Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop E0109 - sfaturi, ajutor!


mcross

Postări Recomandate

pana sa iasa fum din traf , am pus un generator de semnal si nu facea nimic , nu datea nici un semn de viata , arata doar spotul atata , plus ca a mai intervenit cineva in el sa il reporneasca ....

stau si ma gandesc sa folosesc tubul , rebobinez traful choper si am vazut pe forum un link catre o pagina unde poti construi un osciloscop simplu si usor , pe mine ma intereseaza mai mult pt. reglarea amplificatoarelor audio , nu cer mult dar sa imi faca placerea de lucra

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pornesti la drum cu ala nou si daca la un moment dat tot nu pleaca baza de timp nici la ala nou,ce faci?Incepi altul si mai nou?Pt depanare iti trebuie macar o imitatie de osciloscop functional,altfel numai cu aparat de masura te cam chinui si nici finalul nu e garantat cel dorit.Pune-l la punct pe asta si pe urma poti incepe cate vrei,mai bune sau mai rele decat asta.Defectele din sursa le fentezi cu multimetrul,dar restul nu-l prea poti depana fara un osciloscop bun...nu mai vorbesc de calibrare,pt ca e departe in faza asta.

Link spre comentariu

Daca chopperul s-a incins, dupa cat scrie in manual, ar fi o problema pe partea de 900v sau postaccelerare. Ar trebui verificate cele 2 cai sa nu aiba diode in scurt sau ceva care sa consume, altfel dupa rebobinare e posibil sa se repete "bronzarea" acestuia.

Daca tot il desfaci, te rog sa scrii si pe forum cate spire au si cu ce sarma sunt bobinate infasurarile, in manual nu este trecut acest detaliu.

Link spre comentariu

Da, si sarcina excesiva poate fi cauza incalzirii. Eu la un E0108 am gasit defect condensatorul de filtrare IT (47n/1300V).
Totul pornea bine, dupa 2 minute incepea sa creasca lent consumul de la retea, disparea trasa de pe ecran si in 3-4 minute se ardea siguranta de 1,3A (tensiunea joasa).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări