 320 mm intre masa si penseta. Mai am de facut axele si flansele pentru pinioane, si sa vopsesc sandramaua.
 5. Cazare clar rezervata din vreme, anul trecut era plin.
 6. In oras nu e mare lucru de vizitat. Farul vechi, daca or fi terminat cu reparatiile. Cimitirul e interesant. Plaja e ok, dar e ceva de mers. Daca nu-ti surade mersul pe jos, sunt microbuze sau biciclete de inchiriat. E plin de firme care organizeaza plimbari cu salupa prin Delta, pe o multime de trasee. Foarte frumos, merita. Locuri de cazare si mancat sunt gramada - pensiuni, hoteluri, apartamente de inchiriat.
 7. Foarte bine spus. Cel mai recent exemplu - firma asta (la peste 10000 mp spatiu de productie, nu chiar mica) n-a avut o problema in a-mi face cateva perechi de pinioane elicoidale, cu dantura specificata de mine, la 14 USD bucata. Si sa stea cu mine la discutii, sa ne asiguram ca ne-am inteles ce trebuie sa iasa. Gasiti pe alibaba, cu un RFQ.
 8. Nu masura altceva decat axul, muncesti degeaba. Fetele exterioare au fost folosite doar orientativ la fabricatie, si nu ai cum sa stii in ce directie era eroarea. Sigur ca o bara de ghidaje CNC e buna, daca ai. Dar nu incerca cu o bara mai subtire de 20, pentru ca deformarea sub propria greutate (pe o lungime libera de de ~300) e deja prea mare.
 9. Aliniaza papusa fixa cu ghidajele, si apoi cea mobila. Pentru asta ai nevoie de o bara cilindrica de vreo 25 mm diametru sau mai mare, foarte dreapta si foarte rotunda. O sursa comoda si ieftina e un amortizor de duba de la fier vechi - scoti tija centrala din el.
 10. Da, pensetele ER prind pana la 1 mm sub diametrul nominal. Pot face asta pentru ca sunt taiate din ambele capete, si se strang paralel. Exemplu de set port-penseta MT2 ER32 si 19 pensete 2 - 20 mm.
 11. Frumos, felicitari. Ce con are freza? Nu incerca sa frezezi cu mandrina, ia-ti pensete sau adaptor la ER32 daca e cazul, si blocheaza miscarea de gaurit, ca sa nu se traga in material.
 12. Se pot astupa cu epoxymetal sau similare. Daca se respecta metoda de lucru prinde bine - am facut asta la astupat urme de gauri mai mari in masa masinii de gaurit. Se vede in partea stanga aici. In dreapta nu am apucat, am facut treaba de test, cand imi ramasese compus preparat de la altceva. Dar in cazul urmelor de pe masa frezei, au doar impact estetic, nu sunt asa de dese sau mari incat sa puna probleme.
 13. Mersi! Proba de rabdare - alinierea pt perpendicularitate. Pe directia asta e mult mai migalos decat paralel cu axa lunga. Placile vor fi lateralele cutiei. P.S. lampile alea chinezesti sunt chiar foarte bune. Desi lumina e puternica, e difuzata suficient ca sa nu vezi puncte negre dupa ce accidental te uiti in lampa.
 14. Partea de sus m-am hotarat sa o fac din bucati, mi s-a parut aiurea sa frezez peste jumatate dintr-o placa de 30 mm. Ca sa mearga mai repede (si sa reduc uzura frezei conice, care e din HSS), am frezat grosier unghiurile lateralelor. Se potriveste la fix.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines