Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor sudura TELWIN technology 220s


gaby57

Postări Recomandate

Acum 33 minute, Ion_Bumbu a spus:

Domnule cu acel 165S am sudat, ma stiu foarte bine cu patronul firmei si am acces la aparate noi cind mai trec pe al el.

 

 

 

Oi fi sudat...pe acasa...2-3 fiare...in niciun caz pe santier!

Dumneata stii sa faci diferenta dintre un aparat care are DAA 80A/100% si unul care are DAA 130A/100%?

Lincoln-ul 165S are durata activa la 100% doar de 80A....adica este aparat de uz casnic, slabut pentru banii ceruti de prietenul dumitale. Acest aparat nu poate fi folosit la foc continuu cu electrod de 3,25. La foc continuu cu 3,25 ii ies flacari pe gura ca la balaur!

Nu se poate compara niciodata Lincoln165S cu acel Cemont SX170S al lui @Jignybuc

Editat de mac01
Link spre comentariu

Gata ma-ați lămurit ,va pricepeți ,aparatul ala mititel ziceți ca duce electrozi de 3,25 la 100 de amperi ,in primul rând acel curent este mic pentru electrozi de 3,25 ,la 100 de amperi vor arde precum lumânarea și nu vor topi cum trebuie materialu 

Răspunsul este pentru domnul Bumbu 

Acum 26 minute, sesebe a spus:

@Jignybuc Hai ca devii penibil și n-ai sa înțelegi poate niciodată cum sta exact treaba. 

Ți se pare tie,cred ca ai făcut confuzie cu tine

Editat de Jignybuc
Link spre comentariu

La 60% 100A la 40C duce electrozi de 3,2mm fara probleme la 130A.

Daca doriti sa demonstrati ca sudati electrod in electrod fara pauza sa`l schimbati, fara a da jos zgura, da, va cred insa perormanta la 60% este aia care conteaza mai ales daca`i data la 40C.

In rest va doresc seara buna!

Pentru colegul sudor, sper doar sa tineti minte un singur lucru, cind se va mai defecta, trimiteti`l la reparat, nu incercati sa`l reparati dumneavoastra.

 

Link spre comentariu

Domnule Bumbu nu am încercat sa îl repar singur ,am cerut pe forum detalii dacă cineva cunoaște un electronist bun in Buzău ,între timp am văzut pe placa o rezistenta rupta ,efectiv rupta nu arsa și am schimbat-o  ,nu cred ca am greșit nimic,și dacă era arsa tot o schimbam ca nu aveam ce sa stric,am primit destule răspunsuri chiar și invitații din partea unor colegi de forum ca ma pot ajuta ei ,când am întrebat de preț au dat din colt in colt cu explicații care m-au dus cu gândul la jeapca și teapa ,nu vroiam sa îmi zică un cost fix și total de la început dar aveam pretenția măcar sa îmi apună cât ma costa o diagnoza  cumva aceasta diagnoza are preț in funcție de mașina din care cobor ? Se pare ca  pentru unii chiar așa este,va doresc o seara buna și multă sanatate 

Link spre comentariu
Acum 17 minute, Ion_Bumbu a spus:

La 60% 100A la 40C duce electrozi de 3,2mm fara probleme la 130A.

Daca doriti sa demonstrati ca sudati electrod in electrod fara pauza sa`l schimbati, fara a da jos zgura, da, va cred insa perormanta la 60% este aia care conteaza mai ales daca`i data la 40C.

 

 

Toate aparatele de sudura au durata activa socotita la 40grC . La acel Lincoln sudezi cu 3,25 maxim un electrod sau un electrod jumate la 120-130A...apoi intra in protectie si astepti dupa el sa se raceasca. 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Domnule, dumneata ori esti efectiv rau intentionat ori habar n`ai pe ce lume traiesti si ce inseamna acel DA!

 

Invertor de sudare SEM si WIG (atingere) produs de Lincoln Electric conceput pentru lucrul in conditii grele (durata activa la 40 grade celsius). Model 2018!

Functii automate Hot Start pentru o amorsare sigura si Arc Force pentru a impiedica lipirea electrodului.

Model compatibil cu generatoare.

Poate suda cu orice tip de electrod (exceptand celulozici)

Alimentare: 230V/1Ph +/- 15%

Curent de sudare: 5-160

Durata activa:160A@20% // 100A@60% //80A@100% 

Curent maxim: 16A

Greutate 7kg

Dimensiuni: 265 x 162 x 385mm

Clasa de protectie IP23

Garantie: 24luni

Sursa:

https://www.suduratm.ro/cumpara/invertec®-165s-542

 

Va traduc ce scrie acolo ca nu sinteti in stare sa intelegeti ce este cu acel DA.

La 160A aveti o perioada de sudura la 40C temperatura aerului de 2 minute.

Un electrod de 3,25mm la 130Adc arde cam in 80 de secunde daca este de 350mm.

Extrapolind la 125Adc un curent mediu la bazici inseamna ca ar fi undeva un DA de aprox 40% deci cam 4 minute la 40C temperatura aerului.

Asta inseamna ca acolo ar arde cam 3 electrozi, la 40C, temperatura la care nici sudorul nu ar sta el prea mult.

 

Link spre comentariu

Unii postează doar din dorința de a contrazice. 

@Jignybuc eu nu ma mai ocup de service (cred ca am amintit deja asta mai sus) de foarte mulți ani și nu repar decit pt uz propriu sau la prieteni iar în condițiile astea evaluarea este GRATIS iar prețul reparației, excepțind componentele, este de obicei serviciu contra serviciu. 

Cum dumneata nu te afli printre prietenii mei și nici nu vei fi vreodată datorita comportamentului afișat, nu puteam să-ți fac nici o evaluare de pret. 

Ce este foarte ciudat este nick-name-ul ales de tine, nick-name care citit denota ca ți-ai făcut cont pe forum doar pt a jigni. Rezistenta rupta și problema rezolvata cu protecția nu prea se pupa, dar tu știi mai bine. 

Link spre comentariu

Prietene sau “amice” jignybuc , nu are rost sa te umfli pe forum așa ca spuma laptelui, in fata unor colegi cu mai multă experiența decât tine atât in domeniul sudurii cât și in domeniul depanarii. Simplu, nu câștigi nimic cu comentarii tâmpite precum faptul ca cineva nu ti.a făcut ție special o estimare de preț iar din aceasta cauza sunt japcari.  Nu cred ca poate sa zică cineva ceva înainte de a desface aparatul. Iar faptul ca ti sa spus sa îl duci la cineva priceput ca sa  nu pierzi o scula buna cum e acel invertor ar trebui sa te fi bucurat nu sa săi așa de cur in sus. Iar cu acel aparat nu cred ca vei suda vreodată Tig-lift inox, chiar dacă ai comutator Tig și telecomanda... pur și simplu e incomod. Pentru așa ceva îți iei un Tig dedicat(hf, electrovalva, buton pe torță,măcar sa aibă panta downslope..).Nu știu ce experiența in domeniul sudurii ai dumneata și cu ce aparate ai lucrat, dar Lincoln Electric este o firma foarte buna in domeniu iar aparatele vândute de ei chiar sudează. 

Link spre comentariu

Sesebe ce treaba are nickname-ul meu cu problema aparatului de sudura,vezi ca ești fără minte  ,nickname-ul tău sesebe ce denota ? Cu acest comentariu ai apus tot ,nu mai e nevoie sa te chinui sa îmi demonstrezi nimic

pentru “prietenul”Ciprian 123,nu sunt nici prietenul și nici amicul tău  ai dreptate la electronica baietii sunt buni sau poate așa se cred ei ,eu nu ma unflu la ei pe aceasta tema ,in domeniul sudurii am in jur de 20 de ani de experiența  așa ca pe acesta tema ma pot umfla cum vreau eu ,nu am sărit deloc de cur in sus când mi-au zis sa îl duc la cineva priceput ba chiar asta am și făcut da tu ești prea nervos pe mine ca sa citesti atent ,și ma rog de ce sa nu poți suda tig cu acest aparat?nu o sa pot sa sudez vreodată tig cu el la inox ?e incomod?de ce? Și tu ești electonistosudor un nou meseriaș la toate ,aparatul a sudat tig cu amorsare prin contact pana in momentul când  un deștept ia făcut de cap,cum aparatul nu mai avea garanție de mulți ani nu au mai considerat ca e rentabil pentru ei sa îl repare ,inițial l-au desfăcut sa îl sufle cu aer și așa a rămas aruncat in magazie pe raft unde cu siguranța ceva a căzut peste el rupând acea rezistenta de am schimbat-o eu ,aparatul l-am folosit doar la Suduri tig la inox de nou pana când desteptul in cauza a uita torta la aparat atinsa de Bancul  metalic , acum ai inteles cuprian123  ,te-ai trezit și tu  sa faci un comentariu nul și degeaba sau doar te-ai umflat ca spuma laptelui și tu

Link spre comentariu

Acum ai inteles care e treaba cu rezistenta aia rupta sesebe,sau vrei sa îți spun și cum a ajuns in posesia acest aparat  ,nu știam ca aceste detalii conteaza pentru un electronist  din acest motiv nu se pupa rezistenta aia rupta cu termorezistenta  care a zis nenea electronistul ca era cu probleme ,poate așa se pupa și dacă nu ți S-o pupa nici așa chiar nu ma interesează  important este ca mi la făcut si merge  gata va las ca sunteți prea sensibili și vi se ard rezistentele :)))

Link spre comentariu
Acum 21 ore, Jignybuc a spus:

pe placa o rezistenta rupta ,efectiv rupta nu arsa și am schimbat-o  ,nu cred ca am greșit nimic,și dacă era arsa tot o schimbam ca nu aveam ce sa stric

Eu nu sunt electronist si nici nu am spus vreodata asta,dar o componenta schimbata trebuie sa intelegi din ce cauza s-a defectat si apoi o schimbi,asa cum o siguranta declansata necesita o diagnosticare si apoi o anclansare.Trebuie tratata cauza intai si apoi efectul.

Link spre comentariu

Iar nu ai citit tot,ia mai citește odata și celelalte posturi ca sa vezi de ce era rupta,o rezinstenta când se arde se văd urme de arsura ,afumata sau cum vrei tu ,aceasta rezistenta era rupta de un alt obiect care a atins-o pe raft in magazie,uite te-am scutit de ce trebuia citit ,seara buna 

Editat de Jignybuc
Link spre comentariu
La 16.06.2020 la 23:15, mac01 a spus:

Toate aparatele de sudura au durata activa socotita la 40grC .............

Nu toate ci doar cele de firma si mai alese cele Europene, Americane, cele chinezesti se raporteaza in cel mai fericit caz la 20grC... de acea vezi aparat chinezesc de 200A (sau mai mult) monofazic de dimensiunea fizica a unuia de 100A occidental. De unde reiese ca (scuzati) Chinezi sant mai cu mot daca ei pot face astfel de aparate mici si nemaivazut de puternice iar occidentalii nu.... de fapt e o pacaleala si se bazeaza pe nestiinta noastra, adica raportarea  pentru D.A. la cei 20grC ai chinezului versus cei 40grC ai occidentalului fac diferenta. "Deci",personal nu ma intereseaza curentul maxim debitat de un aparat sau cel putin nu in prima instanata ci D.A. pentru 100%, asta e diferenta...., ce ar mai putea fi spus?, aparat chinezesc mic de 200A si D.A. 100% 70A la 20grC sau aparat occidental mare (rusesc   :)  ) de 200A cu D.A. 170A 100% la 40grC ?sau chiar tot occidental 90A 100% 40grC?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări