Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ahegyes

Membru activ
 • Content Count

  1,351
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

47 Se poate si mai bine

1 Follower

About ahegyes

 • Rank
  Membru avansat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ahegyes

  Circular de banc

  Uite, in imaginile de mai jos este unul dintre compasurile facute de mine, cel care seamana cu ceea ce doresti tu sa cumperi. Asta e o varianta mai complicata. Am si variante mai simple, am sa iti dau poze si cu alea.
 2. ahegyes

  Circular de banc

  Poti sa cumperi, dar eu zic ca e pacat sa dai banii pe ceva care poti sa construiesti singur. In functie de ce freza ai se pot face(construi) mai multe tipuri de compas, fiecare cu avantaje si dezavanraje. Ultimul compas pe care mi l-am construit e asemanator cu cel trimis de tine. Stiu ca am promis ca am sa fac poze ca sa iti arat dar am uitat. Sper ca in seara asta sa nu uit si sa iti fac cateva imagini. Adica na, e aiurea sa dai 150lei pe o chestie care o poti face intr-o dupamasa si te costa maxim 20-30lei. Spune-mi ce freza ai si in fubctie de ea am sa iti recomand compasul cel mai potrivit.
 3. ahegyes

  Circular de banc

  DA, un TS55 - second ar fi ok daca functioneaza bine. Pe langa TS55 ai nevoie de sina de ghidare care nici aia nu e ieftina (vreo 400lei) si o panza dedicata pt pal melaminat. Atentie, exista panza cu 48 de dinti pentru lem si exista panza cu 48 de dinti pentru pal care costa vreo 300lei! Prin urmare, una peste alta nu iesi ieftin cu TS55.
 4. ahegyes

  Circular de banc

  E, nu doar festool face scule bune, mai sunt si altii. Pentru circular de mana, o alternativa mai ieftina ar fi Bosch gkt 55 gce. E o conceptie similara, cu sina si toate alea. Cel mai important insa e sa ai o panza de circular dedicata pentru PAL melaminat. Altfel, poate fi si mama lui Festool ca tot nu iese bine taietura.
 5. ahegyes

  Standuri de boxe din lemn masiv

  Boxele chiar sunt in Timisoara. Am sa vorbesc cu proprietarul sa vedem daca e disponibil si daca primeste oaspeti...
 6. ahegyes

  Circular de banc

  Hmmm, daca cutitul de freza taie bine nu sare nici-o bucata din mdf.
 7. ahegyes

  Standuri de boxe din lemn masiv

  Am zis ca nu mai deschid un topic nou ca sa postez o lucrare facuta in primavara care abia acum am apucat sa o public pe site. Enjoy! https://diy-audio.ro/portfolio-item/compleo-floor-stand/
 8. ahegyes

  Circular de banc

  Panzele le achizitionez de la un magazin care vinde scule. Iti dau un link: www.criano.ro Compasul folosit de mine - defapt sunt vreo 3 sau 4 - l-am facut eu. Am sa fac ceva poze si cu el (ele) si am sa le pun aici sa le vezi. Daca eventul vei avea intrebari legat de executie am sa iti raspund.
 9. ahegyes

  Circular de banc

  Bosch PTS 10 este un circular din categoria hobby.Am lucrat cu el, are parti bune si parti mai putin bune. Spre exemplu, fata de circularele ieftine - gen einhel - e categoric un pas mare ianinte. Panza cu care vine echipat standard nu e grozava dar poti lucra cu ea cat de cat. Ca sa ai taieturi de calitate e nevoie de panza speciala pt. fiecare material in parte. Am sa enumer cam ce panze ar fi necesare: - Pentru taiat lemn longitudital - pe directia fibrei - e nevoie de o pnza ATB cu dinti putini - 18 - 24dinti. - Pentru taiat lemn transversal - perpendicular pe fibra - e nevoie o panza ATB cu dinti multi - 60 - 90dinti - Pendtru PAL, Pal melaminat - a trebui o panza TCG - cu dinti multi - 72 - 90dinti - Pentru MDF - se recomanda tot panza TCG cu dinti multi, dar in experienta mea merge mai bine cu ATB. Problema e ca panza ATB odata folosita cu MDF nu prea mai taie in lemn cu toate ca in MDF merge bine in continuare. Mai concret, eu folosesc pt MDF o panza ATB dedicata - adica tai cu ea doar MDF. O exceptie de la aceasta regula este o panza Festool care merge bine in lemn si dupa ce am taiat cu ea MDF. Precizez ca in afara de Festool am folosit panze de la CMT si Bosch. -Pentru Aluminiu - panza TCG Am insistat pe partea cu panzele pentru ca in opinia mea acest aspect este foarte important. Degeaba ai un aparat foarte bun daca panza folosita nu este corespunzatoare pentru materialul care doresti sa il debitezi. Circulatul BOSCH PTS10 este un aparat decent si cu panza corespunzatoare face treaba destul de buna. Precizia este acceptabila iar cu mici artificii, precizia poate fi foarte buna.
×