Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detectarea locului intreruperii in cabluri


Flor

Postări Recomandate

Eu as proceda in felul urmator:

Cablul intins, fixat pe o masa de lemn. La ambele capete cate un bec cu neon, cuplate cu un terminal pe firul masurat si celalalt terminal la impamantare. Apoi avem nevoie de  semnal de 300-400Hz cu o amplitudine  200-300 volti, putem improviza dintr-un laptop ca generator de semnal, un amplificator audio de care o fi si un transformator 220V/ 12V conectat la iesirea amplificatorului, ca ridicator de tensiune. Din butonul de volum reglam amplitudinea semnalului. Infasurarea de inalta tensiune a transformatorului cu un capat la impamantare si celalalt capat il plimbam pe cablu, ar trebui sa se vada ceva pe becurile cu neon. Daca cablul este multifilar este nevoie ca toate firele sa fie legate la impamantare, mai putin firul in studiu.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
13 hours ago, informer said:

Io nu stiu ce cablu-i asta da` sincer, citind topicul as vrea si eu vreo 2cm doar "sa-l am si pe asta" .. n-am crezut vreodata ca 1m de cablu poate fi asa valoros... si io care credeam ca un coaxial UHF cu pierderi mici ii scump... dar am inteles ca nu asta se discuta, imi cer scuze pt. off topic, cateodata nu ma pot abtine. :) 

Informer, as putea sa discut despre ce ne determina pe "noi unii" sa alergam dupa anumite chestii cu "ulei de sarpe" si mai stiu eu ce, zeci sau sute de posturi. Dar pentru asta ar trebui sa am un interlocutor care stie despre ce e vorba cu adevarat, din practica. Dar aici apare cercul vicios. Cei care au experienta practica se presupune ca au si un lant audio pe masura sau cel putin, au acces la un asemenea lant chiar daca nu e al lor. Dar, cei care au aceasta experienta deja nu se mai mira pe aici ...

Editat de scoro2000
Link spre comentariu

Multumesc @scoro2000 pt. raspuns, cu siguranta eu n-am cum sa fiu acel interlocutor.

Dealtfel un coleg de servici, inginer de sunet "cu urechi" si cu experienta (cine stie, poate chiar va cunoasteti... :) ) m-a si avertizat sa nu intru in acest gen de discutii deoarece cu toate ca aparent tin de tehnica, totusi in realitate sunt mai apropiate de religie.

Na in orice caz sper sa obtii 2-3 bucati folosibile din cablul ala pt. ca era sa pic de pe scaun cand am vazut pretul pe net... :) 

 

Link spre comentariu

Pt cei care se mira de preturi, ar trebui sa știți ca un cablu interconect de calitate este foarte scump, mult mai scump decit prețul la citeva mufe (ordinare) și o bucata de șirma. 

Și eu folosesc niște cabluri interconect scumpe, asta după ce am testat și multe altele mai ieftine, dar sint fără ulei de șarpe (sau cristale aliniate în nu-știu ce cimpuri ezoterice) și în consecință sint mult sub 100Euro bucata. E adevărat ca dacă nu as fi testat și variante mai ieftine nici nu m-aș fi uitat la cabluri de citeva zeci de euro dar pina la citeva sute de euro mai am de testat...... 

 

Ps: acesta este ultimul meu comentariu pe tema asta. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări