Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mitica M.

Membru activ
 • Posts

  134
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

432 profile views

Mitica M.'s Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Tot prin 86-87 imi aduc aminte ca la Magurele erau cativa la IFA de isi incropisera receptoare de satelit, avand acces la aparatura de test si componente de import pt lucrul la inalta frecventa. E adevarat ca nici nu se laudau cu asa ceva .... fiindca riscul era mare.
 2. Cu "bacteriile" o sa fie mucles. Poti include si circuitul de incarcare in cutie daca ai loc :-)
 3. Pai fara upgrade nu stiu cum il poti izola mai bine decat e acum. Poate o sursa in comutatie "medical grade" (si alimentata dintr-o priza cu impamantare) ori.... una clasica avand un trafulet toroidal si un mic regulator liniar.
 4. Nenea Dave explica si el cate ceva:
 5. La magazinele de bricolaj se gaseste nitrodiluant. Daca deslipesti condensatoarele cu grija si intr-un recipient de plastic pensulezi din abundenta (macar 15-20min) cu nitrodiluant, in aer liber/pe balcon/spatiu bine ventilat etc s-ar putea sa pacalesti adezivul oalelor. Incalzirea de obicei este distructiva si nu cred ca te ajuta in cazul de fata, plus ca iti poate strica si caracteristica feritelor. Aici au niste combinatii de 0,07mm cate 4 sau 7 etc. la pret decent. 0,05mm x Ybuc am vazut doar pe ebay la preturi triple sau chiar de 10x mai mari. Eu sunt curios de unde ai dedus ca au un Q prost ? Daca le-a sarit emailul si au spire in scurt... se vede pe Lmetru o inductanta foarte mica fata de cat ar avea una similara. Poate ai o informatie despre Q de la alt posesor de Rosinni pentru ca in manualele de service nu prea am vazut sa se specifice Q-ul bobinelor. Spor la reparat/restaurat!
 6. Lita de RF se gaseste pe toate gardurile (chinezesti) la cativa $ pt. 10-20m. @baza ai niste poze cu filtrele desfacute sa vedem si noi feritele? sunt facute pe oale? De obicei erau pe suport de plastic si cu miez reglabil in cilindrul de plastic.
 7. Meh probabil nu e atat de "functional" pe cat pretinde, mie nici nu mi-a raspuns la mesaj. (daca la cel de pe olx faci referire)
 8. Daca nu gaseste colegul... se poate procura de aici, e in UE si soseste relativ repede prin posta RO.
 9. Probabil erau folosite in trecut in centralele telefonice analogice? Si sunt ramase pe stoc...
 10. Si daca prin tubul metalic aferent acelui comutator mai trece inca un ax central care invarte un potentiometru (cum e cazul de fata) mai merge sa il gauresti? Solutia simpla e sa caute un comtutator similar care sa detina cel "guler" de zamac in firea lui. Alt versatester donator de organe este ideal dar avand in vedere ca nu prea erau asa multe tipuri de comutatoare rotative la dimensiunea aia pe vremea impuscatului... ar putea relativ usor sa il recupere de la un alt comutator similar. Daca stie sa lucreze cu un soft de proiectare 3D in schimbul a 10-20-30lei iti poate printa oricine (se gasesc pe OLX detinatori de imprimante care ofera servicii si hobbystilor) dintr-un Pla HD (adica high density) si se rezolva cazul mai usor.
 11. @Simion Irinel gasesti p416 rusisme (chiar 416b cu beta mai mare) sau SFT319 aurite la un anume user de pe ebay din Bulgaria. La fel are si cateva T319 (no-name). Daca le vrei repede, ti le poate trimite cu DPD in plic pt. 9-10$ si le primesti in maxim 2-3zile lucratoare. Altfel... cu posta normala intre 1-2 sapt. in schimbul a 2-3$/plic.
 12. Ai muncit un pic, bravo! In loc de potentiometrul ala scump daca nu intentionezi sa il freci non-stop cred poti utiliza 2 semireglabili (multitura sau simpli-monotura) de 5M care costa de 10x mai putin. Eventual si cu o rotita din asta de plastic si e gata reglajul.
 13. In dreapta pe panou in chenarul cu "Horizontal" sub encoderul bazei de timp mai e unul mai mic cu "position" pe care daca il gadili iti muta sageata cu T de pe mijlocul graticulei ... la dreapta sau la stanga. Iar daca apesi pe dumnealui se "autocentreaza". Iti recomand sa il muti dupa ce ai fixat baza de timp dorita fiindca daca il muti pe una prea mare la micsorarea ei nu il vei mai cuprinde pe ecran (desigur il poti autocentra din nou si apare). La fel cu encoderul din extremitatea dreapta, reglezi nivelul trigger-ului si apoi ii "tufi" un single si dupa ce zganderi dispozitivul de test daca se va atinge nivelul setat vei avea o frumoasa poza. E utila functia de single si in cazul "vanatorii" unor evenimente nedorite de supratensiuni sau supracurent.... intr-o situatie de functionare normala a dispozitivului de test, pe o perioada de zile sau chiar saptamani (cu pretul lasarii osc. aprins... dar avantajul e ca nu i se mai consuma tubul :P )
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines