Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compatibilitate transformatoare EL84 cu 6p3s ?


Recommended Posts

Salutare tuturor !Am in posesie transformatoare de iesire ptr EL854 cu urmatoarele date : Sectiune undeva de 8 / 10cm Za = 6000 ohmi Primar : 2 x 1462 spire diametru 0,22 mm ( altfel zis 2924 spire cu priza la mijloc )secundar : 83 spire cu diamterul 0,8 mm 34 spire cu diametrul 0,7 mm in continuare celor 83 spire .As vrea sa stiu daca le-as putea utiliza si la ceva teste sau la vreun amplificator cu 6p3s ?Multumiri !

Link to comment
  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

salut, poti folosi linistit acele trafo si pt 6p3 ,dar ca sa scoti maxim de putere va trebui sa potrivesti in secundar astfel sarcina incat in primar sa-ti rezulte 6600ohm succes

Cum adica ?!, se scoate maximum de putere cu 6P3S-PP la primar (Raa) 6600Ω ?!(Nu stiam ca asa stau lucrurile !,uite asa mai invat si eu cite ceva ).

Sau Raa=6600Ω este pentru minimum de putere 6P3S-PP ?!(ia uite !,ca m_am zapacit...).

Link to comment

Raa este optim 6K6 pentru 6P3S , din catalog si verificat in practica .

Transformatoarele avand 6K se pot folosi asa cum sunt pentru probe .

Pentru maxim de putere !, ca nu stiam...(sau pentru minim de putere ?,sau rusi astia mau mintit toata viata ?! :rade: ...,eu stiam, ca pentru maxim de putere ar fi Raa=3800Ω si 6P3S-PP=ii dau in judecata pe rusii !, mincinosii ! :ras: ).
Link to comment

daca va functiona in clasa B ai putea avea 22W....cu Fmin 20Hz....si o incarcare de 100mA ,firul din primar e cam subtire....mai repede 6V6 ar merge de minune.......tot are soclul octal :rade:

Link to comment

Da , pentru maxim de putere . Ma mir ca nu stiai doar ai facut practic ...

Nici nu mai conteaza !..., rusi astia mincinosi zic ca cu doua 6p3s in pp AB2 si Raa=6000Ω as obtine 31W !,iar tot ca cu doua 6p3s in pp AB2 si Raa=3800Ω as obtine 47W ! ca sa vezi !,la aceasi tensiune Ua !!! domnule ce rusi ! ,deci ce ar trebui sa fac la aceasi tensiune Ua in AB2 sa maresc Raa pentru putere mai mare ?!sau sa_l micsorez ?!.

Domnule depanator ?!.

Link to comment

Bine , bine , lasa AB2 , ma indoiesc ca autorul intrebarii vrea asa ... cu atac prin traf sau driver cu tranzistoare ...

__Cine spune ca pentru 47W am nevoie de traf de atac sau driver cu tranzistoare ?!(dumneata).__Nu vezi domnule ce habar ai ?.Nici NU stii ce se intimpla cind creste sau scade Raa !(la fel ca djbiluta).
Link to comment

Nu cred ca e rost de cearta pt ca oricum userul de mai sus cu trafurile nu are o sectiune asa mare si nici sarma din primar prea groasa. Asa ca vor functiona lampile dar nu cred ca va scoate maximul din ele, nu are cum. Cat despre ideea cu 6v6 nici aia nu pare sa fie mai buna decat 6p3 pt ca 6v6 are nevoie de 8-10k.Sa nu il bagam in ceata cu clasele de functionare ca e incepator si cred ca voia un raspuns simplu.Puterea maxima se obtine in regimul cu randament cel mai bun... e logic.(nu in A :rade: )

Link to comment

daca va functiona in clasa B ai putea avea 22W....cu Fmin 20Hz....si o incarcare de 100mA ,firul din primar e cam subtire....mai repede 6V6 ar merge de minune.......tot are soclul octal :rade:

As putea fi de acord sa zicem cu 22W dar Fmin ASTA 20Hz ?!, ce inseamna ca nu pricep de unde "aceasta reprezentare" ?(cine o da ?!,cum ati deduso ?!).

In AB2 alimentat la 400V se optin 60W..!!!! Ra-a=3800 /// si 40W ....Ra-a =6600 iar in A1= 14w... (Ra-a-5000) nu va mai certati degeaba :limb:

Da domne, cam asa(un pic cam exagerat 60W atita tot) pot sta "lucrurile" !-cum spui..., m_am obijnuit cu puterile dumitale :da ...
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines