Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tranzistori necunoscuti+intrebari


Postări Recomandate

Buna ziua,am un amplificator facut prin anii 80` dar caruia as vrea sa ii aduc niste imbunatatiri,adica mai bine zis sa las numai tranzistori finali,si sa ii folosesc in alta schema.Dar am o problema,tranzistori nu au scris nimic pe ei si de acea nu stiu la ce schema sa apelez.Eu as reface si schema initiala deoarece sunau destul de bine dar nu pot sa identific 2 piese sau adica nu sunt foarte sigur.Pentru descoperirea pieselor am facut un releveu din care probabil cei mai batrani isi vor aminti schema din tinerete.Pe amplificator este notat TIP 44 iar pe puntea redresoare t382-2,si scrie ca are 20 de W.Lista cu piesele:(unde este - nu sunt sigur de piesa)C1:4uF C2:- C3:- C4:1000uF C5:2uFR1:330 R2:2.2K R3:5.6K R4:2.2KR5:1K R6:68 R7:1.2K R8:4.7K R9:68T1:AC180C T2: ß GN1T3:GFT323 T4: ß GP1Unul dintre tranzistori finali(cel din stanga)este izolat pe radiator prin foita de mica.Acuma urmeaza cateva intrebari de incepator: :limb: 1.Imi explicati cum se leaga un potentiometru de balans intr-un amplificator?2.Am facut 1 kit cu 7294 dar am cateva nelamuriri in legatura cu puntea redresoare:inainte de condensatoare sa pun ceva rezistente mici da de vreo 2W?cat sa aiba rezistentele?Pot pune 4 conzi;2 de 4700 si 2 de 10000?dar de vataj diferit.Transformatorul are in secundar 50 si ceva de V si priza mediana,este bun daca fac redresare in punte?.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

am un amplificator facut prin anii 80` dar caruia as vrea sa ii aduc niste imbunatatiri

...pina aici, toate bune si frumoase...

Pe amplificator este notat TIP 44 iar pe puntea redresoare t382-2,si scrie ca are 20 de W

:nas: Deci ai o punte redresoare de ...20W! Esti sigur ca ai cunostintele necesare sa ii aduci imbunatatiri acelui amplificator, din moment ce tu nu cunosti nici macar piesele?
Link spre comentariu

Imi explicati cum se leaga un potentiometru de balans intr-un amplificator?

Reglajul balansului intr-un amplificator se poate face in mai multe moduri. Cel mai simplu este sa conectezi capetele rezistentei potentiometrului pe linia de se semnal a celor doua canale (fiecare capat la cite un canal) si cursorul la masa. Acest procedeu este utilizat si de Rod Elliott in "project 02".
Link spre comentariu

Dar totusi nu stiti vreo schema in care sa folosesc aceasi finali?Sau ceva care ar merge modificat,dar sa fie cu componente la moda :limb: Scuzati ca nu am mai raspuns da nu am mai putut intra pentru ca m-a prins sudura si nu ma puteam uita la monitor :nebun:.Multumesc frumos pentru atentia acordata.

Link spre comentariu

Sincer nu merită, trz cu germaniu erau dificili, cu diferenţe de caracteristici mari de la un exemplar la altul, chiar şi unii noi arată ca defecţi la verificare. Sînt buni de pus la colecţie, ca şi lămpile vechi, sau bani, sau timbre.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări