Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solicitari scheme aparatura vintage


Guest coric66

Recommended Posts

Guest coric66

Apelez la bunavointa dvs. in cautarea schemelor urmatoarelor aparate , ce nu-s prin ,,cartile albastre ‘

 

RFT Chic , link spre radiomuseum unde din pacate nu am cont :

http://www.radiomuseum.org/r/hochfreq_m_chic.html.

 

Posted Image

 

Nordmende Boheme1.749 , link spre radiomuseum :

http://www.radiomuseum.org/r/hochfreq_m_chic.html

 

Posted Image

 

V-as fi recunoscator de asemenea si pentru schemele aparatelor romanesti Brahms (stereo) , o varianta mai lizibila decat

cea publicata in almanahul Tehnium din 82 (parca) si Samba

 

Cu multumiri anticipate.

Link to comment
Guest coric66

Multumesc pentru "Samba" d-le kripton.V-as ruga si schema pt. Royal , daca se poate tot o varianta mai lizibila decat cea publicata in Tehnium.

Link to comment
  • 5 months later...
Guest coric66

Nu mai solicit scheme de pe Radiomuseum pentru ca m-am prins si eu (in sfarsit) ca nu-s moka , chiar daca ai cont platit. Scuze pentru insistente.

Totusi , rog un binevoitor sa arunce o privire aici: http://www.radiomuseum.org/r/silva_ster ... nbeka.html (numai daca-i pe gratis si fara obligatii) ,doar pentru a-mi spune ce impedanta au difuzoarele. Am recuperat un sasiu identic (doar sasiul) dintre daramaturi , necazuri la el au fost doar redresoarea si cablajul crapat (cu lipsa de material) in cateva locuri. L-am pornit pe doua boxe de Bucur , 15 W / 4 ohmi ca asta am avut la indemana dar nu-mi place cum suna , cam metalic si cu distorsiuni la volum peste 50%. O fi de la cei 4 ohmi sau mi-a scapat ceva la reconstituirea pcb-ului ? (Finale ECLL800) Atasez cateva poze :

 

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

 

Si va mai rog pentru schema tunerului Electronica din pozele de mai jos , la care mi se pare ciudat lipsa miezurilor din 3 bobine din blocul UUS (inca n-am mai demontat asa ceva , nu stiu daca-i normal sau nu) iar dupa aspectul miezului existent intr-una din bobine as concluziona ca acolo a intervenit cineva , mai amator decat mine. L-am pornit fara mari probleme pe partea de AM dar pe FM nu am decat zgomotul specific de reactie. Am introdus experimental miezuri si in cele 3 bobine dar nu "simte"nimic. Am constatat deasemenea ca nu am tensiune pe diodelele varicap (este , dar 0,32V) si in acest moment m-am oprit (acum 10 minute) si am inceput sa scriu pe forum , pentru schema si pentru sfaturile dvs , ale profesionistilor. Va multumesc anticipat.

 

Posted Image Posted Image

Link to comment
Guest coric66

Pentru cei interesati: Schema tunerului de care scriam mai sus se gaseste in Almanahul Tehnium din 1987 la paginile 143-144. Multumesc D-lui lucian_b pentru informatie. Multumesc si D-lui kripton pentru consiliere. La mine e clar deja , CI beta A 723 "crapat".

Link to comment
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines