Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nmos 300/500w


Postări Recomandate

nu am contact intre radiator si finali caci am masuratinsa cand rotesc semireglabilul sa ii dau curent de 20-100ma incep finalii sa se incalzeasca

Sharky se referea la conctactul termic intre finali si radiator, verifica sa fie prinsi bine, sa ai foita de mica si vasilina siliconica pentru un transfer cat mai bun al calduri.
Link spre comentariu

Vezi ca de acesta problema m-am lovit si eu din cauza finalilor.Respectiv unul sau doi pe ramura se incingeau puternic inaintea celorlalti.Verifica cu o sonda sau tactil pe fiecare final in parte sa nu o ia vreunul din ei razna.

Link spre comentariu

dupa cum a spus un coleg: vezi ca toti sa aiba aproximativ aceeasi valoare a tensiunii pe rezistentele din surse.Nu regla strict dupa Vgs fara sa urmaresti curentul pt ca poti arde finalii.Pe fiecare rezistenta ar trebui sa ai o tensiune corespunzatoare unui curent de 20-50mA. La 50mA e normal sa se incalzeasca, dar la 20mA ar trebui ca temperatura sa fie rezonabila, puterea disipata la alimentare de +-70V sa fie in jur de 12W.

Link spre comentariu
Vizitator rrrremus

Vin cu un feedback la posturile anterioare pe tema imperecherii mos-fet-urilor si a curentului de mers in gol.Din experienta va pot spune cu siguranta ca in cazul IRFP-urilor nu este nevoie de nici o imperechere daca au aceeasi data de productie. Asta inseamna ca codul de sub codul de componenta sa fie identic.Legat de driftul BIAS-ului odata cu tensiunea de alimentare.Problema se poate remedia prin legarea unui generator de curent constant pe circuitul de bias. Daca este verificat amplificatorul se poate porni ( prin soft start ) direct la tensiunea de 75 Volti fara sa se intample nimic. Daca BIAS-ul este mare, se va incinge radiatorul cu finalii, dar nu trebuie sa se arda nimic. Pentru potentiometrul de BIAS este obligatoriu sa se foloseasca un poti multi-tura.Daca este cineva care are PCB-uri realizate frumos ( varianta cu 3+3 tranzistori finali ) sunt interesat sa cumpar 2 bucati.

Link spre comentariu

eu am reglat 2.4v G-S si tot aceasi tensiune am pe fiecare tranzistor final fara sa fie imperechiati etajul final este alimentat la +- 50vccin timpul reglajului cu becuri in serie pe alimenatre nu s-au incalzit finalii chiar fara radiatordupa regajul facut am masurat si curentul absorbit in gol cu ampermetru in serie pe plusul alimentarii si am avut 40ma si l-am crescut la 55ma o zi buna

Link spre comentariu

Ce nu va iese? La 20mA ai o disipare totala de 12W pe toti finalii daca alimentarea e la +-70V.Nu mi se pare nimic iesit din comun. Pui niste rezistente sa limiteze curentul de alimentare, si dai de potentiometru.MAsori pe rand tensiunea pe fiecare rezistenta din emitor pana cand ai o tensiune corespunzatoare un curent de aprox 20mA.Faci totul cu grija, masurand pe rand fiecare rezistenta, ca s-ar putea ca unii finali sa se deschida mai repede dacat altii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări