Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RK amplificator A350


Mahdi

Postări Recomandate

Salut,

 

Ampliful original avea pentru selectiile de semnal si limitator de putere claviatura mecanica. Fiecare din cele 5 butoane pentru selectia de sursa semnal si 4 pentru selectia de limitare de putere, cand erau apasate dezactivau celelalte butoane (exista un bag de proiectare ce permitea apasarea concomitenta a mai mult de un buton cu pericolul de blocare cand erau apasata concomitent toate butoanele),

In prima faza pentru a inlocui aceste claviaturi am folosit LC7818. Pe langa ca integratul in repetate randuri mi s-a defectat aparent fara motiv, nici nu se mai fabrica de foarte multa vreme.

Vreau sa il inlocuiesc cu alta solutie.

Deci am nevoie de un circuit, cu 5 butoane si 5 "iesiri" fiecarui buton ii este alocat o iesire, cand un buton este apasat iesirea lui se activeaza si celelalte se dezactiveaza.

Mi-am batut capul multa vreme cu asta, am cerut sfat multor cunistiinte si majoritatea in prima faza imi puneau in fata solutie cu un microcontroler. Nu agreez aceasta solutie din motiv de "depanabilitate".

Vreau sa fac circuitul ca sa poate fi depanat mult timp de acum in colo. Voi folosi cel mult integrate logice simple. Asta imi sigura posibilitatea de depanare mult timp de acum in colo si ma scuteste de facut soft, programat, facut interfete de programare...si altele...

Din strafundul gandirii am reusit sa incropesc o schema (sincer nu singur ci cu ajutor): https://www.dropbox.com/sh/wku8k40xsylgx7i/AAB-EixISmZE5pK5AjC4h0lja?dl=0

In link gasiti fisierele de schema facute in LTSpice si un print pdf cu schema. Sursele de tensiune "simuleaza" butoanele. Singura problema e cu folosirea "iesirilor".

Am doua solutii: relee sau analog switch.

Ce parere aveti de schema si ce recomandati la "iesire"?

 

Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator costinicu

Super tare ce ai facut .Sunt si eu fan al acestui amplif.da clasa la .multe ampl.cu pretentii.Am si eu unul si in afara de faptul ca iam pus o protectie cu releu (temporizare la cuplare si protectie la aparitie componenta continua la iesire) nu iam adus nici o modificare .Cam scumpa investitia ta ,ai ide cat ai bagat pana acum? Parca mar tenta si pe mine.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Hobbyzaurul

Buna ziua! Are cineva o fotografie cu montajul superdiodei?Am doua module finale de A350 carora le lipseste superdioda

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Salut, 

 

Mi-am adus aminte de postul acesta si ca in 2020 am facut niste modificari, si nu v-am informat despre ele. :)

Iata aici un link unde puteti vedea toate pozele (vechi si cele noi) plus niste filmulete.

Sper sa va placa. 

https://1drv.ms/u/s!AqWhq0VKYWEvmL9KxRw0ulMDlKhZCQ?e=M3bdMA

 

Am refacut cablajul de final, volum si corector. Am adaugat conectori pentru ca varianta originala cu fire lipite mi s-a parut invechita. Odata cu asta am realiniat potentiometrele de la corector. 

Am placute in plus. 

 

Bafta!

 

PS. Daca sunt ceve probleme cu linkul, va rog sa imi spuneti.

Editat de Mahdi
Link spre comentariu

Ieri am dat comanda pe jlcpcb.com la o placa de test. Vreau sa inlocuiesc LC7818 cu altceva, dar fara sa folosesc microcontrolere. Cu placuta asta vreau sa vad daca pot face un switch cu 5 pozitii cu retinere. Estimarea initiala spune ca placile vor ajunge la mine in cca o luna. Revin cu rezultatele testelor. Am scalat o schema de bistabil cu porti SAU-NU.

image.thumb.png.2354f78e55ed78101a1e6a4be781efa9.pngimage.thumb.png.9bedc41ded80ecea8f8b04628c6f043d.png

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări