Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

bcristian

Membru activ
 • Content count

  580
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 Se poate si mai bine

About bcristian

 • Rank
  Membru
 • Birthday 12/18/1977

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bcristian

  Circular de banc

  Asta e fix din categoria "ce-si face omul cu mana lui".
 2. Asta ori e poveste pescareasca (sau gresita/incompleta prin niste puncte esentiale), ori sistemul de franare de la masina aia e proiectat de niste idioti. Indiferent ce pateste ABS-ul nu trebuie sa fie posibil sa ramai fara frane, doar fara asistenta lui. Chiar si daca senzorii trimit informatii gresite sau lipsite de sens.
 3. bcristian

  filetarea pe strung

 4. bcristian

  Ţoli sau Inchi

  Daca vrei sa aplici aceeasi formula, valoarea o iei din tabel, adica 23 de zecimi in cazul asta. Fix la fel ca si la metric, doar ca acolo stii pasii uzuali pe deasupra din obisnuinta. Ca de exemplu la M8 inmultirea o faci cu 1.25 * 0.1, pentru ca stii ca M8 normal are pasul 1.25. Daca nu stii, te uiti in tabel. La fel si la cel in toli. Daca tabelul nu iti da pasul in milimetri ci in TPI, formula este 25.4 / TPI.
 5. bcristian

  Scaun pentru birou din lemn de par

  Foarte frumos, felicitari!
 6. bcristian

  contor electronic hot

  Contorul trifazic trebuie sa masoare corect si daca exista consum doar pe o singura faza. Feonul de 6 kW sigur nu intra la corect. Dar ceva imi pare ciudat in povestea aia. Adica am avut de-a face cu electricieni de la furnizor care erau ceva mai prosti ca gardul, dar asa cum a fost spus ori aia erau chiar mai rau de atat, ori ceva nu a fost povestit corect.
 7. Am inregistrat la mine, cand era folosit aproape zilnic la facut paine plus alte prajituri si fripturi, consumul mediu nu a sarit de 2 kWh/zi.
 8. bcristian

  contor electronic hot

  Nu inteleg cum la faza asta au putut sustine ca e in regula. Ca feon de 6 kW nu am vazut. Asta daca nu amesteci consumul cu puterea.
 9. De ce crezi ca instalatia electrica ar necesita atentie speciala, alta decat dimensionarea corecta cand o faci?
 10. bcristian

  Sectiune reala conductori FY

  Mda, cum credeam. Ma gandeam sa nu fie vre-un motiv istoric, ca la tevi.
 11. Costa mai mult curentul decat gazul. Dar in cazul cuptorului merita 101%. Mai ales daca e cu ventilator, pt uniformizarea temperaturii. Cata vreme comparam in aceeasi gama de pret, in cuptor pe gaz nu are nicio sansa sa aiba acelasi control al temperaturii. Uiti de "jos e arsa, sus nu e facuta". Puncte bonus daca esti amator de rotisor. Plus ca nu mai ai gazele de ardere in contact cu mancarea.
 12. bcristian

  Sectiune reala conductori FY

  Sunt aproape sigur ca unele dintre ele sunt romanesti - stiu sigur ca am cumparat si role de FY facut in Romania, nu cred ca doar din alea nu am nimerit nicio bucata acum. Am masurat pe mai multe bucati de fiecare sectiune, nu-mi vine a crede ca mereu am nimerit eu numai partea de sub nominal a campului de toleranta.
 13. bcristian

  Sectiune reala conductori FY

  Am masurat cu un micrometru, precizie 0.01 mm. Nu am calibre de referinta, dar la freze de dimensiuni similare ies valorile specificate. In nici un caz nu masor cu 5-8 sutimi mai putin. Daca nu e pur si simplu hotie ordinara, presupun ca e deghizata in spatele limitei de toleranta, metoda folosita si de altii, vezi scandalul ce acum ceva vreme cu kilogramul de zahar/faina care avea tot timpul 950 - 970 g. Dar e o interpretare rau-voitoare, care la o adica nu ar trebui sa tina in fata unui judecator. Pentru ca abaterile in tolerante at trebui sa aiba o distributie normala (valoarea nominala ar trebui sa fie atat medie cat si mediana), deci ar trebui sa fi gasit si bucati mai groase decat nominalul. Dar toate erau strict mai mici, la fel si in topicul de pe SP, care a fost inchis ciudat de violent (amenintari de ban, fara justificari) de un admin de acolo.
 14. bcristian

  Sectiune reala conductori FY

  Dracu' stie, au fost cumparate de-a lungul timpului din diverse magazine. Unele au fost la rola de 50 sau 100 metri, dar etichetele nu mai sunt de mult.
 15. Inspirat de un topic din alta parte, am pus mana pe micrometru si am masurat diametrul (si calculate sectiunea) unor conductori FY de prin dulap. Nu am luat toate bucatile la mana, dar la fiecare sectiune am masurat pe cel putin 2 bucati diferite, de mai multe ori, si rezultatele au fost f similare. Cablu vandut ca 6 mmp, 2.70 diametru, 5.73 sectiune Cablu vandut ca 4 mmp, 2.22 diametru, 3.87 sectiune, am gasit unul care avea doar 3.5 Cablu vandut ca 2.5 mmp, 1.71 diametru, 2.3 sectiune Cablu vandut ca 1.5 mmp, 1.3 diametru, 1.33 sectiune Exista vreo baza legala pt asta, sau e pur si simplu hotie ordinara?
×