Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor


Postări Recomandate

Da, m-am linistit cu CO2-ul. Am sunat la magazinul de la care imi propuneam sa iau. Nu au pe stoc butelii de 20 litri de CO2, decat GOALE, de 10 litri. Am intrebat cat costa incarcatul cu CO2 si cat costa cu C18, corgonul de la noi. Au spus ca acelasi pret, deci nu e afacere cu nici unul. Unul se termina repede altul ar trebuii sa fie mai ieftin.

 

 Dar "bolovanul" a venit la final :  Ma pot duce sa incarc la ei, DOAR butelii de argon si corgon. De asta imi tot repeta vecinu' ca el doar corgon foloseste. E asa periculos CO2-ul pur fata de amestecul de gaz inert ? 

 

Asa ca singura obtiune care o am e doar asta :

https://www.depozitudescule.ro/accesorii-sudura-butelii/butelie-plina-cu-corgon-20l-54130.html

 

Luna viitoare mai iau una si asta e. Pacat ca nu pot folosi sarma tubulara cu dubla protectie cu gazul asta. Deci sper ca pe viitor sa se mai schimbe ceva. Acum, nu e afacere...🥺  Era fain sa vad cum merge cu CO2-ul in puls, dar asta e...

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Nu mai stiu ce sa fac. Am luat regulator dedicat pentru CO2 cu incalzitor, chitit sa ma axez pe CO2, dar la noi aici in sud, lucrurile nu prea merg. Am umblat o saptamana pe la toti, am batut la usa si nu am gasit suport pentru incarcare. Doar magazinele de profil, la care evident trebuie sa castige si ei. 350 de lei o incarcare indiferent de gaz. Nu cred ca lucrurile se vor relaxa in viitor. Nu sunt genul sa "ma descurc" cu sarumana sau mai stiu eu cum. Mi-au placut lucrurile clare. Poate la dvs. lumea e mai deschisa, aici, nu prea se invarte...☹️

 

PS. Am gasit sarma tubulara cu pulberi metalice si gaz protector Ar+CO2 15-25%. Dar nu ma invart in mediul industrial. Acolo sunt alte preturi, mai ales ca e de la Lincoln.

 

https://www.lincolnelectric.com/ro-RO/Products/outershieldmc555cth_mcaw

Editat de SangueSeti
Link spre comentariu

Eram chitit pana vineri sa ma duc sa iau o prima butelie cu corgon. 20 de litri, 1560 de leuti. Scump ! Unde mama naibi, ca daca zic altfel te superi pe mine...😅, gasesc eu cu doar 27 de leuti incarcarea ?

Nu stiu decat magazinele de unde cumpar tehnica de sudare. La linde nu te baga in seama sau alti care mai sunt, Eu sunt amator, nu am firma sau PFA.

Iar, astia cu magazinele, niste jnapani care vor sa castige dupa un amarat cat nu poate duce...

Link spre comentariu

Mulțumesc pentru răspuns, domnule Ion Bumbu.

 Le-am văzut și eu la Lidl anul trecut, dar nu am cumpărat. Nu îmi mai amintesc prețul, dar totuși știu că nu era chiar foarte ieftin setul. Acum, după 1 an de când le aveți, cum considerați, merită cumpărate?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, SangueSeti a spus:

Dezvolta rogu-te, daca tot ai aruncat pietricica !🙄

Doar pentru CO2 (si gheata carbonica, daca este cineva interesat):  Strada Preciziei 10d, Bucuresti

 

Mai este un centru in Chitila, chiar la podul Constanta, dar nu incarca pe loc, are preturi un pic mai mari si nu recomand decat in caz de nevoie extrema....

 

Am mai auzit despre Gazoteh, in spatele Ikea Pallady, pentru mai multe tipuri de gaze, dar nu am apelat la ei pana acum. Cand mi se termina argonul o sa incerc.

 

Editat de draku
Link spre comentariu
Acum 8 ore, draku a spus:

........................................................

Am mai auzit despre Gazoteh, in spatele Ikea Pallady, pentru mai multe tipuri de gaze, dar nu am apelat la ei pana acum. Cand mi se termina argonul o sa incerc.

 

 

  Multumesc. Ar cam fi cazul sa incetez cu cheltuielile prostesti. Pasiune, pasiune, dar deja am pierdut limita intre pasiune si utilitate. Ma duc si eu la preciziei, dar nu iau butelia pana nu ma lamuresc ca se poate. Au pe stoc butelii de 10 litri la magazinul din link-ul de mai sus. Goale evident. Daca iau doua butelii de corgon si pana la urma o sa iau, dar de capacitate mai mica. Ajung la pepeni cu incarcatu', daca iau de 20 de litri. Trebuie sa cantaresc bine. Daca e cum zici cu CO2-ul, ies mult mai bine asa. Am vazut cum merge aparatul asta si cu CO2. E foarte ok fata de problemele electrodului invelit, zgura, fun, polizare, indreptare etc.

 

 Cu Gazoteh, ce sa zic, am avut o discutie lunga cu un domn de acolo. Am detaliat experienta parca pe SP. Mi-a amintit de necazul de ceva ani in urma cu butelia explodata intr-o benzinarie, in care un om si-a pierdut viata. Din ce am inteles, cam ei au picat atunci cu necazul. Daca reusesti, ar fi foarte ok, dar nu stiu ce sa zic, nu mi-au dat impresia ca ar puteasa ma ajute. Singura portita, mi-au zis, ar fi sa trimit o persoana cu PFA sau pe cineva cu firma. Altfel, la noi "din popor", nu vor sa se bage.

 

de aici au plecat necazurile noaste cu buteliile de gaze tehnice:

 

 

Link spre comentariu

Salut colegi.

 

Are careva dintr-e dvs unul din aparatele astea ?

 

https://www.ebricotools.ro/produse/digi-mig-250-aparat-de-sudura-intensiv-tip-mig-mma--3016.html

 

sau asta :

 

https://www.itgalaxy.ro/aparate-de-sudura/intensiv/digi-mig-300-tip-mig-mma-380v-galben-625840/

 

Sunt modele mai vechi de la Intensiv, in fapt cam la fel unul cu altul, doar curentul maxim de sudare le diferentiaza si alimentarea. Unul e monofazat, si altul trifazat. In modul TIG, functioneaza si pulsat, iar aprinderea arcului nu se face prin contac sau zgariere ci cu HF. Par foarte interesante, accepta bobina de sarma in modul MIG de 15 Kg, mecanismul de avans e cu 4 role iar pretul e unul foarte tentant.

Link spre comentariu

Back to the business!:)  Am reusit sa iau butelia de CO2, de la sarcsudex, ca in Bucuresti nu aveau pe stoc. Am si umplut-o cu 15 kile de CO2, presiunea pe manometrul regulatorului, cam joasa, cred ca mai "incapea" in ea cateva kile in plus. In fine, in WE, fac primele teste cu sarma plina si tubulara cu dubla protectie. Apropos de tubulara cu miez rutilic si gaz CO2. M-am dus la depozitu de scule de am luat-o. O sa vad cum merge. Cu corgonul si umplerea buteliilor, e jaf, chiar nu merita. Cine are alte aranjamente si isi permita sa dea peste 300 la o incarcare, jos palaria. Acelasi pret si la Argonul pur. Pentru ca am luat butelia de la Brasov, m-am interesat la dansi de corgon sau argon si la ei, cu ridicarea personala a buteliei pline, incarcarea este 91 de euro plus TVA-ul, la butelia de 20 de litri. Faceti dvs calculul cat ajunge o incarcare de corgon sau argon acolo si deja parca ni se pare "ieftin" in Bucuresti. :rade:  

 

  Apropos de aparatele de mai sus de care a intrebat colegul @digioptic. Pentru ca am tot umblat pe la magazine in ultimul timp, inclusiv in strada Itcani la depozitudescule, eram chitit sa-mi iau si eu un intensiv, inainte de proweldul mig300 PN. A fost la un moment dat o ieftinire mare pe la toti, si imi picase ochiul pe asta :  

 

  https://www.ebricotools.ro/produse/perfekt-mig-400-synergic-aparat-de-sudura-intensiv-tip-mig-mma--1091.html

 

Galben, frumos si cu unitate independenta de avans, zic ca nu aveam cum sa gresesc. Mai ales ca nu e chiar nou pe piata, are ceva ani de cand se vinde, cred ca nu e asa vaduvit de piese ca astea de ies acum. Chiar si alea care sunt clamate cu denumirea de chinezarie...profesionala. Dar na, pana la urma, cam greu sa faci distinctia intre caracteristicile consacratelor si astea mai rasarite chinezesti. Eu mai bag un ochi pe unde ma duc, acolo la magazinul din Itcani, vand si aparate similare de la Jasic, dar pretul lor nu e unul digerabil de amator. Nu stiu daca fabrica nu e chiar comuna in china, Intensivul cu Jasicul. Ei,... si ce vad eu pe masa de la service-ul lor acolo ?!?:limb: Pai galbenul frumos MIG 400 synergic. Acum nu stiu, era cam nou, poate un defect de fabricatie sau un utilizator neglijent, nu stiu. Nici acum nu e scump la cat e de mare si ce ofera. Dar, am luat Proweldul pulsat...

   Par interesante aparatele intensiv de mai sus. Potentiometrul ala din centru pare unul de tip digital, multi-rol, deci aparatul e si el pilotat de procesor, iar pretul, intr-adevat, unul foarte tentant la ce ofera. Are si modul TIG cu conducta separata de gaz. Aprindere cu inalta frecventa si pulsat. Merge sigur la caroserii...:) 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări