Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla cu acumulatorii de la laptopuri?!?


Vizitator DanMortu

Postări Recomandate

Salut !

 

1. De ce ar dori cineva ca atunci cand acumulatorul se descarca complet, sa fie blocat sa nu mai mearga niciodata ? Care e logica ? La ce foloseste asta ? Daca eu iau un laptop nou si a doua zi uit sa-l bag in priza si ma duc sa-mi fac omleta, iar el acumulatorul se descarca complet si se inchide laptopul, e normal sa nu-l mai pot folosi ?

 

2. Deci data viitoare cand mai plec la tara pe timpul verii, sa las laptopul asta vechi conectat la priza ca sa evit surpriza asta ? Parca imi e naspa sa las aparate electrice sub tensiune cand plec de acasa... Poate fac vreun incendiu.

Link spre comentariu

Raspunsurile la intrebarile tale le gasesti si pe net.

Unele raspunsuri ar putea fi:

- sa cumperi o baterie noua - are de cistigat producatorul

- un acumulator Li-ion daca se uzeaza prea tare sau este fortat un curent prea mare de descarcare sau se descarca prea tare poate lua foc/exploda.

Link spre comentariu

Sunt si pe la unele telefoane.

 

Sub o anumita tensiune circuitul intern decupleaza elementul intern prevenind astfel descarcarea completa.

(totusi in timp indelungat se poate intampla dar probabil dureaza ceva timp)

Practic masori 0V pe terminalele accesibile insa elementul intern poate avea in realitate 3V sau orice tensiune sub pragul de deconectare,intre 0 si 3V sau 2,7 sau cat o fi proiectat circuitul de protectie.

Link spre comentariu

Recent mi-am cumparat baterie noua la telefon ,si am zis ca recuperez controlerul de incarcare din baterie ,( baterie schimbabila ) ca bun va fi .....Bateria era ca moarta , asa ca am proces la taierea cu lama de bomfaier......s-a produs un scurt , a inceput sa fasaie ,sa scoata fum/aburi intens , asa ca am aruncat afara in curte pana nu explodeaza sau ia foc.....

Link spre comentariu

S-a discutat despre acest lucru taman la începutul topicului ăstuia, dar dacă unii citesc doar ,,pe sărite,, nu înţeleg acţiunea filmului.....pe scurt, există un numărător de ore de funcţionare, după care bateria e declarată ,,neîncărcabilă,, deşi ea mai poate.Chestie de marketing, ca şi cartuşele de imprimante.Diferenţa e că la bateriile de laptop e mai greu de ,,fentat,, cipul decât la imprimante.Cum să zic, e multă muncă pentru puţini bani....de aia nici nu au apărut soluţii de genul ,,cip de schimb,,.

Link spre comentariu

Nici un acumulator nu este blocat la nr de ore de functionare, cel putin din tot ce am studiat eu si prietenii care sintem implicati.

Limitarea, daca exista, este la numarul ciclilor de incarcare/descarcare, iar un ciclu este considerat de la maxim la minim si inapoi. Cum astfel de cicli de obicei sint rari este greu de contorizat exact si nu stiu precis cum sint calculati ciclii partiali.

Legat de baterie, mai bine intrebai pe forum mai intii pt ca exista cel putin o firma din RO ce repara astfel de acumulatoare si am inteles ca le face bine (de obicei). Schimba elementii cu unii echivalenti sau la cerere cu unii de capacitate maxima de pe piata, si apoi reinitializeaza SW din controler. Numai resetarea SW fara inlocuirea elementilor nu se merita financiar.

Link spre comentariu

Nu mai știu. Eu nu am nici o legătură cu ea, nici măcar nu mai știu cum se numea. 

Știu ca calculasem pt laptopul meu ca un acumulator de 9 celule, circa 110-120Wh (originalul de 9 celule avea parca 96Wh dar trebuie sa verific) era pe la 300-350ron acum vreo 2 ani. 

Depinde de model. Aveau și la vinzare. Prețul de mai sus era pt achiziționarea unuia nu pt reparație. 

 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eram curios cam cât face reparaţia comparativ cu un acumulator nou...

Am căutat şi văd că recondiţionarea începe de la 120-150 Lei, în funcţie de elemenţii folosiţi.Adică preţul cel mai mic e cu elemenţi identici la capacitate şi creşte dacă se doreşte o capacitate/autonomie mai mare, cu elemenţi mai buni.Cred că e o variantă de luat în seamă, se dă garanţie 12 luni...

Editat de validae
Link spre comentariu
La 29.05.2020 la 14:19, georgeleus a spus:

Pana atunci ce dracu sa fac... stau sa-mi fac notite in calendar ca la 3 saptamani sa mai las laptopul pe baterie, sa nu stau cu ea in permanenta la full.

AI putea sa imi explici ce ai inteles in legatura cu bateria laptopului care ar trebui lasa la 3 saptamani sa se descarce?

Si eu am vreo 3 Lenovo acasa... unul mai veche ca altul..

Unul caruia chiar am cumparat o baterie noua SH, pentru ca, cea veche refuza sa se mai incarce... dupa ce sa stat complet descarcat acumulatorul vreo 2 saptamani. Dar si cu baterie noua, cu care a pornit o data, fara sa im spuna ca stie ca i-a fost schimbata bateria.. nu a mai pornit la a adoua incercare, si e in acelasi starea ca si cu bateria cealalta; nu porneste. doar ma bipuie..

E vorba de Lenovo Flex 2-15 cu Win 8. Un altul fata de care sunt mai interesat pentru ca m-a costat muult mai mult e un T480..

As vrea sa stiu tot ce stii despre Lenovo si bateriile lor..

Multumesc.

 

O sa pun si eu ce gasesc aici pe topic..

Editat de DjOhms
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări