Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop E0109 - sfaturi, ajutor!


Recommended Posts

Buna la toata lumea,Am un osciloscop E0109 care functioneaza, dar nu cum trebuie, mai exact nu afiseaza corect pe verticala. Cand l-am primit nu putem sa-l focalizez cum trebuie, asa ca l-am desfacut si am gasit 3 semireglabili, doi de 1M si unul de 47K, pe placa unde este conectat potetiometrul de "FOCUS". Am reusit sa-l focalizez destul de bine cu ajutorul unui semireglabil de 1M, insa dupa ce i-am pus capacele la loc s-a dereglat putin si doar din potentiometrul FOCUS nu reusesc sa-l reglez, banuiesc ca trebuie sa-l desfac din nou. Oare de ce nu e stabil reglajul? Insa marea problema este ca pe verticala nu se vede cum trebuie. Mentionez ca nu am schema la el, iar ce am gasit pe net nu m-a ajutat prea mult. Atasez doua poze cu osciloscopul cu semnalul de test de 1,2V si 1KHzMa poate ajuta cineva cu sfaturi? Oare e pe duca tubul? Sau este doar dereglat?Orice sfat, idee e bine venita. Va multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am revenit. Am schimbat cei trei semireglabili, am reusit sa focalizez, nu stiu cat de stabil este reglajul ca nu am pus capacele la loc, insa osciloscopul afiseaza la fel ca in pozele pe care le-am atasat. Mai departe ce ma sfatuiti sa fac? Unde ar trebui sa caut problema?

Link to comment

Marea ta problema e ca nu se vede bine pe verticala? Da cum ai vrea sa se vada? La impulsurilepe care le afisezi e normal sa se vada asa. Fronturile impulsurilor find verticale vei avea doar o linie foarte subtire. Daca dai baza de timp pe alta pozitie incat sa ai pe ecran doar 2-3 impulsuri nu se vede mai bine? Dar cu semnal sinusoidal?

Link to comment

Am schimbat baza de timp ca sa apara mai putine impusluri, insa nu e nici o diferenta. Cu semnal sinusoidal nu am testat. Am mai facut masuratori la o telecomanda proportionala (partea de impulsuri) si acolo mi s-a parut suspect ca nu se vad impulsurile asa cum trebuie. Asa ca am imprumutat un osciloscop e0104M si am facut aceleasi masuratori. Pe osciloscopul e0104m impulsurile se vad asa cum trebuie (chiar si cele de la semnalul de test), adica la fel si pe verticala si pe orizontala. La mine se vede ca in poze si asta ma facut sa cred ca e ceva in neregula cu osciloscopul meu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines