Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mitica M.

Membru activ
 • Content Count

  98
 • Joined

 • Last visited

About Mitica M.

 • Rank
  hobbyst

Recent Profile Visitors

344 profile views
 1. Intreb si eu: nu e mai simplu sa faci o comanda la fancurier sa vina sa le ia de la persoana din dr. taberei ? ti le poate pune in ceva pliante de lidl sau kaufland lipite bine cu scotch si apoi cei de la fancurier au niste pungi de plastic standard in care se pot baga atunci cand le ridica.
 2. Am vazut servicii de printare 3D pe radioamator.ro sau alte site-uri de anunturi ori chiar pe Fb. Butoanele tastaturii cred ca se pot realiza dintr-un plastic mai tare la o imprimanta 3D si ulterior slefuite cu un smirghel f. fin ca sa aiba acel aspect "lucios". Oricum cred ca e mai rentabil sa cautati unul intreg si sa il folositi pe cel actual "de piese" avand in vedere ca ii lipsesc difuzoarele si potentiometrul de volum etc. Pe olx la noi in Ro cam slabe sanse insa fiind un model unguresc similar... pe olx-ul lor si anume vatera.hu vad ca mai apar.(mai ramane sa va intelegeti cu vanza
 3. Hmm.... eficace sau medie? Parca nu sunt una si aceeasi mereu pt orice semnal.
 4. Oare nu putem sa punem o sursa in comutatie intr-un amplif. de audiofrecventa si aia de la Keysight sau Lecroy sau Tektronix etc. le pun in echipamente de zeci/sute de mii de dolari? (care au benzi de lucru poate in jurul GHz sau zecilor de GHz) Audiofilia... e boala grea!
 5. Daca ai ajuns la facultate si nu stii chestii de scoala generala/liceu... nu e cam aiurea? Asa ceva cred ca se face si in clasa a 7-a sau a 8-a la fizica... nu mai zic de liceu (chiar si unul sportiv tot are macar 1h de fizica acolo pret de cateva semestre).
 6. Ai dreptate, este in Sebes (Alba), am scris aiurea. Oricum ma suprinde ca a supravietuit ultimilor 30 de ani de "praduieli" ... pardon privatizari vroiam sa spun.
 7. Meh aia de fac soseste la Sibiu de zeci de ani cred ca mai fac si din bumbac 100% ... uite ca au si magazin online: https://www.shop.ciserom.ro/art-8456-sosete-100-bumbac.html de obicei sunt si prin marile hypermarketuri.
 8. R8 asigura negativarea triodelor, a revenit in ultima schema cu 1,5k. Daca ar avea un tub obosit cu un curent de leakage pe grila de 1-2uA(exagerat, de obicei ar fi sub 2-300nA pt triodele astea mici) si cu aia 470k ce ar iesi?
 9. CCS-ul cel putin in mediul virtual... functioneaza, click aici sa va convingeti. Nu prea inteleg ura asta intre voi si la tuburi si la amplificatoare cu trz. ... lasati balcanismele deoparte si discutati civilizat fiindca nu va costa nimic.
 10. Cel mai adesea pinii nu mai fac contact la northbridge urmat de GPU si mai putin probabil procesorul. De cate ori i-ai schimbat pasta termoconductoare si banda adeziva termotransfer? La fel de cate ori i-ai curatat radiatorul de patura de praf care se aduna in fantele lui?
 11. Mitica M.

  Waxiba

  Nu, ca la examen nu merge sa te semnezi RST, gas2dan, Felix &co. Functioneaza doar cu buletinul.... si acum in pandemie cred ca tin si mesele mai departate sa nu mai faci schimb de idei cu vreun coleg. Bine ... pt inceput la clasa a 3-a intrebarile sunt "pistol cu apa". Doar sa nu vina "pre_bias-at" cu ceva zaibar "pe tren"... si sa il ia somnul la Ancom.
 12. Recomand introducerea unui tub consumat (de sacrificiu) in soclu, indoirea coselor putin spre exteriorul soclului, eventual si o sucire a lor cu 10-20grade si pe urma lipite. In felul acesta nu cred ca se vor mai balanganii tuburile in soclu pe viitor. E adevarat ca soclurile chinezesti sunt mai proaste decat cele rusesti iar diferenta de pret...e justificata.
 13. Arunca un ochi aici: Are piese dintr-un Kashtan la vanzare, poate gasesti ceea ce ai nevoie.
 14. Poate are de restaurat vreo jucarie romaneasca si vrea musai din cele patratoase galben-portocaliu/albastre.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines