Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BLAUSONIC FP-2


Postări Recomandate

Am cumparat din talcioc acest multimetru digital,merge totul ok dar am urmatoarea problema cu el:are functia auto power off,si in timp ce lucrez cu el se opreste(aprox 1 minut).Se opreste in timp ce masor cu el.

Lam desfacut si am gasit ceva ca un tranzistor de tip BC (vb de capsula) ars(rau de tot,sarit din el o bucata)pe care scrie

GL3DG si sub asta 201AI.Am cautat pe google (dupa denumire) ce drak e porcaria ,dar nimic.Poate cineva dintre voi a avut tangente cu o asemenea gen de componenta sa-mi spuna si mie ce fel de natie este si eventual ce functie are.

Cu ampermetru nu am lucrat,deci nu stiu daca mere,avea si siguranta de 200mA arsa.

Mersi.

Link spre comentariu
  • 10 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ce anume nu reuşiţi să-i faceţi ? Că nu e cu nimic mai breaz decât orice chinezărie de 40 lei vândută sub orice nume posibil.Găseşti din astea la magazinele chinezeşti astfel încât în afară de a-i schimba siguranţa sau curăţa comutatorul, altă intervenţie nu se justifică.

Link spre comentariu

Sincer, fata de "Uti"-ul de 40 lei la care acum vreo 15 ani i-am schimbat "7106"-le din dotare cu unul de "Microelectronica" pare mai complicat.

 

Am un traseu impuscat de-a dreptul, vaporizat chiar, care porneste fix dintr-una din "bananele" de masura, altul in zona apropiata pe linga un "9016" montat ca dioda.

Este cu doua placi imprimate.

Alimentat nu apare nimic pe LCD.

 

Link spre comentariu

E muncă în zadar să repari aşa ceva.Dacă era vreun aparat True RMS serios, merita încercarea, sau dacă era vorba doar de probleme minore.Dar când s-a spulberat cablaj pe intrare, cel mai probabil aparatul a fost conectat la reţea în modul ohmmetru sau ampermetru, iar daunele sunt maxime.Chiar dacă ai reuşi ceva, nu va mai avea aceeaşi precizie, spun asta din experienţa personală.Aparatele scumpe au protecţii eficiente şi de obicei scapă cu daune minime, de aceea sunt şi aşa scumpe.Cele ieftine sunt bune cât timp nu faci greşeli grave....

Link spre comentariu

Dacă pui poze clare de aproape (MACRO) cu feţele plăcii, poate observăm chestii utile.Ideal ar fi la lumina zilei, afară sau la un geam, nu cu blitz.

Ca să nu munceşti aiurea, scoate ICL7106 din soclu şi pune-l pe alt multimetru cu soclu (dacă ai) ca să vezi cum funcţionează.Viaţa e prea scurtă ca să pierzi timpul reparând pocnitori, nici nu vei învăţa mare lucru din asta.Oricum schema desfăşurată e cât un format A4, nu ai cum s-o înţelegi. Câte ore pierzi cu acea pocnitoare, mai bine repari sau construieşti ceva ce valorează mult mai mult decât aparatul.Singurele aparate ce merită reparate sunt alea pe care nu ni le permitem..

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări