Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor


Postări Recomandate

Daca este cerere, se gasesc importatori care sa umple nisa pe piata. Mai ales dintre cei care importa produse finite, respectiv invertoare.

1 oră în urmă, BRANCA a spus:

 stupidman.Cine vinde piesele de schimb,mira's-ar?De regulă nu le găseşti decât la chinezi...

Ma uitam in clipul de prezentare a jucariei de la lidl. Cam aceeasi configuratie a placii de baza, cam tot pe acolo si dimensiunile la radiatoare... nu mi s-au parut subdimensionate pt ce declara ca pot, in comparație cu altele. 

Link spre comentariu

Pai ma uitam si la steinhaus asta cumparat recent. In cartea tehnica, la specificatii, scrie ca are 6,5 kg, pe site emag la specificatii scrie ca are 7,1kg, iar eu cand l-am cantarit, a avut 5,5kg, cu tot cu cablul de retea. Am precizat asta pt ca si cablul e destul de greu, are mult cauciuc pe el, si pare a fi din cupru de 2,5mmp. Deci net, doar aparatul tind sa cred ca are pana in 5kg. Dintr-un foc, atatea variante. Pana nu-l cumperi, nu ai de unde afla. Dar de la 7,1 kg la 5kg e distanta mare.

Link spre comentariu

Asa am patit si eu cu unul care in cartea tehnica scria ca are 4kg si in realitate avea 2.8kg cu tot cu cablu , dar macar al dvs  arata bine in interior , al meu peste tot pe internet , inclusiv in cartea tehnica online aparea ca are Ciclu de funcționare 80% si in cartea tehnica tiparita in cutie scria 30% ... Cand l-am luat nu gasisem informatii si pareri despre el , acum nu l-as mai lua din principiu , ca nu imi place cand sunt mintit pe fata . 

Link spre comentariu

Sculele de la lidl se adreseaza gamei de mijloc de consumatori. Nu sunt profi, dar nici comparabile cu cele low cost, de unica intrebuintare. Spun asta, pt ca am cumparat cateva si au un raport bun calitate/pret. De asta am si optat pt MIG de la lidl. Cel putin dupa probe, nu mi se pare ca ar fi de lepadat. Dar o parere despre ambele imi voi putea forma dupa macar o sesiune de lucru in conditii reale, nu in atelier, cu instalatie de forta potenta si temperatura ok.

Acum 8 minute, Elservius a spus:

Cu mai mulți ani în urmă la Lidl au avut un invertor MMA de 80A

 

Link spre comentariu
Acum 22 minute, PavelR a spus:

in cartea tehnica online aparea ca are Ciclu de funcționare 80% si in cartea tehnica tiparita in cutie scria 30% ...

Macar la steinhaus nu zic nimic...va fi o surpriza. Dar bazat pe ce a zis colegul modoran dupa ani de utilizare, inclin sa cred ca nu vor fi probleme.

Link spre comentariu

Joi intra la Lidl un baros de 2kg...daca mere prost se poate regla!

La mod serios am citeva scule de la ei si sint OK pentru pretul cerut.

Aveau un MIG/MMA/WIG la 1000lei si chiar arata OK.

Nu l-am mai vazut ca-l luam pentru baiat, clar trebe unu entru gospodarie si momentan i-am cedat chinezu galben insa un multiproces este net mai versatil.

Link spre comentariu

De multe ori diverse modele de aparate de sudura (petarde din gama ieftina )au fost prezentate pe acest forum  de unii din colegi ....dar unele au disparut ....si mai ales cele asa zise facute in ukraina sau rusesti cu tor felul de nume pompoase..:rade:.

Acum se merge pe varianta numelor stil nemtesc:96  Aceiasi placa se regaseste sub diverse nume dar  toate sunt fabricate de fratii din rasarit cei cu  ochi oblici dupa comanda importatorului castrate la singe de multe componente chiar daca unele aparate sunt clonate dupa modele de firme cu renume...gen Telwin...Essab si multe altele

O imagine cu interiorul aparatului de sudura ADS ZX7-130 (comercializat la noi cu ceva timp in urma ) are placa destul de apropiate de Steinhaus IW 140

ZX7-130 ADS.jpg

Steunhaus 2.jpg

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Domnule Doru, eu cred că dacă nu s-a umblat la calitatea componentelor electronice, invertorul Steinhaus va avea o anduranță suficient de mare; eu unul aș încerca să îl protejez cât mai mult de praf și mai ales de particule fine metalice. Eu cred că Steinhaus-ul are toate șansele să aibă o viață chiar mai lungă decât aparatul din Lidl. Deasemenea cred că pentru d-voastră ca electronist cu multă experiență, ar fi ușor să realizați pentru ambele un reglaj de turație în 2 sau 3 trepte -comandate în funcție de temperatura radiatoarelor- la ventilatorul de răcire.

 

D-nule @asterix196803, din câte știu eu, invertoarele Paton de exemplu, chiar erau manufacturate în ukraina; și mai erau parcă niște invertoare al căror nume nu mi-l mai amintesc acum care se pare că erau produse în Rusia

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Elservius a spus:

 ar fi ușor să realizați pentru ambele un reglaj de turație în 2 sau 3 trepte -comandate în funcție de temperatura radiatoarelor- la ventilatorul de răcire.

 

D-nule @asterix196803, din câte știu eu, invertoarele Paton de exemplu, chiar erau manufacturate în ukraina; 

Nu cred ca se impune un asemenea artificiu. Nu e o activitate care sa reclame liniste, și nici nu e prea deranjant zgomotul in aer liber. Poate in spatii inchise, dar se poate obișnui. Interventia/modificarile in interior ar duce la pierderea garanției, si asta ar fi un lucru mai neplăcut decât zgomotul ventilatoarelor. Ambele au 24 luni, si cel de la emag pt 40 lei, echivalentul a doua pachete de țigări, poate avea un an in plus de garanție, și pt 56 lei, doi ani in plus. La cele sh e loterie. Ai noroc, merge. Nu ai noroc, se cheama ghinion si pagubă la buzunar. In timpul garantiei o scula din asta se amortizeaza cu siguranță, de asta nu am optat pt varianta achiziției sh. M-am gandit si la varianta asta, dar se gasesc exemplare de firmă, la preturi nu chiar mici, ci mici in raport cu prețul initial. Dar avand in vedere ca asemenea scule fac serviciu serios in firme de profil, pe mana oricarui angajat caruia i se rupe de patrimoniul firmei, ajungi de cele mai multe ori sa cumperi un obosit la pret mai mare decat un aparat nou, cu garantie. 

Link spre comentariu

 doru3160.Exact de aceea n-aş fi optat pentru SH,adică toate invertoarele sunt obosite.Uzura mare e la sursa auxiliară şi partea de forță.Dacă ajungi să schimbi  piese la forță,cu originale,s-ar putea să te ducă mai mult decât o chinezăraie nouă de nivel mediu!

 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, BRANCA a spus:

Dacă ajungi să schimbi  piese la forță,cu originale

Bine zis, dacă. Jucariile astea vin la grămadă de unde vin, unele mergând inca, altele defecte. Cele care mai merg, nu se stie cat mai duc, pt ca nici o firma nu schimba dotarile doar de plictiseală. Persoanele fizice nici atat nu duc la smelț scule inca potente. Iar in cele defecte, se schimba componente cu ce se găsește. Daca ai original, foarte bine, daca nu, aia e. De aspect nu mai vorbim. Una peste alta, eu nu prefer segmentul asta de piață. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări