Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compatibilitate transformatoare EL84 cu 6p3s ?


Postări Recomandate

Salutare tuturor !Am in posesie transformatoare de iesire ptr EL854 cu urmatoarele date : Sectiune undeva de 8 / 10cm Za = 6000 ohmi Primar : 2 x 1462 spire diametru 0,22 mm ( altfel zis 2924 spire cu priza la mijloc )secundar : 83 spire cu diamterul 0,8 mm 34 spire cu diametrul 0,7 mm in continuare celor 83 spire .As vrea sa stiu daca le-as putea utiliza si la ceva teste sau la vreun amplificator cu 6p3s ?Multumiri !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

salut, poti folosi linistit acele trafo si pt 6p3 ,dar ca sa scoti maxim de putere va trebui sa potrivesti in secundar astfel sarcina incat in primar sa-ti rezulte 6600ohm succes

Cum adica ?!, se scoate maximum de putere cu 6P3S-PP la primar (Raa) 6600Ω ?!(Nu stiam ca asa stau lucrurile !,uite asa mai invat si eu cite ceva ).

Sau Raa=6600Ω este pentru minimum de putere 6P3S-PP ?!(ia uite !,ca m_am zapacit...).

Link spre comentariu

Raa este optim 6K6 pentru 6P3S , din catalog si verificat in practica .

Transformatoarele avand 6K se pot folosi asa cum sunt pentru probe .

Pentru maxim de putere !, ca nu stiam...(sau pentru minim de putere ?,sau rusi astia mau mintit toata viata ?! :rade: ...,eu stiam, ca pentru maxim de putere ar fi Raa=3800Ω si 6P3S-PP=ii dau in judecata pe rusii !, mincinosii ! :ras: ).
Link spre comentariu

daca va functiona in clasa B ai putea avea 22W....cu Fmin 20Hz....si o incarcare de 100mA ,firul din primar e cam subtire....mai repede 6V6 ar merge de minune.......tot are soclul octal :rade:

Link spre comentariu

Da , pentru maxim de putere . Ma mir ca nu stiai doar ai facut practic ...

Nici nu mai conteaza !..., rusi astia mincinosi zic ca cu doua 6p3s in pp AB2 si Raa=6000Ω as obtine 31W !,iar tot ca cu doua 6p3s in pp AB2 si Raa=3800Ω as obtine 47W ! ca sa vezi !,la aceasi tensiune Ua !!! domnule ce rusi ! ,deci ce ar trebui sa fac la aceasi tensiune Ua in AB2 sa maresc Raa pentru putere mai mare ?!sau sa_l micsorez ?!.

Domnule depanator ?!.

Link spre comentariu

Bine , bine , lasa AB2 , ma indoiesc ca autorul intrebarii vrea asa ... cu atac prin traf sau driver cu tranzistoare ...

__Cine spune ca pentru 47W am nevoie de traf de atac sau driver cu tranzistoare ?!(dumneata).__Nu vezi domnule ce habar ai ?.Nici NU stii ce se intimpla cind creste sau scade Raa !(la fel ca djbiluta).
Link spre comentariu

Nu cred ca e rost de cearta pt ca oricum userul de mai sus cu trafurile nu are o sectiune asa mare si nici sarma din primar prea groasa. Asa ca vor functiona lampile dar nu cred ca va scoate maximul din ele, nu are cum. Cat despre ideea cu 6v6 nici aia nu pare sa fie mai buna decat 6p3 pt ca 6v6 are nevoie de 8-10k.Sa nu il bagam in ceata cu clasele de functionare ca e incepator si cred ca voia un raspuns simplu.Puterea maxima se obtine in regimul cu randament cel mai bun... e logic.(nu in A :rade: )

Link spre comentariu

daca va functiona in clasa B ai putea avea 22W....cu Fmin 20Hz....si o incarcare de 100mA ,firul din primar e cam subtire....mai repede 6V6 ar merge de minune.......tot are soclul octal :rade:

As putea fi de acord sa zicem cu 22W dar Fmin ASTA 20Hz ?!, ce inseamna ca nu pricep de unde "aceasta reprezentare" ?(cine o da ?!,cum ati deduso ?!).

In AB2 alimentat la 400V se optin 60W..!!!! Ra-a=3800 /// si 40W ....Ra-a =6600 iar in A1= 14w... (Ra-a-5000) nu va mai certati degeaba :limb:

Da domne, cam asa(un pic cam exagerat 60W atita tot) pot sta "lucrurile" !-cum spui..., m_am obijnuit cu puterile dumitale :da ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări