Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

diaconuliviu

Membru activ
 • Content Count

  228
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About diaconuliviu

 • Rank
  Membru
 • Birthday 11/28/1964

Profile Information

 • Locatie
  Valcea

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. diaconuliviu

  Schema aparat sudura rusesc in cc

  Sar'na. Trag de el in garantie apoi vedem.
 2. diaconuliviu

  Schema aparat sudura rusesc in cc

  Pina una alta am luat un "Wainer profesional" din comert. Scria ca are si antistick (dar se lipeste electrodul de tragi de el mai ceva ca la transformatoare), ca are si ArcForce, ca are si HotStart...nu are de niciunele. Recomandarile pentru curenti: 2,5=>70-140A 3,25=>140-170A 4mm=>200-400A!!!! Ca atare, dupa recomandari, e clar ca este supracotat pentru a lua ochii. Link cu pozele: https://mega.nz/#!QdRi3IyZ!eAdpiyhXpQNgyq_DPEiR_7GCL2laNqgoy2_2aUDFfWw Intrebari: Acel semireglabil dintre mufele potentiometrului si afisorului POATE fi de reglaj al indicatiilor afisor? Cum se poate masura mai simplu curentul real? din poze daca isi da cineva seama, din cei experimentati se poate adapta HotStart, AntiStick, ArcForce?
 3. diaconuliviu

  USBasp

  Multumesc. Alea sint despre cum transformi un USB ASP in "Fischl.de". Eu voiam tocmai invers. O sa citesc mai atent, poate vad vreo solutie.. Inca o data multumesc
 4. diaconuliviu

  USBasp

  PrgHID_FF_DD_F9_FF.hex
 5. diaconuliviu

  USBasp

  Am cumparat 5 buc Atmega 88 P de la TME. Capsula aia QFP, exact ca Atmega 8 de pe programatoare. Pe cel original, recunoscut ca si HID este Atmega 88PA dar cu capsula mai mica, MLF 32 cred (ca a FT232RQ). 1. Am citit programatoarele (continutul). Nefiind familiarizat cu AVR Dudess am dat citire dar raminind bifata stergerea..asa ca am sters unul dintre programatoarele HID. Am vazut gafa, am citit pe celalalt cu fuse cu tot, cu eeprom (care e FF) si am rescris pe primul. recuperat. 2. verificat schemele..sint la fel. 3. Inlocuit primul A88, scris..ei, aici ori am facut gafa ori altceva..l-am blocat..Nu mai puteam sa citesc din el... Inlocuit cu altul, scris, se aprinde LED dar..UNKNOWN DEVICE cind pun la USB. Pe al meu scrie Atmega88P ,pe cel OEM PA Interesant este ca la cel OEM il citesc si scriu ca Atmega 88 (1E 93 0A) fara mesaj de eroare. Pe cel cumparat TME (1E 93 0F) nu-l pot scrie decit alegind Atmega 88 P sau PA, altfel primesc avertisment. De unde diferenta de cod, din moment ce pe ambele scrie 88 Pxxx? Presupunind ca chinezii au marcat aiurea, intre cele doua 88 (1E 93 0A si 1E 93 0F) este asa mare diferenta? Apoi, m-am uitat pe DS, la A8 si A88 pinout-ul pare identic. Este vreo diferenta neobservata de mine? Puno poza la cele doua Multumesc.
 6. diaconuliviu

  USBasp

  FF DD F9 FF, asta e configuratia fuse/lock. Ca atare, vezi si tu, Lock=FF. In ce priveste ideea, multumesc. Fac o comanda la tme si gata. NU pretul USB ASP e prohibitiv ci timpul de sosire de la chinezi, asta daca nu vrei sa-l faci "de 10 ori pretul" cu transportator mai scump. Asa ca o sa cumpar A88. Multumesc inca o data.
 7. diaconuliviu

  USBasp

  Am avut o problema cu acele clone Fischl de. Desi am rescris Fw cu 28.11.2011, desi an reinstalat driverele cu driverele "K", pe alte sisteme decit XP SP2/3 da rateuri. ca atare am achizitionat ceva de genul: https://www.aliexpress.com/item/1pcs-Free-shipping-USB-ISP-USBasp-USBisp-Programmer-for-51-ATMEL-AVR-download-support-Win-7/32702960733.html DACA pare reclama..sa stearga cineva link. In device manager apare VID_03EB&PID_C8B4 si e recunoscut ca HID. Trecind peste faptul ca eXtreme Burner, AVR Dudess NU il recunosc, am ramas la varianta ProgISP 1.72. E unicul care il recunoaste ca "ZF-008". Lucreaza bine, e OK. S-a rezolvat problema cu drivere, comunicari.. Am reusit sa citesc continutul, am urmarit schema lui si a unuia "Lc tECHNOLOGY".. SINT LA FEL. Singura diferenta majora: asta e cu Atmega88, LC Technology e cu Atmega8. Ce vreau este sa imi reprogramez citeva "LC Techology" cu firmwareul din ZF-008. Posibilitatile: 1. cumpar 1-2-3..Atmega 88, inlocuiesc A8 cu A88, rescriu cu fusebitii dedicati. 2. adaptare Fw A88 la Fw A8. Asta ar fi fara a mai inlocui uC. Dar intrebarea este daca se poate simplu asa ceva sau mai bine inlocuiesc A8. Multumesc.
 8. diaconuliviu

  Schema aparat sudura rusesc in cc

  Multumesc, par perfecte. Uite la ce ma refeream eu: https://www.ebay.com/itm/4PCS-Toggle-Switch-Boot-Plastic-Safety-Flip-Cover-Cap-12mm-Clear-Red/273098193712 Deci nici astea nu sint o avere.. Numai ca astea am sesizat ca sint numai pentru switch. Deci nici gind sa poti monta pentru potentiometru.. Cu ce dai tu e mai simplu. Cu ce am gasit eu pina la urma, ar trebui DOUA (mai putin de 2 dolari) montate pe carcasa unul de-a dreapta altul de-a stinga butonului. Peste capacele din plastic montata o placa din tabla sau plastic incit sa formeze un tot. Placa practic acopera "knob"-ul, iar cele doua plus placa creaza mecanismul de deprotejare/protejare. dar acum vad ca e mai ieftin ce propui tu. Multumesc.
 9. diaconuliviu

  Schema aparat sudura rusesc in cc

  Am un amic mai neglijent. Ori "agata" invertorul cu o sirma mai la inaltime mai aproape de locul sudurii iar cind il dezleaga il scapa peste ceva tocmai cu butonul potentiometrului, ori scapa cite ceva pe butonul potentiometrului de reglaj, ori il imprumuta vreunuia care loveste acel buton...cert este ca a reusit sa faca asta de vreo doua-trei ori. Din fericire clemele care asambleaza potentiometrul au cedat si partea cu tija a iesit din potentiometru fara alte distrugeri. Am reusit sa-l reasamblez de fiecare data dar..pina cind?.. As dori sa-i montez peste acel buton o protectie asemanatoare cu cele pe care le vedem prin filme atunci cind se actioneaza NOS sau rachetele sau alte dispozitive sensibile; adica intii se ridica un capac care expune butonul in sine, abia dupa se poate actiona butonul. As vrea sa-i montez ceva asemanator, de preferat gata facut. Incit sa nu poata modifica "amperajul" decit daca deschide acel capac. Am cautat prin magazinele online de pe la noi dar...nimic. O denumire a acelei carcase de protectie? sau un link cu ceva pe ebay sau alte site-uri?
×