Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest coric66

Solicitari scheme aparatura vintage

Recommended Posts

Guest coric66

Apelez la bunavointa dvs. in cautarea schemelor urmatoarelor aparate , ce nu-s prin ,,cartile albastre ‘

 

RFT Chic , link spre radiomuseum unde din pacate nu am cont :

http://www.radiomuseum.org/r/hochfreq_m_chic.html.

 

Posted Image

 

Nordmende Boheme1.749 , link spre radiomuseum :

http://www.radiomuseum.org/r/hochfreq_m_chic.html

 

Posted Image

 

V-as fi recunoscator de asemenea si pentru schemele aparatelor romanesti Brahms (stereo) , o varianta mai lizibila decat

cea publicata in almanahul Tehnium din 82 (parca) si Samba

 

Cu multumiri anticipate.

Link to comment
Share on other sites

Guest coric66

Multumesc pentru "Samba" d-le kripton.V-as ruga si schema pt. Royal , daca se poate tot o varianta mai lizibila decat cea publicata in Tehnium.

Link to comment
Share on other sites

Acum observ ca si pentru Nordmende , din greseala , am pus tot link-ul pentru RFT de pe radiomuseum.Trimiterea corecta aici : http://www.radiomuseum.org/r/nordmende_boheme.html .Cineva de pe aici cu acces la schemele de-acolo?

Cineva de pe aici cu acces la scheme sa ce ? sa vorbeste sau sa scrie ? macar de nota 6......sper ca stii de gluma dar te vei indrepta !
Link to comment
Share on other sites

Guest coric66

Nu mai solicit scheme de pe Radiomuseum pentru ca m-am prins si eu (in sfarsit) ca nu-s moka , chiar daca ai cont platit. Scuze pentru insistente.

Totusi , rog un binevoitor sa arunce o privire aici: http://www.radiomuseum.org/r/silva_ster ... nbeka.html (numai daca-i pe gratis si fara obligatii) ,doar pentru a-mi spune ce impedanta au difuzoarele. Am recuperat un sasiu identic (doar sasiul) dintre daramaturi , necazuri la el au fost doar redresoarea si cablajul crapat (cu lipsa de material) in cateva locuri. L-am pornit pe doua boxe de Bucur , 15 W / 4 ohmi ca asta am avut la indemana dar nu-mi place cum suna , cam metalic si cu distorsiuni la volum peste 50%. O fi de la cei 4 ohmi sau mi-a scapat ceva la reconstituirea pcb-ului ? (Finale ECLL800) Atasez cateva poze :

 

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

 

Si va mai rog pentru schema tunerului Electronica din pozele de mai jos , la care mi se pare ciudat lipsa miezurilor din 3 bobine din blocul UUS (inca n-am mai demontat asa ceva , nu stiu daca-i normal sau nu) iar dupa aspectul miezului existent intr-una din bobine as concluziona ca acolo a intervenit cineva , mai amator decat mine. L-am pornit fara mari probleme pe partea de AM dar pe FM nu am decat zgomotul specific de reactie. Am introdus experimental miezuri si in cele 3 bobine dar nu "simte"nimic. Am constatat deasemenea ca nu am tensiune pe diodelele varicap (este , dar 0,32V) si in acest moment m-am oprit (acum 10 minute) si am inceput sa scriu pe forum , pentru schema si pentru sfaturile dvs , ale profesionistilor. Va multumesc anticipat.

 

Posted Image Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Guest coric66

Pentru cei interesati: Schema tunerului de care scriam mai sus se gaseste in Almanahul Tehnium din 1987 la paginile 143-144. Multumesc D-lui lucian_b pentru informatie. Multumesc si D-lui kripton pentru consiliere. La mine e clar deja , CI beta A 723 "crapat".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines